השבוע בקריפטו: CBOE, ביטרקס, USDT ומשה חוגג בכותרות

עולם המטבעות הדיגיטליים ממשיך לספק לנו כותרות מעניינות, ובחרתי לסכם עבורכם את כותרות השבוע במקום אחד.

לפני הכול, אנצל את הבמה כדי להזמינכם למפגש שיעסוק ב'רשת הברק' אשר מארגנת עמותת בלוקצ'יין בי7 (בין השאר בראשותי). המפגש יכלול הרצאת היכרות עם רשת הברק, ודיון פתוח בתצורת "שאל אותי כל דבר" עם אודי ורטהיימר – מפתח ופעיל ביטקוין מוכר. אז מבלי להתעמק יותר מדי: יום שלישי ה-19.3 בשעה 18:00 בבאר שבע, פרטים מלאים כאן.

אז שנתחיל לסכם את השבוע?

בורסת CBOE עוצרת זמנית את המסחר בחוזים עתידים על ביטקוין

להזכירכם, זירות המסחר CBOE ו-CME היו שתי הזירות המפוקחות הראשונות אשר הציעו מסחר בחוזים עתידיים על מטבע הביטקוין, חדשות אשר יש שמייחסים להן את העליות הגדולות יותר של סוף 2017.

השבוע, הודיעה CBOE שהיא בוחנת מחדש את גישתה להמשך מסחר בנכסים דיגיטליים, ולכן עוצרת את המסחר עד הודעה חדשה.

הסיבות העיקריות לכך, עפ"י הערכות, הן שעיקר נפח המסחר עבר לבורסת CME ולמעשה כמעט ולא סוחרים בבורסת CBOE.

יש לציין בנוסף שהשוק הגיב די באדישות לידיעה, וזה בהחלט משמח. ידיעה מסוג זה במהלך 2018 ככל הנראה הייתה גוררת פניקה רגעית וירידות מחירים.

בורסת ביטרקס (Bittrex) מבטלת את ה-IEO הראשון שתכננה

בורסת ביטרקס היא אחת מזירות המסחר הוותיקות יותר בעולם המטבעות הדיגיטליים, וממשיכה להתפתח ומשתדלת לעקוב אחר המגמות בשוק.

המגמה האחרונה היא מגמת ה-IEO, ר"ת Initial Exchange Offering. למעשה, מדובר בזירות מסחר שחוברות לסטארט-אפי בלוקצ'יין שמעוניינים לגייס כספים, ומאפשרות שכל הליך הגיוס כולו יתרחש בבורסה עצמה.

בחודש ינואר היה זה ה-IEO של BitTorrent Token בזירת המסחר בינאנס שעשה שמות. בתהליך ה-IEO, על זירת המסחר מוטלת אחריות לבצע מחקר מעמיק על טיב הפרויקט על מנת לגשר על פערי אי-וודאות עבור משתמשי הבורסה. כך, נחסך נטל נוסף ממשקיעים ורמת האמון גוברת שכן ישנו פחות סיכון שהסטארט-אפ יברח עם הכסף.

הבורסה מנגד, מרוויחה את ההתעניינות, נפח המסחר ויחסי הציבור.

השבוע היה אמור להתרחש ה-IEO הראשון בבורסת ביטרקס, אך הוא בוטל ברגע האחרון.

"אמון ויושרה הם הנכסים החשובים ביותר שלנו. כחלק מתהליך יצירת האמון, עלינו להיות שקופים כמידת האפשר, אז רצינו ליידע אתכם מה קרה." כך לפי ההודעה הרשמית של ביטרקס. "החלטנו לבטל את ה-IEO כתוצאה משינויים משמעותיים מסטטוס העסקי של RAID. אם להיות מדויקים יותר, בשעות האחרונות ביטלה חברת OP.GG את השותפות האסטרטגית עם RAID, אשר הייתה חלק חיוני מפרויקט RAID בכללותו. כאשר גילינו את זה, הרגשנו שהוצאת ה-IEO לפועל אינה תהיה לטובת לקוחותינו".

ובכן, לדעתי הם צדקו במהלך.

ח"כים וביטקוין – אירוע "פגש את המועמד" מטעם איגוד הביטקוין הישראלי

ביום שלישי האחרון (ה-12.3) התקיים מפגש "פגוש את המועמד" אשר כלל פאנל עם שני חברי כנסת: בועז טופורובסקי מ'כחול לבן' ועודד פורר מ'ישראל ביתנו'. ח"כ שרן השכל הייתה אמורה להגיע אף היא, אך לצערנו איחרה והגיעה רק אחרי הפאנל. עם זאת, זה לא מנע ממנה להביע את דעתה על ביטקוין.

ביטקוין ח"כים
מימין לשמאל: ח"כ עודד פורר, מני רוזנפלד וח"כ בועז טופורובסקי. תמונה: מקסים דינשטיין.

בפאנל שוחחו השניים על מיסוי מטבעות דיגיטליים, על חופש הפרט להשתמש בביטקוין, ובעיקר על כך ששניהם סבורים שיש צורך ברגולציה מינימלית בתחום על מנת לאפשר את התפתחותו. איזו רגולציה? לצורך כך הם מאמינים שיש להקים וועדת כנסת אשר תמצא את האיזון הראוי בין שמירה על ביטחון האזרחים במדינה ועל החוק (מבחינת מימון טרור והלבנת הון), לבין קידום הכלכלה החדשה.

בשורה התחתונה, לא הובעה דעה או עמדה שונה ממה שהכרנו עד כה. עם זאת, בהחלט משמח שביטקוין ותעשיית המטבעות הדיגיטליים נמצאים על סדר היום של הח"כים הללו. כמו כן, האירוע עצמו אורגן בצורה מצוינת, והפחזניות היו מדהימות!

משה חוגג ממשיך להסתבך

תחקיר גדול שהתפרסם באתר Coindesk צולל לעמקי ההנפקות בהן היה מעורב משה חוגג, ביניהן Stox, Sirin Labs ו-Leadcoin.

לאחר שהוגשה נגד חוגג תביעה על הונאת משקיעים מצד המשקיע הסיני זוואן הו, חברת המחקר Alethio לקחה צעד נוסף קדימה והחלה לעקוב אחר דפוסי ההעברות של הארנקים הקשורים בהנפקות של שלושת הפרויקט שצוינו דלעיל.

מבלי להרבות במלים, הניתוח מצא כתובת ארנק חשודה במיוחד. הכתובת מחזיקה טוקנים רבים משלושת הפרויקטים ואף הינה בעשרת הכתובות העשירות בטוקן SRN. אך מה שמעניין באמת הוא שטוקני ה-Leadcoin מצאו את דרכם לאותה כתובת ארנק אחרי ניתוב חשוד בין 14 ארנקים שונים – מהחוזה החכם של ההנפקה ועד הכתובת החשודה. כלומר, מסתמן שהטוקנים הועברו ע"י מישהו שניסה להסתיר היטב את נתיב הכסף.

מדובר חברת סירין לאבס נמסר שלארנק אין קשר לחברות סינגולריטים ואליינמט שבבעלות חוגג, והוא אף הוסיף: "רוב הסיכויים שזה שיייך לאחד הברוקרים בתעשייה. אם יש בארנק מטבעות Leadcoin זה ככל הנראה משום שבעל הארנק השקיע בפרויקט".

מומלץ להרחיב ולקרוא את התחקיר המלא.

סוף טוב (בערך) למשתמש את'ריום ששיגר עסקה עם $300,000 עמלה בטעות

ב-19 בפברואר געשה קהילת הקריפטו כאשר משתמש לא ידוע שלח מטבעות את'ר וצירף בטעות עמלה בסך 2,100 מטבעות – בשווי של 300,000$ באותה עת.

בריכת הכרייה (התאגדות של כורים אשר כורים יחדיו ומשתתפים בגמול) אשר כרתה את הבלוק הייתה Sparkpool, אשר כמובן שמה לב לחריגה.

בפנייה לבריכת הכרייה, ביקשה חברה קוריאנית שהזדהתה כמשתמש הלא ידוע, שיחזירו לה את הכסף. לאחר ש-Sparkpool אימתו את זהותה, הסכימו להחזיר חצי מהסכום שהועבר – 1,050 מטבעות את'ר.

בעוד שאפשר להיות ביקורתיים ולשאול "למה להיות חזיר ולקחת 50%?", נשתדל להסתכל על חצי הכוס המלאה. מה שבטוח, על טעויות משלמים – אזי שימו לב שאתם לא עושים אותן מלכתחילה ובידקו היטב את הטרנסקציה לפני שאתם שולחים אותה.

אחת ולתמיד – USDT לא בהכרח מגובה בדולר לבדו

חברת Tether אשר עומדת מאחורי המטבע צמוד-הדולר USDT עדכנה בשקט את תנאי החברה באתר האינטרנט, שם ציינה כי מטבע ה-USDT אינו בהכרח מגובה ב-100% ע"י רזרבות של דולר.

הטקסט החדש, נותן פרשנות אחרות ומציין שהרזרבות יכולות לכלול נכסים אחרים, ואף שהיא מלווה כספים לחברות אחרות.

מצאו את ההבדלים בין הגרסה הישנה:

"Every tether is always backed 1-to-1, by traditional currency held in our reserves, so 1 USDT is always equivalent to 1 USD"

לבין הגרסה החדשה:

" Every tether is always 100% backed by our reserves, which include traditional currency and cash equivalents and, from time to time, may include other assets and receivables from loans made by Tether to third parties, which may include affiliated entities (collectively, “reserves”)."

בדצמבר האחרון דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג שהצהרות הבנק של טט'ר אכן תאמו את ה-USDT שבסירקולציה, אך כעת המחלוקת חוזרת לכותרות.

כמובן שהיו אירועים מעניינים נוספים השבוע, אך אלו בהחלט עיקרם. שבת שלום 😊

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן