חבר הסנאט האמריקני ממדינת טקסס, טד קרוז, הוא מעריץ של ביטקוין. לאחר שאמר בעבר שהוא מחזיק ביטקוין ומאמין בו, בסוף נובמבר התארח בכנס בלוקצ'יין בטקסס והדגיש עד כמה.
"אני רוצה להפוך את טקסס לנווה מדבר עבור ביטקוין ומטבעות דיגיטליים נוספים," אמר לפיטר מקורמק – מארח הפודקאסט הפופולרי WhatBitcoinDid – על הבמה.
קרוז, חבר המפלגה הרפובליקנית, סבור כי תעשיית הביטקוין יכולה להיות אסטרטגית להיצע האנרגיה של ארה"ב, והתפתחויות טכנולוגיות בתעשיית האנרגיה.
"היופי של כריית ביטקוין הוא שכשיש השקעה רצינית שמתבצעת בזה, כפי שקורה בטקסס, כשיש תרחיש של מזג אוויר קיצוני, בין אם חום קיצוני שפופולרי בטקסס או קור קפאים שקורה לעתים, כריית ביטקוין יכולה פשוט להיכבות תוך שבריר שניה. בכך, החשמל נהיה זמין מידית לתשתיות האנרגיה כדי לחמם או לקרר בתים של אנשים, לאפשר לעסקים להמשיך לפעול," אמר קרוז. "זה מאפשר לשמר תפוקה עודפת של אנרגיה באופן שאני חושב שהוא בעל יתרונות רבים."
זה בהחלט נכון במדינות כמו טקסס בה ישנם מאגרי נפט וגז טבעי בשפע ועלות אנרגיה יחסית זולה.
"הממשלה לא יכולה לשלוט"
ההתבטאות המפתיעה של קרוז הייתה ההצהרה כי הוא אוהב את ביטקוין משום שהממשלה לא יכולה לשלוט בו. עד כדי כך שהוא הצהיר כי הוא רוכש מדי שבוע ביטקוין, וזהו המטבע הדיגיטלי היחיד שהוא מחזיק.
"אני חושב שביטקוין אומר השקעה. אומר הזדמנות. אומר שגשוג. זה אומר עצמאות פיננסית."
קרוז גם התייחס לכך שהמתנגדים הרבים לביטקוין בממשל ובתי המחוקקים האמריקניים מגיעים מהמפלגה הדמוקרטית. לדבריו "אליזבת וורן לא אוהבת את ביטקוין מאותה סיבה שסין הקומוניסטית לא אוהבת את ביטקוין: כי היא לא יכולה לשלוט בו. זה עניין של כוח. אז יש כאן היבט של אידיאולוגיה."
כשנשאל על מטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים (CBDC) והחשש מעתיד דיסטופי בו הממשל והבנק המרכזי שולטים לחלוטין בכל ההון שלנו, אמר כי זהו דבר מסוכן מאד.
"העליתי הצעת חוק שתאסור על הפדרל ריזרב ליצור CBDC. אך עם זאת, אני חושב שהפד רוצה להוציא אותו, ושהבית הלבן של ביידן רוצים שיעשה זאת גם כן. זהו תרחיש מאד מסוכן… ואני לא רואה שום תרחיש שבו הדמוקרטים (פנימית) עוצרים את זה."
קרוז אף מפנה את תשומת הלב ל-Build Back Better, הצעת החוק שביידן ניסה להעביר ולאחר מכן עברה שינוי חלקי ומצומצם ל-Inflation Reduction Act כדי לקבל תמיכה. הצעת החוק כוללת גם שליטה וניטור על כספים בצורה דרקונית: "הצעת החוק כללה דרישה רגולטורית מכל בנק לדווח למשרד האוצר על כל עסקה שלקוחותיו מבצעים מעל 600$. זה אומר כל תשלום שכר דירה או משכנתא, תרופות, תשלומי רכב. בקצב הזה יצטרכו לדווח כל פעם שנמלא דלק. אני חושב שזהו רעיון נוראי!"
ובינתיים, סניף הפדרל ריזרב בניו יורק הודיע על השקת פיילוט עם 12 הבנקים המובילים במדינה ובו יבחנו את הדולר הדיגיטלי.