חברת טט'ר (Tether), העומדת מאחורי מטבע צמוד הדולר המוביל USDT, וזירת המסחר ביטפינקס (Bitfinex) עתרו לבית המשפט העליון בניו יורק כדי למנוע חשיפה של מסמכים המפרטים את הרכב הרזרבות של טט'ר בשנים האחרונות. אתר החדשות Coindesk הוא אחד מבין הארגונים אשר מעוניינים להשיג את המסמכים הנ"ל מהתובע הכללי של ניו יורק.
תחילה הצליחו עורכי הדין של טט'ר למנוע את חשיפת המסמכים. לאחר מכן, התבטלה בקשתם ולטט'ר ניתן עד היום (ד') להגיש את עתירתה. העתירה של טט'ר וביטפינקס הוגשה ביום שלישי לבית המשפט העליון, נגד התובעת הכללית המכהנת של ניו יורק, לטישיה ג'יימס, בתגובה לבקשת חופש המידע שהוגשה על ידי Coindesk.
החברות טוענות שהסיבה שהן אינן מעוניינות לחשוף את המסמכים מחשש לפגיעה בעסק שלהן. "התחרות עזה, עם זירות מסחר חדשות שכל הזמן נכנסות לשוק ומאתגרות את אלו הקיימות," נכתב בעתירה.
עוד נכתב בעתירה שיש סודות מקצועיים שברצונם לא לחשוף למתחרים. "ביטפינקס וטט'ר מבדילות את עצמן מהמתחרות שלהן בכך שהן משתמשות לפחות בשלושה סודות וסוגי מידע רגישים מבחינה תחרותית שעומדים על הפרק בהליך זה: (1) אסטרטגיות פיננסיות, (2) אמצעי תיעוד ועמידה ברגולציה (3) נתוני לקוחות," נכתב. לכן, הוסיפו, לתת לתובע הכללי של ניו יורק לשחרר את המידע הזה "יטה את זירת המשחק התחרותית נגד טט'ר."
טט'ר וביטפינקס טוענות גם שהן השקיעו מאמצים רבים למצוא דרכים לעבוד עם גופים פיננסיים באופן לא פומבי, מאחר וקיים קושי לעסקים בתחום בעבודה מול הבנקים. בעתירה נכתב כי החברות "השקיעו שנים לטפח מערכות יחסים לא פומביות עם מוסדות פיננסים מסביב לעולם אשר מסוגלים לעבד ביעילות כמות גדולה של טרנזקציות בעלות ערך גבוה."
חופש המידע
בבקשת חופש המידע שהוגשה, ביקשה Coindesk לחשוף את המסמכים המעידים על הרכב הרזרבות של חברת טט'ר המגבים את המטבע היציב USDT. על פי הבקשה, המסמכים אמורים להיות ברשות התובע הכללי של ניו יורק בעקבות החקירה נגד טט'ר וביטפינקס שהתבצעה והוסדרה מוקדם יותר השנה.
בהסדר זה החברות נדרשו לשלם קנס בסך 18.5 מיליון דולר בלבד, להפסיק את פעילות המסחר שלהן עבור תושבי ניו יורק ולהגיש דיווחים שוטפים לתובע הכללי של ניו יורק.
היועץ הכללי של טט'ר, סטוארט הוגנר, אמר בחודש מאי כי טט'ר הציעו חשיפה פומבית מתמשכת של חלוקת הרזרבות של החברה כחלק מההסדר אליו הגיעו עם התובע הכללי של ניו יורק, "…ואנחנו מחוייבים להפוך את המידע הזה לזמין גם למשרד התובע הכללי וגם לציבור," אמר.
באותו היום שטט'ר חשפה מידע שנוי במחלוקת על הרזרבות שלה, הוגנר מסר: "הפרסום של היום משקף את המחויבות המתמשכת שלנו לשקיפות." יש לציין שהמידע שפורסם לא כלל שום אזכור לחברת ראיית חשבון חיצונית העומדת מאחורי הנתונים שטט'ר חשפה.
לורנס קונס, המייצגת של Coindesk בעניין זה, אמרה: "אנחנו מאוכזבים, אך לא מופתעים, לראות שטט'ר הגישה הליכים לחסום את חשיפת המסמכים… אחרי שמשרד התובע הכללי הסכים עם Coindesk על חשיפת המסמכים הללו. אנחנו מצפים לראות את החלטת התובע הכללי זוכה בבית המשפט."
דובר טט'ר מסביר
מדובר טט'ר נמסר שחשיפת הנתונים עשוי לפגוע "בפרטיות של גורמים צד ג'," ושהם מבינים את הרצון בשקיפות בתעשיית המטבעות הדיגיטליים אך בתור חברה פרטית ברצונם לשמור את הסודות התחרותיים שלהם לעצמם.
בכל תעשייה אחרת, כך מסר הדובר, הפרטים הרגישים היו מוגנים ביותר, ו"לכן אנחנו מתנגדים נחרצות לתפיסה הטוענת שמידע פרטי של החברה שלנו, או של כל חברה בקהילה שלנו, צריך להיחשף לציבור רק כדי לספק טרולים באינטרנט או גורמים אחרים." לדבריו, השימוש הגובר בטט'ר הוא הוכחה שהשוק מוצא את המידע שטט'ר חושפת מספק כדי "לבצע החלטות מושכלות."
נכון להיום שווי השוק הכולל של טט'ר עומד על למעלה מ-65 מיליארד דולר. בעוד כולנו מקווים שהכל יתברר כסיבוך בירוקרטי, והמטבע USDT אכן מגובה בצורה טובה והחברה מתנהלת על פי חוק, נראה שהפרשה של טט'ר ממשיכה לעורר ספקות וחשדות ולא ברור אם תסתיים בקרוב.