מכות תשרי: ה-SEC נגד טלגרם וקרנות הסל, ליברה ננטשת

רגולטור

יש שיאמרו שחדשות השבוע היו צפויות, ויש שיאמרו שהן בהחלט הגיעו בהפתעה. כך או כך, ההצהרות והפעולות מצד רגולטורים ו/או תאגידים בימים האחרונים תופסים את הכותרות בעולם המטבעות הדיגיטליים ואף בחדשות המיינסטרים, ובצדק.

אז מבלי להרחיב במלים, נצלול ישר לתוך הבלאגן.

ה-SEC יוצאת נגד גיוס הכספים של טלגרם

הרשות לניירות ערך האמריקנית (ה-SEC), הכריזה אתמול (שישי) על צו חירום נגד הנפקת הטוקן הראשונית שביצעה טלגרם במהלך 2018. על פי הצו, על טלגרם לעצור את פעילות המטבע ולא להפיצו למשקיעים השונים הממוקמים בארה"ב. המטבע GRAM, להזכירכם, צפוי להיות מושק בעוד כשלושה שבועות, ב-31 באוקטובר.

מיליארד מטבעות GRAM נמכרו למשקיעים אמריקנים, כמעט שליש מסך המטבעות שנמכרו ב-ICO, כך על פי ה-SEC אשר קובעת כי טלגרם לא רשמה את הגיוס כהנפקת נייר ערך. "פעולת החירום מתוכננת על מנת למנוע מטלגרם את הפצת המטבע הדיגיטלי שלה לשווקים האמריקניים, אשר אנו טוענים שנמכרו בצורה לא חוקית" אמרה אחת מיושבי ראש מחלקת האכיפה ב-SEC, סטפני אווקיאן.

לפני כשבועיים חתמה חברת Block.one, שגייסה כ-4 מיליארד דולר לטובת פיתוח פלטפורמת EOS, על הסדר טיעון עם ה-SEC שכלל קנס בסך 24 מיליון דולר. טלגרם, שגייסה כ-1.7 מיליארד דולר, תיאלץ למצוא פיתרון יצירתי למלכוד הגדול בו היא נמצאת: מחד, היא הבטיחה למשקיעים שהפלטפורמה תושק עד סוף אוקטובר, ולא תיאלץ לפצות אותם בסכומים גבוהים. מאידך, ה-SEC הנפיקה את צו החירום בדקה ה-90 והשאירה לטלגרם מרחב תמרון מצומצם במיוחד. אם טלגרם תפיץ את המטבע למרות האיסור, תיאלץ להתמודד עם הפרת חוקי ניירות ערך בארה"ב.

ליברה מתפרקת? איביי, ויזה, מאסטרקארד וסטרייפ פורשות

כשבוע לאחר שענקית התשלומים PayPal הודיעה על פרישתה מ'ליברה', המטבע הדיגיטלי ורשת הבלוקצ'יין המפותחים ע"י פייסבוק, מצטרפות אליה השותפות המייסדות הגדולות: eBay, VISA, MasterCard וחברת התשלומים Stripe.

הצעד אינו מפתיע. לאחר שרגולטורים מכל רחבי העולם הביעו עמדה נחרצת נגד מטבע שינוהל ע"י תאגידים עם יכולת מועטה להתערבות ממשלתית, השמועות על נסיגתן של הנ"ל מהפרויקט החלו לנוע, ומסתמן שפרויקט 'ליברה' מגיע לקרב האחרון על חייו.

ב-23 באוקטובר יעיד מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג בפני הקונגרס האמריקני, וינסה להציל את הפרויקט. הדיון, שנקרא "בחינת השפעותיה של חברת פייסבוק על שירותים פיננסיים ומגזר הדיור", ינוהל על ידי מקסין ווטרס, יו"ר הוועדה, אשר ניסחה חוק בשם "Keep Big Tech Out of Finance Act" וקראה לפייסבוק לעצור את פיתוחה של ליברה לפני מספר חודשים.

"תודה מיוחדת לויזה ומאסטרקארד שנשארו איתנו עד הדקה ה-90, צייץ בטוויטר דיוויד מרקוס, מי שעומד בראש Calibra, הארנק שפייסבוק מפתחת למטבע 'ליברה'. "הייתי נזהר לקבוע את גורלה של ליברה בעקבות העדכון הזה. כמובן שאין מדובר בחדשות טובות בטווח הקצר, אבל במובן מסוים זה משחרר… שינוי בסדר גודל שכזה הוא קשה. אתה יודע שעלית על משהו כשכל כך הרבה לחץ מצטבר," הוא הוסיף.

ה-SEC מסרבת להצעת קרן הסל של Bitwise

אם חשבתם שהבלאגן עם ה-SEC מאחורינו, חשבו שנית. במהלך השבוע הודיעה ה-SEC על סירוב להצעת קרנות הסל (ETF) של חברת ניהול הנכסים Bitwise, שהוגשה בשיתוף עם NYSE Arca, בורסה אמריקנית לני"ע ואופציות. לטענתה, ההצעה אינה עומדת בדרישות הרגולטוריות למניעת מניפולציות או פעילויות לא חוקיות אחרות בשווקים.

עד כה, ה-SEC סירבה לכל בקשות אישור ה-ETF שהוגשו, וג'ייק שרבינסקי, היועץ המשפטי של Compound Finance ומשפטן מומחה בתחום, אומר: "בשלב זה, יהיה הגיוני להניח שהרשות לני"ע בראשותו של ג'יי קלייטון לא תאשר קרנות סל לביטקוין לעולם. כהונתו מסתיימת ב-5 ביוני, 2021, אך עוד יכולה להתארך ב-18 חודשים."

הדעות חלוקות בנוגע למשמעויות. מצד אחד, קרנות סל של ביטקוין ומטבעות דיגיטליים נוספים צפויים להיות גשר עיקרי עבור כסף מסורתי שיעשה את דרכו משווקים פיננסיים אחרים. מצד שני, קרנות סל משמעותן נעילת מטבעות ביטקוין רבים בידיהם של גופים ריכוזיים בעלי השפעה, סוגיה שמדירה שינה מעיניהם של ביטקוינרים. בין כה וכה, עושה רושם שהדיון בנושא יורד מהפרק לפחות לשנתיים הקרובות.

איחוד רגולטורים: ראשי ה-SEC, CFTC ו-FinCEN מזהירים את תעשיית הקריפטו

שלושת הגופים הרגולטוריים הפיננסיים הגדולים בארה"ב הינם הרשות לניירות ערך האמריקנית (ה-SEC), הוועדה למסחר בחוזים עתידיים (CFTC) והרשות לאכיפת פשעים פיננסיים (FinCEN).

בהצהרה משותפת של ראשי הרשויות, הם מבקשים להזכיר לשחקנים השונים בתעשיית המטבעות הדיגיטליים שעליהם לציית לחוקי בנקאות ושירותים פיננסיים בארה"ב, מבלי להבחין בין מטבע דיגיטלי לטוקן דיגיטלי.

המשמעות היא, למיטב הבנתי, שמבחינת הרשויות זוהי אחריות של נותן השירות, בין אם זירת מסחר, ארנק דיגיטלי, ואף יוצרי מטבע דיגיטלי, לוודא שהנכס הדיגיטלי המדובר עומד בחוקים למניעת הלבנות הון ופשיעה פיננסית תחת Bank Secrecy Act – חוק הבנקאות האמריקני.

אז מה הלאה?

עושה רושם שהפיקוח הרגולטורי על התחום מחמיר, ולא ניתן לומר שזה לא היה צפוי. ייתכן שאכן מדובר בהחמרה בעקבות ריבוי הונאות ומניפולציות בשווקי הקריפטו, אך הסבירות הגבוהה בעיניי היא שההחמרה נובעת בעיקר משום שהם רואים במטבעות דיגיטליים ובתחום כאיום על ריבונותם.

משוכת הרגולציה היא משוכה שלא ניתן להימנע ממנה או לעקוף אותה. ניתן לצפות אף שתחמיר יותר. כמו כל דבר שמנוהל ע"י הממשלה, לוקח זמן רב עד שנלקחים צעדים, וגם אלו אינם תואמים את המציאות ולכן מתעדכנים לאורך הדרך.

בינתיים, השוק עצמו אדיש לפעולות שנלקחו וכלל המטבעות נסחרים ללא שינויים חריגים.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

Blockchain Expert

מסלול ההכשרה המקצועי בישראל

זה הזמן שלך להצטרף להצלחה!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן