OpenSea – המדריך המלא לזירת המסחר ב-NFT

אופן סי

זירת המסחר אופן-סי (OpenSea) היא פלטפורמת יצירה ומסחר מובילה בתחום הטוקנים הייחודיים (Non Fungible Tokens או NFTs) שהוקמה בשנת 2017 ע"י דבין פינזר (Devin Finzer) ואלכס אטלה (Alex Atallah).

יש שקוראים ל-OpenSea ה"איביי של עולם ה-NFT", שכן היא מאפשרת ליצור, למכור ולקנות NFT מכל מיני סוגים. זה יכול להיות תמונה, גיפ (GIF), וידאו קצר, קובץ מוזיקה ואפילו דומיין של אתר אינטרנט.

מה זה בכלל NFT?

NFTs הינם טוקנים דיגיטליים אשר מייצגים בעלות על פריט דיגיטלי נדיר, יחיד במינו. בעברית, NFT משמעותו 'טוקן ייחודי', כלומר אין NFTs שזהים אחד לשני. 

ה-NFTs נוצרים על גבי רשתות בלוקצ'יין, כגון אתריום וסולאנה, אשר משמשות כתשתית לפיתוח תוכנות מבוזרות – כאלה שאינן נשלטות ע"י גורם יחיד – באמצעות חוזים חכמים. 

השימוש הפופולרי ביותר של NFTs כיום הינו לאספנות דיגיטלית בדמות אמנות או קולקציות אספנות כגון הקופים המשועממים (Bored Apes) ו-CryptoPunks.

במהלך שנת  2021 נוצרו ונמכרו NFTs בשווי שעולה על מיליארדי דולרים, ביניהם יצירת אמנות בודדת של האמן ביפל (Beeple) בשווי של כ-70 מיליון דולר.

המדריך המלא ל-NFTs זמין לכם גם הוא אצלנו באתר.

תחילת הדרך של OpenSea

בשנים 2018-2019, למרות הדעיכה בעניין ובמחירי המטבעות הדיגיטליים באותה עת, גייסה החברה מעל 2 מיליון דולר בשני סבבים מקרנות השקעה כגון Y Combinator ו-Animoca Brands. את השנים שלאחר מכן בילו מפתחי הפרויקט בשעות פיתוח רבות על מנת להתאים את המערכת להמונים. 

כך, כשבשנת 2021 העניין ב-NFTs נסק והגיע למיינסטרים – OpenSea הייתה שם למלא את הביקוש.

הצמיחה של הפלטפורמה נמשכה הן במספר משתמשים, שכיום עולה על מיליון משתמשים פעילים בחודש, והן בנפחי מסחר ב-NFTs, אשר חצו את ה-5 מיליארד דולר בחודש פברואר 2022.

לכן, בשנת 2021 גייסה הון שעולה על 100 מיליון דולר בהובלת קרנות כגון קרן הקריפטו A16Z מבית אנדריסן הורוויץ (Andreessen Horowitz), ולפי שווי של כ-1.5 מיליארד דולר.

אך החברה לא הסתפקה זאת. OpenSea רצתה לצאת להנפקה ציבורית בבורסה, אך נתקלה בהתנגדות חריפה מקהילת הקריפטו בטענה שבעולם המטבעות הדיגיטליים אין צורך בהנפקה מסורתית על מנת לגייס כספים מהציבור בצורה המסורתית, אלא פשוט מגייסים כספים ע"י הנפקת טוקן כמו רוב הפלטפורמות שעשו זאת.

בינואר 2022 הצליחה OpenSea לגייס 300 מיליון דולר נוספים (בהובלת הקרנות Paradigm ו-Coatue Management), והגיעה לשווי מוערך בן 13.3 מיליארד דולר. בין משקיעים נוספים נמנים השחקן המפורסם אשטון קוצ'ר, היזם והמשקיע מארק קיובן, שחקן ה-NBA קווין דוראנט ועוד.

בחודש ספטמבר 2021 השיקה החברה אפליקציה המאפשרת לגלוש במרקטפלייס ובבלוג שלה, אך עדיין לא מאפשרת קניה ומכירה של NFTs.

הפיצ'רים של OpenSea

OpenSea מאפשרת ליצור בקלות NFTs בפלטפורמה, כולל קולקציות שלמות. התהליך נחשב כיחסית קל לתפעול אם כי מצריך ידע טכנולוגי בתחום, ולכן נהיה פופולרי מאד.

מלבד זאת, OpenSea מאפשרת למחזיקי NFT לקנות ולמכור אותם בצורה נוחה בשוק מסחר אינטרנטי פשוט התומך בקולקציות ויצירות אמנות רבות, ואף נכסי נדלן בעולמות ווירטואלים, שמות אתר על אתריום, מוזיקה, ועוד.

על מנת להתחיל לסחור, ליצור או לקנות NFT, כל שעל המשתמש לעשות הוא להתחבר עם ארנק דיגיטלי כגון מטה-מאסק (Metamask).

אופן-סי תומכת כרגע בשלוש רשתות בלוקצ'יין: אתריום (Ethereum), פוליגון (Polygon) וקלייטן (Klaytn).

עם זאת, חשוב להבין ש-OpenSea לא מאחסנת את ה-NFTs אצלה, אלא היא מאפשרת את חיבוישיר לארנקי המשתמשים.

אם לא די בכך, החברה אף מאפשרת להיכנס לשותפות עמה, כשהערך שהיא מביאה הינו סיוע בתמחור ה-NFT, קידומו בפלטפורמה עצמה ועוד. 

עמלות המסחר והרווחים של OpenSea

יש מספר סוגי עמלות בפלטפורמת OpenSea, וחשוב לעשות בהן סדר. עמלת מכירה של NFT היא עמלה קבועה של 2.5%, שהיא נמוכה יחסית בהשוואה לפלטפורמות מתחרות המאפשרות מסחר ב-NFT, בהן העמלות מגיעות גם ל-5%. 

ישנן שתי עמלות חד-פעמיות נוספות במידה ומעוניינים בעתיד ליצור, לקנות או למכור NFT בפלטפורמה שלהם, אשר משולמות במטבע את'ר (ETH):

האחת הינה עמלה על רישום/אתחול המשתמש בפלטפורמה, והיא תלויה בעומס של הבלוקצ'יין של אתריום (Ethereum) אבל תהיה מעט גבוהה יותר מאחר ו-OpenSea מתווכת את העסקה.

השניה היא עמלת היתר על חוזה או טוקן. במידה והפריט שמעלים לא נוצר/הוטבע (Minted) ב-OpenSea אלא בפלטפורמה אחרת, יהיה צורך לשלם עמלה על טרנזקציה שמאשרת היתר לטרנזקציות בין הארנק שלכם לחוזה החכם של הפריט.

במידה ועושים מכירה פומבית ראשונה, יש לשלם עמלה על היתר/אישור של WETH (ייצוג של איתריום על רשת או פלטפורמה אחרת). ישנן פעולות נוספות בפלטפורמה עליהן יש לשלם עמלות, במיוחד אם ישנו שימוש פעיל ברשת בלוקצ'יין מסויימת.

הצרות של OpenSea

בתחילת שנת 2022 התברר כי ישנה פרצת אבטחה חמורה בפלטפורמה. הפרצה איפשרה לתוקפים זדוניים לקנות NFTs שהוצעו למכירה בפלטפורמה בעבר במחיר נמוך ממחיר השוק הנוכחי, וגרמה לאיבוד אמון גדול בפלטפורמה.

נכון לכתיבת מלים אלו (במרץ 2022), הפרצה טרם תוקנה, אך הפלטפורמה הזהירה את משתמשיה מפניה. 

מאז, נגנבו קצת פחות מ-10 מיליון דולר, ומשתמשים רבים בחרו לעבור לפלטפורמות מסחר ב-NFT אחרות. על אף זאת, נפחי המסחר ב-OpenSea המשיכו לעלות.

יתרונות וחסרונות

  • זירת המסחר ב- NFTהכי גדולה ותוססת בעלת נפחי מסחר בוהים וכמות גדולה של משתמשים
  • פיצ'רים רבים וחדשניים
  • עמלות נמוכות ביחס למתחרים
  • אפליקציה נוחה לגלישה
  • אפשרות חדשה להטבעה בחינם של NFT חדש

חסרונות

  • אי אפשר לשלם בפיאט בכרטיסי אשראי
  • מיסוי תחום ה-NFT מורכב ויכול להפוך את הדיווח למסובך
  • המערכת הבנקאית ככל הנראה לא תהיה מוכנה לקבל כסף שנגע ב-NFT
  • תחום מאוד ספקולטיבי ובועתי 
  • פרצות האבטחה החמורות הובילו לאיבוד אמון

 

המדריך לשימוש בזירת המסחר OpenSea

פתיחת משתמש וחיבור הארנק

תחילה, יש להחזיק אתריום (ETH) בארנק על מנת להשתמש בו לתשלומי העמלות לאחר חיבור הארנק אל הפלטפורמה.

כעת, היכנסו לכתובת opensea.io ולחצו בצד ימין על האייקון של הפרופיל (לצד האייקון של הארנק), לוחצים על Profile. לאחר מכן תתבקשו לחבר את הארנק שלכם.

כעת, יש ללחוץ על Sign. שם המשתמש כברירת מחדל יהיה Unnamed ויראה רק את כתובת הארנק. 

על מנת להמשיך ולשנות את הפרטים האישיים, כמו כתובת מייל, שם משתמש, תמונת פרופיל וביוגרפיה, יש ללחוץ על אייקון גלגל השיניים ולערוך את הפרטים.

כניסה למרקטפלייס, סינון וחיפוש

ישנן מספר דרכים לנווט בין עמודי החיפוש. לחצו על כפתור ה-Explore, או השתמשו בשורת החיפוש במידה ואתם מעוניינים לחפש קולקציה מסוימת.

בלחיצה על Stats בתפריט, ניתן אף להוסיף פילטרים לסינון כגון קטגוריות, רשתות בלוקצ'יין, ועוד.

יצירת ניפטי (NFT)

תהליך יצירת ניפטי ב-Opensea הינו די פשוט. להלן השלבים ליצירה:

לחצו על Create בצד ימין למעלה.

התחברו עם הארנק שלכם והעלו את הקובץ שאותו תרצו להפוך ל-NFT. לאחר מכן, ידרשו פרטים נוספים על מנת לאפיין את ה-NFT החדש. ניתן גם לבחור על איזה רשת בלוקצ'יין יישב ה-NFT. 

לאחר כל ההתאמות יש ללחוץ על Create.

קניה ומכירה של ניפטי (NFT)

כדי למכור את ה-NFT יש ללחוץ על Profile.

לאחר מכן, בחרו בתצוגה את ה-NFT שאתם מעוניינים למכור ולחצו על Sell. 

כעת, הזינו את המחיר בו תרצו להעמיד את ה-NFT למכירה פומבית והקפידו לוודא כי רשמתם את המספרים נכונה על מנת למנוע טעות אנוש.

קניית ניפטי (NFT)

תהליך רכישת NFT במחיר קבוע הוא פשוט מאוד. לאחר בחירת את ה-NFT שאנחנו מעוניינים לקנות ונלחץ על Buy Now. לחלופין, ניתן להציע הצעה במקום לקנות במחיר השוק הנוכחי ע"י לחיצה על Make offer. כך, אתם יכולים לנסות למצוא מוכר שמעוניין למכור את ה-NFT במהרה.

שימו לב שעשוי להיות דיליי קצר עד שתראו את הניפטי אצלכם בגלל הזמן שלוקח לטרנזקציה לעבור.

לסיכום

זירת המסחר OpenSea היא פלטפורמה מאוד פופולרית, נוחה וזולה ביחס למתחרים שלה.

בנוסף, היא בעלת נפחי מסחר מאוד גבוהים וכמות משתמשים גדולה, היא מציעה מגוון רחב של NFTs.

אך לפני שאתם מתחילים לסחור, זכרו כי תחום ה-NFT הוא תחום מאוד ספקולטיבי שברובו מונע מהייפ והתלהבות קולקטיבית זמנית. הסיכונים בשוק הינם רבים, הן מבחינת תנודתיות המחירים והן מבחינת כמות ההונאות. לכן, שמרו על עצמכם.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

צוות האתר

צוות האתר

קריפטו ג'ונגל הוא בלוג ואתר חדשות שמסקר את עולם הבלוקצ'יין, ביטקוין, את'ריום ושאר המטבעות הדיגיטליים. באתר מדריכים, חדשות וסקירות שיעזרו לך להישאר מעודכן.
צוות האתר

צוות האתר

קריפטו ג'ונגל הוא בלוג ואתר חדשות שמסקר את עולם הבלוקצ'יין, ביטקוין, את'ריום ושאר המטבעות הדיגיטליים. באתר מדריכים, חדשות וסקירות שיעזרו לך להישאר מעודכן.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן