מודל חדש: מטא תשלם ליוצרי תוכן ב-USDC

מודל חדש: מטא תשלם ליוצרי תוכן ב-USDC

ארבע שנים לאחר קריסת פרויקט Diem, מטא משיקה מודל תשלומים ב-USDC בקולומביה ובפיליפינים, עם תוכניות להתרחב ל-160 מדינות

  • פורסם: 30/04/26 ,18:30
google-img הישארו מעודכנים
META USDC STABLECOINS

מטא, חברת האם של פייסבוק ואינסטגרם, השיקה אתמול (ד') אפשרות לתשלומים במטבע היציב USDC ליוצרי תוכן נבחרים בקולומביה ובפיליפינים. 

התשלום מועבר ישירות לארנקים דיגיטליים ברשתות הבלוקצ'יין סולאנה ופוליגון, וחברת התשלומים סטרייפ (Stripe) משמשת כגורם המתווך מאחורי הקלעים. 

הצעד מסמן את החזרה הרשמית של מטא לעולם התשלומים בקריפטו, ארבע שנים לאחר שנאלצה לנטוש את פרויקט הסטייבלקוין שלה, Diem (ליברה לשעבר).

הדיווח מגיע בעיתוי לא אידיאלי עבור החברה, שמנייתה, הנסחרת תחת הסימול META, יורדת בכ-9% בעקבות פרסום הדו"חות הכספיים של החברה לרבעון הראשון של שנת 2026.

בתמונה: גרף יומי של מניית META. מתוך Investing.com
בתמונה: גרף יומי של מניית META. מתוך Investing.com

"עתיד התשלומים הוא USDC"

לפני כחודשיים, ענקית הטכנולוגיה והרשתות החברתיות מטא הכריזה על כוונתה להשיק סטייבקוין דולרי ברשתות החברתיות, כעת, נראה ששיתוף הפעולה עם חברת התשלומים Stripe הופך לרשמי. 

ג'יי שאה, ראש מוצר Link של Stripe, אישר את השותפות בין החברות ואמר: "עסקים יכולים כעת לשלוח תשלומי סטייבלקוינס ישירות ללקוחות באמצעות Link. אנחנו כבר שותפים עם מטא כך שיוצריהם יוכלו לקבל סטייבלקוינס בארנקי Link שלהם במדינות כמו הפיליפינים וקולומביה".

בזמן שמטא תבחר את יוצרי התוכן בקפידה, להם החברה תעביר את התשלום בפועל, חברת התשלומים Stripe, תהיה אחראית על הצד הטכני ועל הפקת דוחות המס הקשורים לעסקאות הדיגיטליות. 

יוצרים המעוניינים להצטרף לשירות צריכים לחבר ארנק דיגיטלי חיצוני לחשבון התשלומים שלהם בפייסבוק.

הארנקים הדיגיטליים הנתמכים כוללים את מטאמאסק (Metamask) ופאנטום (Phantom).

חשוב לציין: מטא אינה מציעה המרה ישירה של USDC, כך שיוצרי תוכן שרוצים לפדות את הכסף יידרשו לעשות זאת בבורסות קריפטו חיצוניות.

פוליגון ציינה כי ההשקה צפויה להתרחב ל-160 מדינות נוספות: "עם יותר מ-160 שווקים בדרך, משתמשים מקבלים כעת עסקאות מהירות יותר ב-USDC תוך גישה לנכסים הצמודים לדולר. כך משפרים את חיי היוצרים," נכתב בהודעה הרשמית של פוליגון.

POLYGON X.COM

מ-Diem לתשלומי USDC: ארבע שנים של לקחים

בשנת 2019 השיקה מטא את פרויקט ליברה, סטייבלקוין משלה ששמו שונה לאחר מכן ל-Diem. 

הפרויקט נתקל בהתנגדות מרגולטורים ברחבי העולם, שהעלו חששות בנושאי פרטיות, יציבות פיננסית ותחרות בלתי הוגנת. בינואר 2022 הפרויקט נסגר, לאחר שנכסיו נמכרו לבנק Silvergate Capital.

הפעם, מטא בחרה בגישה שמרנית יותר: במקום להנפיק סטייבלקוין בעצמה, החברה משתמשת ב-USDC של חברת סירקל (Circle), הסטייבלקוין השני בגודלו בשוק עם שווי שוק של יותר מ-77.3 מיליארד דולר.

הסביבה הרגולטורית השתנתה מהותית: ב-2025 נחתם ה-GENIUS Act בארה"ב, חוק המסדיר סטייבלקוינס הצמודים לדולר ומעניק לגיטימציה לחברות טכנולוגיה גדולות לפעול בתחום. 

בעקבותיו, חברות כמו Shopify ו-Western Union הכריזו אף הן על שילוב סטייבלקוינים בשירותיהן.

3 וחצי מיליארד משתמשים יומיים

הסדרי התשלומים של מטא ליוצרי תוכן אינם זניחים: בשנת 2025 שילמה החברה ליוצריה קרוב ל-3 מיליארד דולר, גידול של 35% לעומת השנה הקודמת. 

מנכ"ל Polygon Labs, מארק בואירון, אמר כי התוכנית צפויה להתרחב ליותר מ-160 מדינות עד סוף השנה.

עם מעל ל-3 וחצי מיליארד משתמשים יומיים בפלטפורמות מטא ברחבי העולם, ורבים מהם בשווקים שבהם העברות תשלומי חוצי גבולות יקרות, מסורבלות ואטיות, כך גדל ההיקף הפוטנציאלי של ההשקה. הפתרון של ארנק Link בשווקים הנתמכים מקצר את שרשרת התשלומים ומפחית משמעותית את עמלות המרה.

בתמונה: מספר המשתמשים היומיים באפליקציות של מטא. מתוך הדו"חות הכספיים של החברה.
בתמונה: מספר המשתמשים היומיים באפליקציות של מטא. מתוך הדו"חות הכספיים של החברה.

החזרה הגדולה של מטא לתעשיית הקריפטו מתרחשת בתנאים שונים מהותית מאלה שהובילו לכישלון Diem: רגולציה ברורה יותר, שותפים מסחריים מנוסים וטכנולוגיה בוגרת.

אם ההתרחבות תבוצע כמתוכנן, מטא עשויה להפוך לאחד מערוצי ההפצה הגדולים בעולם של USDC, צעד שיכול לקדם את אימוץ הסטייבלקוינס הרבה מעבר לכל הכרזת מוצר מתוך תעשיית הקריפטו עצמה.

למידע נוסף שעשוי לעניין אותך:

דיסקליימר: ידיעה זו נכתבה בסיוע כלי בינה מלאכותית תחת עריכה ופיקוח של צוות קריפטו ג'ונגל.

טל שמיר

טל שמיר

בן 34, בוגר תואר במנהל עסקים עם התמחות במימון, מחבר הספר Bitcoin: Your Everlasting Income Machine

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך בקטגוריה: סטייבלקוינס

שלושת הבנקים הגדולים ביפן ישיקו סטייבלקוין משותף עד מרץ 2027

המהלך יחליף את רשתות התשלום המיושנות במדינה וישמש לסליקה בין-בנקאית, ניהול אג"ח ותשלומים חוצי-גבולות

  • 09/06/26
  • 05:30
  • טל שמיר

נלחמים בסטייבלקוינס: הבנקים הגדולים בארה"ב מקימים רשת בלוקצ'יין פרטית

ג'יי פי מורגן, בנק אוף אמריקה וסיטיגרופ ישיקו "טוקניזציית פקדונות" על מנת לבלום את בריחת הנזילות מהמערכת הבנקאית למטבעות היציבים

  • 07/06/26
  • 12:57
  • טל שמיר

תשתית סטייבלקוינס חדשה: TerraPay ו-PalWallet מכריזות על שיתוף פעולה

שתי חברות הפינטק מאחדות כוחות על מנת לאפשר לעסקים להעביר תשלומים חוצי יבשות על גבי תשתית המשלבת מערכות פיננסיות מסורתיות עם סטייבלקוינס

  • 03/06/26
  • 01:41
  • טל שמיר