DeFi על הכוונת: הרשות לני"ע האמריקנית החלה לחקור את Uniswap

ה-SEC חוקרת את Uniswap Labs, המפתחת של זירת המסחר המבוזרת הגדולה ביותר למטבעות דיגיטליים: Uniswap
יוניסוואפ תחת חקירה

על פי דיווח של וול סטריט ג'ורנל מיום שישי האחרון, הרשות לניירות ערך האמריקנית (ה-SEC) חוקרת את Uniswap Labs, המפתחת של הבורסה המבוזרת יוניסוואפ Uniswap. על פי הדיווח, בשלב זה החקירה נועדה כדי להבין כיצד משקיעים משתמשים בזירת המסחר המבוזרת ואת אופן השיווק של הזירה. מ-Uniswap Labs, מפתחת הזירה, נמסר שבכוונתם לשתף פעולה עם הרגולטורים בחקירתם.

מה זה יוניסוואפ?

יוניסוואפ היא זירת מסחר מבוזרת המאפשרת מסחר אוטומטי של טוקנים המבוססים על רשת אתריום. זירת המסחר מאפשרת מסחר חופשי לכל מי שמחזיק בטוקנים, ללא הזדהות וללא גוף מרכזי אנושי המנהל את המסחר. 

זוהי זירת המסחר המבוזרת (לא ריכוזית) הגדולה בתחום המטבעות הדיגיטליים עם נפח מסחר יומי של למעלה ממיליארד דולר. אף על פי שלא ברור בדיוק מה ה-SEC חוקרים ולאן הם מכוונים, ניתן להבין שהרגולטורים בארה"ב מתחילים לשים את עיניהם על תחום הכלכלה המבוזרת (DeFi). 

בשנה שעברה חולקו 400 מטבעות UNI לכל אחד ממשתמשיה הפעילים של יוניסוואפ (פעולה הקרויה Airdrop). באותו הזמן שווי של מטבע אחד עמד על כ-3 דולר, כלומר משתמשים קיבלו כסף חינם בשווי של כ-1,200 דולר. יש להניח שמקרה זה יהיה מעיקרי הנושאים הנחקרים על ידי ה-SEC, מאחר והפעולה עשוייה להיחשב אף היא כמכירת ניירות ערך בצורה בלתי חוקית.

היום אגב, מחיר המטבע UNI כבר נסק לכ-$30.

הנה מגיע גארי גנסלר, יו"ר ה-SEC

לפי יו"ר ה-SEC, גארי גנסלר, אף על פי שפרויקטים כמו יוניסוואפ יכולים להתנהל ללא גוף מרכזי המושל בהם, הרבה פעמים הפרויקטים הללו מציעים תמריצים וטוקנים למשתמשי הפרויקט וזה כבר עשוי להכניס אותם אל תחום האחריות והרגולציה של ה-SEC. הפרויקטים הללו עשויים להיות מבוזרים בהיבטים מסוימים, אך מאוד ריכוזיים בהיבטים אחרים.

במקרה של יוניסוואפ – יש חברה האחראית על התחזוקה והפיתוח של הפרויקט, כמו גם מתן בונוסים בצורת Airdrops למשתמשים. בנוסף, בהפצת הטוקן של הפרויקט (UNI) – למעלה מ-20% מכמות הטוקנים הועברו אל המפתחים עצמם. הפרויקט עצמו בנוי על גבי רשת אתריום אשר גם נחשבת לריכוזית יחסית, במיוחד אם משווים אותה לביטקוין.

מתוך מודעות ללחץ והפיקוח הגוברים מצד הרגולטורים, מוקדם יותר השנה יוניסוואפ הורידה עשרות טוקנים כולל טוקנים המייצגים מניות ממסחר באמצעות אתר האינטרנט שלה (אך ניתן לגשת אליהם בדרכים עקיפות).

הרגולטורים רוצים לעשות סדר במערב הפרוע של הקריפטו

לא רק יוניסוואפ על הכוונת. אי ודאות רגולטורית רבה מרחפת מעל עולם המטבעות הדיגיטליים בכלל והכלכלה המבוזרת בפרט. ב-SEC, אשר מביעים עניין גובר בחקירה ואכיפה בתחום, חתמו הסכם עם חברת ניתוח נתוני בלוקצ'יין בסך 125,000 דולר כדי לקבל עזרה במעקב על התעשייה. 

גנסלר הזהיר שפרויקטים ב-DeFi אינם חסינים מפיקוח של הרגולטורים, וטען שכנראה הרוב המוחלט של הנפקות הטוקן הראשוניות (ICOs) הינן למעשה מכירה לא חוקית של ניירות ערך. על פי גנסלר לא מספיק לקרוא לפרויקט מבוזר כדי להסיר מהמפתחים אחריות אישית ומשפטית. 

כל עוד יש קבוצה קטנה של יזמים ומפתחים שמקדמים את הפרויקט, ואנשים קונים את הטוקנים שלו בציפייה לרווח – הוא עשוי להיחשב כנייר ערך ולהיות כפוף לחוקי ניירות ערך בהתאם לכך. כאשר ניגשים אל פרויקט כדאי אולי להוסיף מרכיב נוסף ולבחון את אחד ההיבטים הרגולטוריים המשמעותיים – האם סביר שהטוקנים של הפרויקט ייחשבו כניירות ערך אשר נמכרו באופן לא חוקי על פי ה-SEC.

בנוסף, חשוב להכיר בכך שמאחר והפעולות בפלטפורמות מסחר כמו יוניסוואפ הן אנונימיות, הדבר עשוי להוות מכשול כאשר משקיעים ירצו למשוך את כספיהם בחזרה אל חשבון הבנק שלהם. מאחר והבנקים מחוייבים לעמוד במדיניות איסור הלבנת הון – כספים המגיעים מפרויקטים אשר פועלים בצורה אנונימית עשויים שלא להתקבל על ידם בקלות או בכלל.

לסיכום

הרגולטורים ממשיכים להתקדם אל עולם המטבעות הדיגיטליים. על אף החשש מפני חוקים מוגזמים אשר יפגעו בהתפתחות התעשייה, הגיע הזמן שהרגולטורים יעשו סדר במערב הפרוע. אם יעשו זאת היטב, הם עשויים לצמצם את כמות ההונאות ולאפשר ליזמים ומשקיעים לדעת במה הם יכולים להשקיע מבלי להסתבך עם רשויות החוק בעתיד.

בינתיים לא נראה שהכוונה של ה- SEC היא לפגוע קשות בתחום, אלא באמת לעשות סדר ולהגן על המשקיעים. גנסלר הינו מומחה בתחום הבלוקצ'יין אשר מכיר במהפכה שביטקוין יוצר בעולם הכלכלה. “אף על פי שיש הרבה הייפ המחופש למציאות בתחום הקריפטו, החידוש של נאקמוטו הוא אמיתי. יותר מכך, חידוש זה היה ויכול להמשיך להיות זרז לשינוי בתחום הפיננסים והכסף,” אמר.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/
דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן