רובינהוד, פלטפורמת המסחר המקוונת, מגדילה את מעורבותה בעולם הקריפטו עם רכישת בורסת הקריפטו הפופולרית Bitstamp בעסקה בשווי 200 מיליון דולר. רובינהוד החליטה על רכישת החברה האירופית למרות אזהרת הרשות לניירות ערך (SEC) האמריקנית כי בכוונתה לתבוע את רובינהוד עקב חשד להפרת חוקי ניירות הערך בשל מעורבותה בתחום המטבעות הדיגיטליים.
העסקה עם ביטסטמפ, שנחשפה חודש לאחר שרובינהוד קיבלה הודעת אזהרה לפני נקיטת הליכים משפטיים מצד הרגולטור, תאפשר לרובינהוד לשרת לקוחות מוסדיים בשוק הקריפטו ולהרחיב את היצע המוצרים שלה בתחום זה באופן בינלאומי ללקוחות באירופה, בבריטניה ובארה"ב. ביטסטאמפ מחזיקה בלמעלה מ-50 רישיונות והיתרים לפעול ברחבי העולם.
ביטסטמפ, שנוסדה בשנת 2011 – שנתיים בלבד לאחר השקת ביטקוין, היא בורסה קטנה יחסית לעומת מתחרות כמו בינאנס, או קוינבייס וקראקן האמריקניות. לחברה משרדים בלונדון, לוקסמבורג וניו יורק, בסוף 2018 נרכשה ע"י NXMH, הזרוע האירופאית של NXC הדרום קוריאנית. קודריק, המנכ"ל של ביטסטאמפ, מחזיק כיום בכ-10% מהחברה.
רובינהוד מתמקדת בשנים האחרונות בהרחבת תחומי הפעילות שלה אל מעבר לאפליקציית המסחר במניות ואופציות המיועדת לסוחרים קטנים (ריטייל). בשנה האחרונה השיקה חשבונות פנסיוניים, כרטיס אשראי ותכננה להוסיף מסחר בחוזים עתידיים מאוחר יותר השנה.
העסקה צפויה להיסגר עד אמצע 2025
הכנסות החברה ממסחר בקריפטו זינקו ברבעון הראשון ל-126 מיליון דולר מ-38 מיליון דולר שנה קודם לכן. נכסי הקריפטו שבחזקת החברה יותר מהכפילו את עצמם והגיעו ל-26 מיליארד דולר בסוף חודש מרץ. נפח המסחר החודשי כמעט שילש את עצמו משנה לשנה בחודש אפריל.
"כל מה שעשינו בשנים האחרונות נובע מהצייפיה של הלקוחות שלנו שרצו יותר מוצרים בתחום הקריפטו," אמר יוהאן קרבט, מנהל כללי של רובינהוד קריפטו, בראיון שנתן לוול סטריט ג'ורנל. קרבאר ציין כי ביטסטמפ תמשיך לפעול תחת המיתוג הקיים. העסקה, הכפופה לאישור רגולטורי, צפויה להיסגר במחצית הראשונה של השנה הבאה.
רובינהוד החלה להציע מסחר במטבעות קריפטו בשנת 2018, תחילה איפשרה האפליקציה מסחר בביטקוין ובאתריום, ובהמשך הרחיבה את שירותיה למטבעות דיגיטליים נוספים. החברה נחשבה לשמרנית יחסית מבחינת מספר המטבעות הדיגיטליים שאפשרה לסחור בהם והשירותים שסיפקה.
לפני כשנה הסירה רובינהוד את אפשרויות המסחר בכמה מטבעות מובילים, בהם ADA של קרדנו, SOL של סולאנה, MATIC של פוליגון ואחרים, בשל חשש שה-SEC תגדיר נכסים אלה כניירות ערך בלי מורשים. מדיניות זו לא מנעה מה-SEC לשלוח לחברה אזהרה לפני נקיטת הליכים משפטיים בשל הפרת חוקי ניירות ערך. בהמשך החזירה רובינהוד את המסחר בכמה מהמטבעות האלה.
כמו כן רובינהוד לא אפשרה ללקוחותיה להרוויח תשואות מהחזקותיהם בקריפטו באמצעות הלוואות או סטייקינג, גם כאן בשל חשש להסתבכות רגולטורית מול ה-SEC. עם רכישת ביטסטמפ, רובינהוד מתכננת להרחיב את מוצרי הקריפטו שלה לתחומים אלה בשווקים בינלאומיים. בארצות הברית, היא תתמקד באפשרות למסחר קריפטו-לקריפטו בקרב לקוחות מוסדיים.