הכירו את תומר ניב – סמנכ"ל פיתוח עסקי בביטס אוף גולד [ריאיון בג'ונגל]

תומר ניב

מזה תקופה ארוכה שלא ערכנו ריאיון בג'ונגל, ובהחלט הגיע הזמן שנשוב להכיר את האנשים שפועלים לטובת קידום התחום והתפתחות הקהילה. למי מכם שאינו זוכר, ערכנו ריאיונות עם מני רוזנפלד (יו"ר איגוד הביטקוין הישראלי), משה חוגג (מייסד סירין לאבס ובעלי בית"ר ירושלים) ורבים אחרים.

היום אנו מארחים את תומר ניב, סמנכ"ל פיתוח עסקי בביטס אוף גולד, חלפנות הקריפטו הגדולה והפופולרית בישראל, ופעיל מוכר בקהילת הביטקוין הישראלית.

היי תומר, ספר קצת על עצמך בכמה משפטים.

שמי תומר, בן 31, מתל אביב. בהשכלתי אני עורך-דין, בוגר משפטים ומנהל עסקים של המרכז הבינתחומי הרצליה, ועתיד לסיים השנה את התואר השני במשפטים, בתקווה להמשיך לדוקטורט בתחום חקר הרגולציה של מטבעות דיגיטליים. בשנים האחרונות עסקתי בתפקידי שיווק ופיתוח עסקי בארגונים שונים.

מה הוביל אותך להיכנס לעולם הביטקוין?

שירתתי בתותחנים יחד עם יובל, מנכ״ל ביטס אוף גולד, גם בשירות הסדיר וגם במילואים. משנת 2011 הוא סיפר לי על הביטקוין ולאחר שסיימתי את הכשרתי כעורך דין החלטתי שזהו תזמון נכון להיכנס לעולם מבחינה מקצועית ומצאתי את מקומי בביטס אוף גולד. למדתי להתעמק בתחום גם מבחינה משפטית ואני מאוד מתעניין במחקר האקדמי בנושא הפינטק בישראל באופן כללי. אני מאמין שיש צורך לבזר כמה שיותר את השירותים הבנקאיים ולאפשר להרבה סוגים של חברות פיננסיות לפעול באופן חופשי אך מפוקח.

עד כמה באה לידי ביטוי האידיאולוגיה בעבודתך? האמונה שביטקוין ומטבעות דיגיטליים באמת ישנו את הכלכלה כפי שאנו מכירים אותה?

הכסף כפי שאנו מכירים אותו כיום לא היה קיים מאז ומתמיד, אלא תולדה של עשרות השנים האחרונות. אין לי ספק שאנחנו לקראת עתיד שונה לגמרי מבחינה כלכלית כתוצאה מכניסתו של הביטקוין לעולם. כבר היום אנחנו עדים ליותר ויותר מוסדות פיננסיים שעושים הסבה לבלוקצ׳יין ומפתחים שירותים בתחום, והביטקוין עצמו מאפשר עצמאות כלכלית שלא הייתה קיימת בעבר, והוא עדיין לא קרוב להגשים את הפוטנציאל שלו.

ביטס אוף גולד, בדומה לחלפנים ובורסות שונים לא רק בישראל אלא בכל רחבי העולם – לא עמדו בעומס הביקוש של חודשי נובמבר-דצמבר בשנה שעברה. מה השתנה מאז, וכיצד אתם פועלים לזכות באמון הציבור מחדש?

לצערי ולשמחתי אכן מעולם לא ניסינו להסתיר את העובדה שקרסנו בעומס של סוף שנת 2017, והנחמה היחידה שהייתה לי בזמנו היא לראות גם ענקיות כמו קוינבייס במצב דומה. במהלך שנת 2018 מספר העובדים בחברה הוכפל פי 4, ואנו בתהליך מתמיד של שדרוג התשתיות ושיפור שירות הלקוחות שלנו. אנחנו זמינים היום במספר רב של ערוצים עבור לקוחותינו – פייסבוק, לינקדאין, טלגרם, וואטסאפ, טוויטר וכמובן במייל ובטלפון. אני יכול לומר בביטחון שאם דצמבר 2018 ייראה כמו דצמבר 2017, ביטס אוף גולד בהחלט תוכל לעמוד בעומסים ולתת שירות מצוין לכלל לקוחותיה עבור השירותים השונים שאנו מציעים. אני גאה לומר שגם במצבים קשים אנחנו חברה שקופה ופתוחה המחוברת לקהילה ולשורשים שממנה צמחה.  

בימים אלו, כמעט ואין גופים או חברות שאינם לכל הפחות חוקרים את טכנולוגיית הבלוקצ'יין ושימושיה האפשריים. 82 מתוך 100 חברות ה-fortune100, בנקי ההשקעות הגדולים בעולם, חברות המסחר הפופולריות ביותר.

מה לדעתך צריך לקרות כדי שיחול השינוי המהותי בתפיסה של הציבור הרחב? הרגע שלא רק מאחורי הקלעים, אלא גם בפרונט, יבינו את הפוטנציאל הגלום בטכנולוגיה? ומתי לדעתך זה יקרה?

שנת 2018 מאופיינת עבורנו במעבר מ-B2C ל-B2B, כלומר מעבר מתחום הריטייל, בו עיקר העיסוק הוא קנייה ומכירה עבור לקוחות פרטיים, לתחום העסקי, בו פועלים בנקים, חברות ביטוח, חברות אשראי, חברות ניהול סיכונים, קרנות, בתי השקעות ועוד. השלב הזה נמצא בחיתוליו, אבל הוא הר געש תת-קרקעי. ככל שנראה יותר גופים מוסדיים נכנסים לתחום ומכניסים ״כסף ישן״ לתחום, כך יחול השינוי התפיסתי בקרב הציבור הרחב. אני מאמין שנראה את הפירות של המהלכים האלה כבר במהלך שנת 2019.

בשבוע האחרון היינו עדים לשבירת קו מנטלי בשערי המטבעות עם ירידת שער הביטקוין למתחת ל-5,500$. האם לדעתך יש לנו עוד דרך לרדת? או שמא מדובר במשהו זמני ומהיר?

גדולים וחכמים ממני אומרים שהשער לא משנה אלא רק המגמה לטווח הארוך ואני נוטה להסכים. בכל עלייה וירידה של השער יש ״מנצחים״ ו״מפסידים״. אך למדתי בשנה האחרונה שאין קשר בין ההמולה התקשורתית והציבורית שיש סביב שער הביטקוין, לבין התפתחות האקוסיסטם של המטבעות הדיגיטליים. דווקא היעדר התנודתיות מאפשר לעסקים להתרכז בפיתוח טכנולוגיות חדשות ולייצר שיתופי פעולה חדשים. גם אנחנו בביטס אוף גולד ״מנצלים״ את התקופה האחרונה כדי לבנות מוצרים ושירותים חדשים ולשפר את הקיימים.

בימים אלו של אי הוודאות בנוגע למגמת השערים, איזה טיפים היית נותן לחברים יחסית וותיקים בקהילה, ואילו טיפים היית נותן לחדשים בתחום?

אני ממליץ לא לסכן סכומים שאי אפשר להרשות להפסיד, ואם כבר משקיעים בפרויקט כלשהו או במטבע דיגיטלי כזה או אחר, אז להשתדל לחקור לעומק את הפרויקט, הצוות, הטכנולוגיה, להתייעץ עם חברים מהקהילה, לקרוא לעומק את תנאי השימוש ואף להתייעץ עם עורך דין לגביהם, ולחשוד שבעתיים אם מציעים תשואה מובטחת כלשהי.

שמחנו לארח אותך לריאיון בג'ונגל תומר! תודה רבה שבאת.

תודה לכם על האירוח!

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן