נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, חתם בסוף השבוע האחרון על חוק חדש המקדם את השימוש במטבעות דיגיטליים בסחר הבינלאומי של המדינה.
החוק מהווה צעד משמעותי בגישתה של רוסיה כלפי תעשיית הקריפטו ומסמן שינוי ביחס להצהרות קודמות של הממשל הרוסי. המהלך מעלה תהיות האם כוונתו, בין היתר, לאפשר לרוסיה לעקוף סנקציות שהוטלו עליה בעקבות הפלישה לאוקראינה.
תעשיית הבלוקצ'יין צומחת בקצב מסחרר!
הכשרה מקצועית, הסמכה רשמית
ו-Boost לקורות חיים
רוצים לשמוע עוד?👇
החוק החדש מאפשר לראשונה שימוש ב מטבעות דיגיטליים, כמו ביטקוין או אתריום, בסחר בינלאומי עם חברות רוסיות. זהו צעד משמעותי שמטרתו לבחון כיצד ניתן לשלב קריפטו בכלכלה הרוסית, במיוחד בעסקאות עם מדינות אחרות.
החוק החדש פותח פתח לניסויים בשילוב מטבעות דיגיטליים בכלכלה הרוסית. במסגרת זו, הממשלה תוכל לבחון דרכים לאפשר לחברות רוסיות לקבל תשלומים בקריפטו מלקוחות זרים. בנוסף, החוק מאפשר גמישות בהתאמת התשתית המשפטית הקיימת לעידן הדיגיטלי. זה כולל עדכון הגדרות של מושגים פיננסיים ושינוי הרגולציה על בורסות הקריפטו הפועלות ברוסיה, צעדים שעשויים להקל על השימוש במטבעות דיגיטליים במסחר הבינלאומי של המדינה.
"יש לנו יתרונות תחרותיים, במיוחד בתחום הכרייה"
שינוי זה בגישה הרוסית מגיע לאחר תקופה של התבטאויות מעורבות מצד הממשל. בעבר, פוטין הדגיש את הצורך במאבק בעסקאות בלתי חוקיות של נכסים פיננסיים דיגיטליים. אולם, באוקטובר 2021, הוא כבר הביע גישה מעט אוהדת יותר כלפי מטבעות דיגיטליים, באומרו כי "יש להם זכות קיום ויכולים לשמש כאמצעי תשלום."
יתרה מזאת, פוטין אף ציין את היתרונות התחרותיים של רוסיה בתחום כריית הביטקוין, באומרו: "יש לנו יתרונות תחרותיים מסוימים כאן, במיוחד במה שנקרא כרייה. אני מתכוון לעודפי חשמל וכוח האדם המאומן היטב הזמין במדינה."
למרות הפתיחות החדשה לקריפטו, החוק מבטיח שהשימוש במטבעות דיגיטליים יהיה תחת פיקוח הדוק. כל ניסוי בתחום הקריפטו יצטרך לקבל אישור מכמה גופים ממשלתיים, כולל משרד האוצר והשירות הפדרלי לביטחון. הבנק המרכזי של רוסיה יהיה אחראי על הפיקוח הכללי. הוא יבחן כיצד ניתן להשתמש בקריפטו לתשלומים בסחר בינלאומי, יפקח על המסחר במטבעות דיגיטליים, ויבדוק אפשרות לשלב קריפטו במערכת התשלומים הלאומית של רוסיה.
"עסקאות הקריפטו הראשונות עשויות להתרחש עד סוף השנה"
אלווירה נביולינה, נגידת הבנק המרכזי הרוסי, הצהירה ביולי כי "עסקאות הקריפטו הראשונות תחת המסגרת החוקית החדשה עשויות להתרחש עד סוף השנה." זוהי הצהרה מעניינת במיוחד לאור העובדה שבעבר הבנק המרכזי הביע חששות רבים לגבי השימוש במטבעות דיגיטליים.
במקביל לחוק זה, פוטין חתם באותו יום גם על חוק המסדיר את כריית הקריפטו ברוסיה, כאשר החקיקה צפויה להיכנס לתוקף מאוחר יותר השנה. צעדים אלו מדגישים את המאמצים של רוסיה להסדיר את תעשיית הקריפטו ולנצל את הפוטנציאל הכלכלי שלה, לצד האפשרות להיעזר בטכנולוגיות בלוקצ'יין כדי לעקוף סנקציות בינלאומיות המכבידות על כלכלתה מאז תחילת המלחמה באוקריאנה.
נראה כי רוסיה מצטרפת למגמה עולמית של שינוי גישה ואימוץ התייחסות רצינית יותר לתעשיית הקריפטו, תוך ניסיון למצוא את האיזון בין הזדמנויות כלכליות לבין סיכונים פוטנציאליים. בעוד שמדינות כמו סין בחרו באיסור מוחלט, ואחרות כמו אל סלבדור אימצו את הביטקוין כהילך חוקי, רוסיה נוקטת בגישה מדודה יותר, המתמקדת בניצול הפוטנציאל של קריפטו בסחר בינלאומי.