הסודות מאחורי כריית ביטקוין

כריית ביטקוין
פורסם במקור בבלוג של חברת Efficient Frontier

הכתבה מכסה את יסודות כריית ביטקוין מוסברים באופן ברור ופשוט, ומגיעה עד לדינמיקות 'הסודיות' של כורי הביטקוין, שאפילו מומחים רבים אינם מודעים אליהם: איך הכורים מתנהגים סביב רצפת מחיר בביטקוין, הגירה עונתית של כורים והברירה טבעית של כורים "שווריים".

אם אתם יודעים מהי כריית ביטקוין, אתם יכולים לגלול למטה אל הקו הכחול.

כרייה היא מרכיב קריטי ברשת הביטקוין. אך לרוב מחזיקי הביטקוין, זה עסק די מסתורי. כרייה זה המקום בו ביטקוין מחבר את האינטרנט לעולם האמיתי. המון חשמל דרוש לכרייה, אשר הכרחית להגנה על 18.5 מיליון מטבעות הביטקוין, שהיום שווים כ-220 מיליארד דולר המאוחסנים ברשומות הפיננסיות המבוזרות של ביטקוין.

כרייה היא גם עסק מאוד תחרותי. כל 10 דקות, בערך, מאות אלפי מחשבי כרייה מסביב לעולם מתחילים להתחרות על 'מנה' חדשה של 6.25 מטבעות. ככל שיש להם כמות גדולה יותר של שבבי כרייה, וככל שהשבבים שלהם יותר חזקים, כך לבעליהם יש סיכוי גבוה יותר לזכות במטבעות חדשים.

בעוד שבשנת 2010 יכולת לכרות ביטקוין באמצעות השבב הרגיל של המחשב האישי שלך, מאז 2013 הכרייה הפכה להרבה יותר תחרותית ודורשת שבבי מחשב יעודיים, המכונים ASICs (ר"ת למעגל משולב ספציפי ליישום). כיום הכניסה לענייני כריית ביטקוין היא עסק רציני, הנעשה ברובו במחסנים גדולים המלאים במחשבים עם שבבי ASIC לכרייה. מחשבים אלה מכונים כורים.

סודות כריית ביטקוין
אסדות כרייה במחסן המיועד לכרייה, המכונות גם חוות כרייה. מקור: Bitcoin Wiki

 

חברות ASICים לכרייה, כמו Bitmain ו-Canaan, מתחרות בייצור שבבי כרייה יעילים יותר ויותר עבור כריית ביטקוין.

כריית ביטקוין לפי מדינה
אחוז כוח כריית הביטקוין על פי מדינה. מקור: CBCI.

החשמל הוא 95% מהוצאות התפעול של חוות כרייה. זו הסיבה שרוב כריית הביטקוין נעשית באזורים בהם החשמל זול, ולכן 74.1% או יותר מכורי הביטקוין מסתמכים על אנרגיה מתחדשת. חלק מחוות הכרייה משתמשות בחשמל הידרואלקטרי זול במקומות כמו סצ'ואן בסין ומדינת וושינגטון בארצות הברית. כורים אחרים התמקמו במדינות כמו קזחסטן או איראן שהן מדינות העשירות במשאבים טבעיים כמו פחם ונפט.

מחירי חשמל לעסקים ביטקוין
מחירי החשמל לעסקים, דצמבר 2019. מקור: Global Patrol Prices

משקיעים בפעולות כרייה גם מכונים כאמור כורים, והם לוקחים סיכון כלכלי גדול. לדברי סת' אסטרדה, הקמת אופרצית כרייה כדאית יכולה לעלות מיליוני יורו (לרכישת ASICים, מתקני הכרייה והקמה). המשקיעים אינם יודעים כמה תחרות תיכנס לתוך רשת הכרייה, או מה יהיה מחירו של הביטקוין כשהם יתחילו לפעול. שני הפקטורים אשר ישפיעו רבות על ההכנסות שלהם. אז למה כורים נכנסים לעסקי הכרייה? נגיע לזה לאחר שנסביר קצת יותר על כרייה.

אז מה הטעם בכרייה?

כל החוקים והמתמטיקה היוצרים את הרשת הפיננסית של ביטקוין ואת מערכת הכסף הבינלאומית שלה הינם בקוד פתוח ומבוזרים כך שכל מחשב בעולם יכול לבדוק את הרשת כולה. כל מי שבבעלותו מחשב עם חיבור לאינטרנט יכול לקחת חלק באחסון היסטוריית הטרנסקציות של ביטקוין, ולבצע בחופשיות עסקאות של שליחת וקבלת ביטקוין. אך כדי שנוכל לעקוב אחר המסמכים המציגים את היסטוריית העסקאות האמיתית כדי לדעת מי הבעלים של אילו מטבעות, ממציא הביטקוין הבין שאפשר לחבר 'משקל' כלכלי לכל אחד מהמסמכים החשובים וההכרחיים האלו כדי לעזור בזיהוי שלהם.

שיטה בקוד הפתוח וללא עלות הנקראת hash-links (האש-לינקס) או שרשור בלוקים (בלוקצ'יין) שומרת על היסטוריית הטרנסקציות של ביטקוין בסדר כרונולוגי מוכח וברור. בעוד שלשרשור בלוקים אין קשר לכרייה, הכרייה נותנת 'משקל' כלכלי לכל בלוק – יוצרת אותו בעלות כלכלית גבוהה. הכרייה היקרה, שעליה נסביר בחלק הבא, מוסיפה משקל כלכלי לכל דף חדש ברשומות של ביטקוין. היסטוריית הטרנסקציות האמיתית של ביטקוין מוגדרת כרשומות שלקח הכי הרבה משאבים ליצור אותן.

מה מכונות כרייה עושות?

יצירת 'דפים' (בלוקים) חדשים צריך להיות יקר באופן מוכח. כדי ליצור דף חדש, לרשת הכרייה מוקצית מעין חידה, המכונה פונקציית גיבוב (Hash) על ידי תוכנת הביטקוין. פתרון חידה מסוג זה דורש הרבה משאבים- מחשבי ASIC יקרים והרבה חשמל כדי להפעיל אותם מסביב לשעון. שמה של החידה הספציפית שבשימוש בתוכנת הביטקוין הזאת מוכר בשם SHA-256. כאשר חידת ה-SHA-256 מפוצחת על ידי ניסוי וטעייה אצל אחת ממכונות הכרייה ברחבי העולם, 'דף' חדש, שבעולם הביטקוין נקרא "בלוק", נחתם מתמטית על ידי הכורה עם התשובה לחידה (ומתווסף לשרשרת הבלוקים). כל בלוק חדש מכיל עסקאות ביטקוין מאושרות. הכורה שפתר את חידת ה-SHA-256 וחתם עימו את הבלוק החדש, יקבל אוטומטית מהפרוטוקול של מערכת הביטקוין 6.25 ביטקוינים.

יצירת בלוק חדש וקבלת תשלום בביטקוין הם שמאפשרים לכורים להמשיך לפעול. אם כורה היה מחליט להוסיף בלוק פגום או אחד המכיל עסקאות שקריות, למרות שהבלוק מוטבע עם הפתרון הנכון, רשת הביטקוין הייתה דוחה אותו. התשלום של הכורה חקוק בדף המושחת, ולכן המשאבים שלו בוזבזו על יצירת בלוק מושחת. תפקיד הכורה הוא אך ורק ליצור 'משקל' כלכלי לכל עמוד, בעוד שאר הרשת מגנה על חוקיות העסקאות.

רשת הביטקוין מכוונת את מהירות יצירת הבלוקים על ידי כיוונון אוטומטי של קושי החידה. כל הסיבה לשימוש בחידת ה-SHA-256 הוא שניתן לשנות את הקושי שלה בהתאם לכמות כוח הכרייה המחובר לרשת, כך שעלות הכרייה תהיה קשורה לערכו הכספי של ביטקוין.

כורים מייצרים משקל כלכלי לרשומות של ביטקוין, כך שנוכל לדעת שאלו הרשומות האמיתיות. קישור כל דף לקודמו נעשה באמצעות שימוש בהאש לינקס (hash-links) המכונים גם 'שרשרת בלוקים'. שילוב הקישור הכרונולוגי המוכח בין כל דף ברשומות הביטקוין לבין המשקל הפיננסי של כל דף בודד שנוצר על ידי הכורה, הופך את רשומות הביטקוין לחסינות למרות שקיפותן.

קו כחול

"הברירה הטבעית" של ביטקוין יצרה כורים 'שווריים'

כריית ביטקוין תלויה בכך שכורים הם שחקנים רציונלים שרוצים להרוויח כסף, ובתמורה מספקים הגנה פיננסית על רשומות הביטקוין, אך זה לא אומר שכורים הם לגמרי רציונלים.

 

 

כוח כריית ביטקוין
גדילה מרקיעת שחקים של כוח המחשוב לפונקציית SHA-256 של ביטקוין, הנספרת בטרה-האשים לשנייה (TH/S)

 

"לכורים יש יותר אמונה בביטקוין מאשר מקרנות השקעה והודלרים (מחזיקי ביטקוין). יש להם אופק השקעה ארוך. הם משקיעים בנכסים עם מחזורי חיים ארוכי טווח שלא ניתנים לשינוי חוזר או הנזלה מהירה בשווי שוק הוגן. למכשירי כרייה של ASIC יש מחזורי חיים של למעלה מ-3 שנים וניתן להשתמש בהן רק כדי לכרות את פרוטוקול ה-SHA-256 (שרלוונטי בעיקר לביטקוין). למתקני כריית ביטקוין יש מחזורי חיים של למעלה מ-5 שנים והם בדרך כלל מחסנים שנבנו מחדש, שעוצבו במיוחד לקירור אסדות הכרייה. בממוצע, כדי להגיע להחזר השקעה, יקח לכורה 18 חודשים לאחר הקצאת הון לטובת מתקני הכרייה, בנייה והוצאות חשמל". כתבה חברת שירותי הכרייה Blockware Solutions בדו"ח המחקר שלה שפורסם במרץ האחרון.

רווח כריית ביטקוין
תגמולי כריית ביטקוין ואחוז מרווח הכורים מעמלת העברה (במיליוני דולרים) מקור: Canaan’s SEC filling

 

דן מטושבסקי, שותף ב-CMS Holdings, ולשעבר ראש המסחר ב–Circle (שהיה בעבר אחד מהדסקים הגדולים למסחר "מעבר לדלפק" בביטקוין), לוקח את הרעיון הזה רחוק יותר. מטושבסקי אמר לנו כי מניסיונו ב-Circle, היכן שמיזמי כרייה גדולים סוחרים בכמויות גדולות של מטבעות, כורי הביטקוין ככלל רצו להיות חשופים ככל האפשר למחיר הביטקוין. ניתן להסביר זאת על ידי מעין 'ברירה טבעית' – מחיר הביטקוין עלה כמעט בקו ישר מאז היווצרותו. הכורים המקצועיים המצליחים ביותר לא היו רק אופטימיים מספיק כדי להשקיע בפעילות כריית ביטקוין לפני 2014, אלא כל כך אופטימיים שהחזיקו במטבעות גם תקופות פחות רווחיות, ובסופו של דבר מכרו ברווחים גדולים לאחר 2016, בזמן שמחיר הביטקוין רץ עד ל-20,000$ בסוף 2017.

כורים אלה יכלו להשקיע מחדש במכונות כרייה חדשות וטובות יותר על מנת להישאר תחרותיים. כורים פחות אופטימיים ויתרו על המטבעות שלהם במחירים נמוכים יותר או בהפסד, ובסופו של דבר עזבו את הענף או נשארו קטנים. 'ברירה טבעית' זו עשויה להפוך את כורי הביטקוין לקבוצת הכי 'שוורית' של משקיעי ביטקוין בעולם.

נטייה שולית של כורים חדשים
ניתן לראות נטייה 'שורית' של כורים בתרשים לעיל. כאשר הקו הכתום נמצא מתחת לקו השחור, הכורים מוכרים פחות מטבעות ממה שהם כורים, ומחזיקים את השאר לעתיד

 

"בספטמבר 2019, דנו בכיצד חלק מלקוחות הכרייה בדסקים של OTC (מעבר לדלפק) סטו מההנזלות המתוכננות שלהם ובחרו להחזיק במהלך חודשי יולי ואוגוסט ביטקוין שנכרה – מתוך מחשבה ש[מחיר] הביטקוין ימשיך לרוץ. ביטקוין הגיע לתקרה בסוף יוני (כאשר הגיע ל-13,800$) וכורים אלו נאלצו לפלוט את המטבעות שלהם מאוחר יותר בספטמבר-אוקטובר במחירים נמוכים בהרבה. תרחישים כאלה מאיצים קריסות מחיר של ביטקוין מכיוון שנוצר לחץ מכירה נוסף מההנזלה של ממלאי ביטקוינים בנוסף על מכירת מטבעות חדשים שנכרו לאחרונה." הוסיף הדו"ח של Blockware.

וויסות קושי הכרייה

פרוטוקול הביטקוין יודע כיצד לווסת את מהירות כריית הביטקוין על ידי יצירת פונקציית SHA-256 קשה יותר כשכוח כרייה נוסף מצטרף למערכת או קלה יותר כאשר כוח כרייה עוזב. אם חלק מהכורים פושטים את הרגל, הכורים שנשארו יקבלו חתך גדול יותר מסך מטבעות חדשים. זה מבטיח שהמשאבים הדרושים להגנה על רשת הביטקוין קשורים ישירות למחיר השוק שלו וכך נשמרת יציבות המערכת.

וויסות קושי כרייה ביטקוין
תיאור יחסי של רמת הקושי בכרייה של בלוק חדש עבור שרשרת הבלוקים (הבלוקצ'יין)

בניגוד לדעה הרווחת: כיצד כניעה של כורים מסייעת ביצירת רצפת מחיר

היום מחיר הביטקוין נע בסביבות $11,000 ו-6.25 מטבעות חדשים המיוצרים כל 10 דקות. כדי שהכרייה תהיה רווחית, עלות החשמל של חוות כרייה צריכה להיות נמוכה מ-$11,000 עבור כל מטבע שהיא כורה, או שחוות הכרייה תפסיד כסף.

בלוקים אחרונים שנכרו
"שידור חי" ב-tradeblock.com של מידע על הבלוקים האחרונים שנכרו. התרשים מראה את מספר הבלוק, בריכת הכרייה, לפני כמה זמן נכרה הבלוק ואת מרווח הזמן בין כל בלוק שנכרה

27,000 מטבעות ביטקוין נכרים בחודש. חלק נכבד מ-27,000 המטבעות חייבים להימכר על ידי כורים כדי לכסות את הוצאות החשמל שלהם. כורים שעלויות החשמל שלהם גבוהות יותר חייבים למכור חלק גדול יותר מהביטקוין שהרוויחו כדי לכסות על העלויות הגבוהות יותר. אם מחיר הביטקוין נמצא בקריסה, כורים עם שולי רווח נמוך יוסיפו ללחץ המכירה: ככל שמחיר הביטקוין נמוך יותר, כך גדל אחוז המטבעות החדשים שכורים צריכים למכור על מנת לכסות את הוצאות החשמל שלהם. לכן ככל שמחיר הביטקוין מתקרב למחיר הכרייה, כך הכורים מוסיפים לפאניקת המכירה.

אחוזי חלוקת מחירי חשמל על פי תעריפים

אחוזי חלוקת מחירי החשמל על פי תעריפים, דו"ח של Blockware Sulotions.

 

כמו בכל חלק במשק, ישנן ישויות שחזקות יותר מהאחרות. לכורים מסויימים יש מחירי חשמל זולים יותר או שבבי ASIC חדשים ויעילים יותר: הדגם החדש של Bitmain למשל, ה-Antminer S17, צורך 50% יותר חשמל אך מייצר 300% יותר כוח חישוב מאשר S9 הישן יותר, אחד מהדגמים הפופולריים ביותר. יש כורים שיש להם גם יכולת כלכלית רבה יותר לפעול בהפסד במשך תקופת זמן ארוכה יותר, במידת הצורך.

מחיר הביטקוין ביחס לכוח הכרייה
מחיר הביטקוין ביחס לרמת ה-Hashrate. מקור: Frost & Sullivan

 

כאשר מחיר הביטקוין נמוך מדי בשביל שהכורים החלשים יותר יהיו רווחיים, על פי הדו"ח של Blockware, הם לרוב ממשיכים את הכרייה בהפסד בגלל החוזים שלהם עם מתקני כרייה או ספקי חשמל. אך בסופו של דבר הכורים האלו יתרוששו וימכרו את כל המטבעות והמכונות שלהם. בתקופה שבה ביטקוינים נמכרים בפחות ממחיר הכרייה שלהם, מוגבר לחץ המכירה בגלל הכורים שמתמוטטים. לאחר שהכורים החלשים ביותר מכרו את מטבעותיהם ועזבו, רשת הביטקוין עוברת התאמת קושי כרייה המעניקה לכורים הנותרים חלק גדול יותר של המטבעות החדשים הנכרים, מכיוון שהקושי של SHA-256 פוחת בעוד כוח הכרייה שלהם נשאר זהה. זה מוריד את כמות המטבעות שיש למכור כדי לכסות על העלויות ומחיר הביטקוין יכול להתייצב עם שולי רווח בריאים יותר עבור הכורים שנשארו.

רצפת המחיר של ביטקוין אינה מוחזקת על ידי מחיר הכרייה, אלא על ידי כך שמחיר הביטקוין מתרסק תחת עלות הייצור ונפטר מכורים חלשים יותר, מה שהופך את שולי הרווח של הכורים שנשארו לגדול יותר ומקטין את לחץ המכירה של המטבעות.

מחיר הביטקוין וכוח כרייה
בשחור: מחיר הביטקוין. בכתום:ה-Hashrate של הביטקוין (המשקף כמות מחשוב כרייה הכולל ברשת כריית הביטקוין)

 

התרשים למעלה מראה מצב שמתאים להסבר של Blockware: מאוקטובר 2018 לאחר שמחיר הביטקוין קיפץ סביבות ה-$6,000, ה-Hashrate (כוח הכרייה) נפל במהירות עם המחיר. זה מרמז כי $6,000 היה מחיר הייצור לחלק מהכורים. הנפילה החדה הזו של כוח הכרייה היא סימן לכך שכורים פשטו רגל, וירידת המחירים החזקה עשויה להיות מושפעת על ידי אותם כורים המוכרים את מלאי המטבעות שלהם כדי לכסות הפסדים.

בשחור: מחיר הביטקוין בכתום: ייצוא כורים (כמות מטבעות שזזה מחוץ לחשבונות הכורים)

 

Glassnode ואתרים נוספים מספקים תרשימים המראים כמה מטבעות כורי הביטקוין מזיזים לראשונה, וככל הנראה מוכרים. התרשים שלעיל מראה שלאחר הירידה במחיר וב-Hashrate (כוח הכריה) בסוף 2018, כורי הביטקוין מכרו מטבעות בהיקף שנראה רק יותר משנה לפני כן בזמן שמחיר הביטקוין הרקיע שחקים ורץ מ-1,000$ ל-6,000$ בשנת 2017. המכירה הזאת הייתה כנראה על ידי כורים חלשים שפשטו את הרגל. לאחר שהמכירה הסתיימה, וקושי הכרייה הנמוך יותר הגדיל את שולי הרווח לכורים ששרדו, המחיר יכול להפסיק לרדת. בדיעבד פעולה זו התרחשה בשפל המחיר של הביטקוין בדצמבר 2018, רצפת מחיר שעדיין לא נשברה.

המאמר של Blockware מבהיר כי כרייה היא לחלוטין משחק של תחרות והישרדות – מפעל כרייה שיכולה לשרוד יותר ממתחריו זוכה בנתח גדול יותר מהמטבעות. היכולת להמשיך בכרייה במהלך ירידת מחירים, בין אם בגלל מכונות כרייה טובות יותר, עלויות חשמל נמוכות יותר, או אף בגלל כיסים עמוקים ויכולת לפעול במחירי הפסד – כל אלה הם יתרונות חשובים עבור עסק כרייה.

חשוב להבהיר שכורים אינם קובעים את מחיר הביטקוין אלא מגיבים אליו. הם כן משפיעים על המחיר בכך שהם מגדילים או מקטינים את לחץ המכירה של מטבעות קרוב לשיאי ושפלי השוק.

הגירת כורים

אם ביטקוין לא מספיק מוזר בשבילכם, מסתבר שחלק מכורי הביטקוין נודדים עונתית בחיפוש אחר חשמל זול. סין היא אחד האתרים הגדולים ביותר לכריית ביטקוין בעקבות כוח הידרואלקטרי הנוצר מזרם הנהרות. באיזור סצ'ואן יש 'עונה רטובה' שנתית מובהקת, או 'פנג-שו', בה גשמיים קיציים כבדים יוצרים שיטפונות, מה שמגדיל את ייצור החשמל, הנמכר במחירי חיסול. עונת גשמים זו מתחילה בדרך כלל בין אפריל למאי ונמשכת לאורך הסתיו.

מחוזות סין
מחוזות סין

 

בשנים האחרונות סצ'ואן הפכה להיות מרכז כריית ביטקוין, ומושכת כורים רבים נוספים שפועלים שם במהלך עונת הגשמים. על פי דו"ח הכרייה של CoinShares, בזמן עונת הגשמים מחיר החשמל הזול כ-2.5 סנט לקוט"ש.

גשם בצ'אנגדו סיצ'ואן
כמות הגשם הממוצעת לחודש בצ'אנגדו, עיר הבירה של סצו'אן. מקור: Weather & Climate

 

לאו זנג, המייסד של Anicca Research, מסר לCointelegraph: "לאורך השנים, תעשיית הכרייה החלה להתארגן סביב לוח זמנים זה. היצרנים מכריזים על מוצריהם במאי. אתרי כרייה יוצאים במבצעים מיוחדים ממש לפני תחילת העונה הגשומה."

העונה הגשומה מכונה גם כ"עונת ההצפות". בקיץ 2018-2019 הופצו תמונות ודיווחים באינטרנט של חוות כרייה שנפגעו משטפונות חמורים בסצ'ואן.

תחנת כוח הידרואלקטרית
תחנה כוח הידרואלקטרית הבנויה על נהר בסצ'ואן. מקור: China Morning Daily

 

על פי דיווחים, בשנת 2020 נכנסה סצ'ואן לעונה הגשומה רק בסביבות ה-25 במאי. בכדי להוסיף למזל הביש, על פי Cointelegraph, נכון להיום מתקני כרייה בסצ'ואן מתקשים להתמלא מאחר שמכונות כרייה מהדור הישן הפסיקו להיות רווחיות לאחר חציית תגמול הכרייה (halving) שקרתה בזמן המיועד במאי 2020. על פי המאמר, בעקבות זאת מתקני כרייה בסצ'ואן הורידו את תעריפי החשמל שלהם מ-3.4-3.7 סנטים לקוט"ש עד ל-1.4-3 סנטים לקוט"ש.

כוח כרייה ביטקוין
בכתום: Hashrate של הביטקוין בין יולי 2017 לפברואר 2020

 

בהסתכלות על תרשים ה-Hashrate (כוח הכרייה הכולל) של הביטקוין, ההשפעה של עונת הגשמים אינה נראית לעין מכיוון שה-Hashrate של הביטקוין עולה בהתמדה לאורך השנים. הקורלציה הבולטת היחידה הייתה בסוף עונת הגשמים ב-2018, כשה-Hashrate והמחיר של הביטקוין נפלו יחדיו בסוף אוקטובר, האם זה צירוף מקרים? קשה להגיד.

נדידת בעונה היבשה 

"כשחוזרת העונה היבשה, מחירי החשמל עולים שוב, וכורים מסויימים נודדים לשין-ג'יאנג ולמונגוליה הפנימית, שם ניתן להשיג פחם ואנרגיית רוח זולים הזמינים כל השנה. מקורות מסוימים הראו שכ-500,000 יחידות כרייה היגרו אל סינג'יאנג וממנה בשנה שעברה. עם זאת, הגירה היא מאמץ יקר שמוגבל לכורים בעלי ההון הגדול ביותר", סיכם דו"ח הכרייה של CoinShares.

תומא הלר, המנהל העסקי הגלובלי של בריכת הכרייה F2Pool הוסיף לתמונה: "כאשר המכונות הישנות האלו לא רווחיות יותר בשביל כרייה במחיר החשמל בסין, קנדה, ארה"ב, או אירופה, הן בסוף מוצאות את עצמן במקומות אחרים כמו קזחסטן, רוסיה, מזרח התיכון ודרום אמריקה" אמר ל-Cointelegraph.

 

אנו מקווים שמצאת את הכתבה מעניינת ומועילה! לתכנים נוספים של Efficient Frontier באנגלית אתם מוזמנים להרשם לרשימת התפוצה שלהם.

המאמר תורגם על ידי צוות CryptoJungle.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

שרה ויסנר

שרה ויסנר

שרה ויסנר היא חובבת ביטקוין ופעילה לשעבר בשגרירות הביטקוין בתל-אביב. כיום שרה עובדת בחברת המסחר האלגוריתמי Efficient Frontier שם היא ממשיכה לספק מידע על עולם ושווקי הביטקוין למתחיל ולמתקדמים.
שרה ויסנר

שרה ויסנר

שרה ויסנר היא חובבת ביטקוין ופעילה לשעבר בשגרירות הביטקוין בתל-אביב. כיום שרה עובדת בחברת המסחר האלגוריתמי Efficient Frontier שם היא ממשיכה לספק מידע על עולם ושווקי הביטקוין למתחיל ולמתקדמים.

Blockchain Expert

מלא את הטופס ויועץ לימודים
במכללה לבלוקצ'יין יחזור אליך בהתאם

בהשארת פרטייך את/ה מאשר/ת קבלת חומר פרסומי, שיווקי ועדכונים חדשותיים

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן