פרו בדרך למטבע דיגיטלי של בנק מרכזי; ארה"ב נשארת מאחור

פרו מצטרפת למרוץ הפיתוח של מטבע דיגיטלי ממשלתי, בזמן שבכירים בארה"ב מתייחסים גם אל המטבעות היציבים כאל פתרון אפשרי
מטבע דיגיטלי של בנק מרכזי

פרו מצטרפת למרוץ של המדינות המפתחות מטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים (מדב"מ).על פי נשיא הבנק המרכזי של פרו, ג'וליו ולארדה, המדינה משתפת פעולה עם הבנקים המרכזיים של הודו, הונג קונג וסינגפור בכדי לייצר מדב"מ פרואני.

ב-16 בנובמבר, ולארדה נאם בכנס עסקים גדול בבירת פרו ואמר: "אני חושב שמערכת התשלומים שהולכת להיות לנו בעולם שמונה שנים מהיום הולכת להיות שונה לחלוטין מזו הנוכחית… אפילו המערכת הפיננסית ככל הנראה תהיה די שונה." ולארדה הודיע שפרו תשתף פעולה עם מדינות מתקדמות ממנה בשלבי הפיתוח של המדב"מ.

עוד הוסיף ולארדה ואמר: "אנחנו לא נהיה הראשונים מאחר ואין לנו את המשאבים להיות הראשונים ולהתמודד עם הסיכונים, אבל אנחנו לא רוצים לפגר מאחור. אנחנו לפחות באותה הרמה או אפילו מתקדמים יותר מאשר מדינות בגודל דומה לשלנו, למרות שאנחנו מאחורי מקסיקו וברזיל." 

מטבע דיגיטלי של בנק מרכזי הוא ייצוג דיגיטלי של כסף פיאט של המדינה המונפק ונשלט על ידי הבנק המרכזי שלה. במקסיקו ובברזיל המדב"מ צפוי להיות בשימוש כבר בשנה הבאה, ומהבנק המרכזי של הודו נמסר שהטמעה ניסיונית של הרופי הדיגיטלי צפויה להתרחש עד סוף השנה הנוכחית.

ארה"ב מפגרת מאחור

טים מאסד, יו"ר הוועדה לפיקוח על מסחר בחוזים עתידיים וסחורות (CFTC) לשעבר,  אמר שארה"ב איטית מדיי בפיתוח התוכניות שלה לקדם את מערכת התשלומים. "עלינו לפעול עכשיו כדי לשפר גישה לשירותים פיננסיים גם באמצעות דרכים נוספות – הצורך הינו גדול מדיי," אמר מאסד. 

מאסד טוען שמערכת התשלומים הקיימת כיום בארה"ב הינה איטית ויקרה מדיי, ושמדב"מ יכול להיות פתרון אפשרי לשפר זאת. הוא התייחס אל מטבעות יציבים (סטייבלקוינס) בתור פתרון אפשרי נוסף, אך הדגיש גם שיש בהם סיכונים משמעותיים ודורשים התייחסות רגולטורית ראויה בדחיפות.

אחת הדוגמאות שמאסד השתמש כדי להמחיש את הצורך של מערכת התשלומים של ארה"ב להתקדם ולהתפתח, היא העובדה שאנשים רבים משתמשים במטבעות יציבים כמו טט'ר כדי להעביר כספים בין זירות מסחר. 

לדבריו, החברה המנפיקה את המטבע היציב אינה מחזיקה "נכסים בטוחים ונזילים ביותר כמו הדולר" ולכן אינה מבוטחת באותו האופן כמו גופים מוסדיים של המערכת הפיננסית המסורתית. ההמלצה שלו היא לאכוף רגולציה כמו של בנק לגופים המנפיקים מטבעות יציבים ולמנוע מהם את האפשרות לתת הלוואות.

"במקרים רבים מתייחסים אל מדב"מ, סטייבלקוינס ונכסים דיגיטליים כאמצעים להשיג הכללה פיננסית גדולה יותר, ועלינו לשקול את הפוטנציאל שלהם לעשות כן," הוסיף.

מה יהיה הפתרון בארה"ב?

מושל הפדרל ריזרב, כריסטופר ג'יי וולר, מחזק את הגישה שמטבעות יציבים הינם פתרון ראוי: לטענתו המטבעות היציבים מייתרים את הצורך במדב"מ. וולר התייחס אל המטבעות היציבים בנאום שנשא אתמול (ד'), ואמר: "עלינו לתת לחדשנות הזו את ההזדמנות להתחרות עם מערכות וספקים אחרים – כולל בנקים – במגרש משחקים בהיר ושוויוני."

על אף גישתו החיובית, וולר הדגיש אף הוא את הסיכונים הפוטנציאליים הכרוכים במטבעות יציבים. בין הסכנות הוא התייחס גם אל האפשרות שמטבעות יציבים יוכלו להיכשל מבחינה טכנית או אחרת ולהוביל לפאניקה ואפשרות של פגיעה בזרימת הכספים. בנוסף, וולר הזהיר מפני מונופול של מטבע יציב ענק המונפק על ידי גוף ריכוזי אחד אשר יוביל לפגיעה בתחרות וכתוצאה מכך גם לפגיעה במשתמשים.

אבולוציה של אמצעי התשלום

על פי Atlantic Council, קרוב ל-90 מדינות חוקרות פיתוח של מדב"מ ו-7 מדינות כבר השיקו אחד כזה. אך כל המדינות מפגרות אחרי סין, אשר כבר הנפיקה למעלה מ-62 מיליארד יואן דיגיטלי לפי הבנק המרכזי של סין.

יש להניח שבכל מדינה התהליך יראה אחרת: במדינות מסוימות יאסרו את השימוש במטבעות יציבים, כמו גם את השימוש במזומן, כדי למנוע תחרות עם המדב"מ אשר יכול לאפשר לממשלה שליטה ומעקב מלאים על כל העברות הכספים בין כל האזרחים; במדינות אחרות יאפשרו חופש ותחרות רבה יותר למנפיקי המטבעות היציבים, ובמקרים מסוימים אולי אפילו עד לרמה אשר אכן עשויה לייתר את הצורך במדב"מ. 

כך או כך כל מדינה תמצא את הדרך שלה בהתקדמות הבלתי נמנעת של התייעלות אמצעי התשלום. אל סלבדור, למשל, לקחה את זה צעד קדימה והראתה שאפשר לקחת גם מטבע מבוזר לחלוטין כמו ביטקוין ולהודיע שהוא הילך חוקי במדינה. אין ספק שהעולם עובר מהפכה באמצעי התשלום בכלל ובמטבעות הדיגיטליים בפרט.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/
דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן