בשנים האחרונות שוק הקריפטו והמטבעות הדיגיטליים המשיך לצמוח ולהתבגר, במיוחד לאחר שסוף סוף נרשמו למסחר קרנות סל עוקבות ביטקוין אבל לא רק. בעוד שעדיין מדובר בשוק תנודתי מאוד, הסיכונים שטמונים בו לצד הסיכויים לתשואה שלא ניתן להשיג בשווקים אחרים מושכים עניין רב הן מצד גופים פיננסיים ותיקים וגדולים והן מצד הציבור הרחב.
כך למשל ענקית ההשקעות בלקרוק – מפלצת שמנהלת יותר מ-10 טריליון דולר נכסים – נכנסה בעוצמה לשוק עם השקת קרן הסל שלה, ומנכ"ל החברה נהיה אחד התומכים והמקדמים הגדולים של ביטקוין ושל קריפטו בכלל. בעקבותיה נכנסו לתחום שניים מהבנקים הגדולים ביותר בעולם – וולס פארגו וג'יי.פי מורגן, וכן קרנות פנסיה מדניתיות כמו זו של מדינת ויסקונסין, ורבים מעריכים שזאת היא רק ההתחלה.
במדריך זה, נסביר מהו מסחר ומהן המשמעויות העומדות מאחוריו, ונענה לשאלה איך לסחור בקריפטו באופן שמצמצם את הסיכונים ומגדיל את הסיכויים. נמחיש מדוע מסחר אינו מתאים לכל אחד, איך אפשר להגדיל את ההון בעזרת מסחר בצורה מחושבת וגם קצת רקע טכני ומבוא לפעולות מסחר.
תוכן העניינים
מה ההבדל בין השקעה ומסחר בקריפטו?
חוקי בסיס לסוחר במטבעות דיגיטליים
נרות יפנים וקריאת גרפים – למה הם שימושיים?
מבוא לפעולות מסחר בסיסיות במטבעות דיגיטליים
5 טיפים למתחילים למסחר בקריפטו
מה ההבדל בין השקעה ומסחר בקריפטו?
השקעה ומסחר לרוב מגיעים יחד כשמדובר בשווקים פיננסיים או בשוק הקריפטו. אבל ההבדלים בין השניים – גדולים מאוד.
המשקיע מעוניין להרוויח תשואה מסוימת לרוב על פני טווחי זמן ארוכים ולאחר מחקר עומק בתהליך הרכבת תיק ההשקעה. הסוחר לעומת זאת, מעוניין להיות אקטיבי ולבצע פעולות קניה ומכירה בטווחי זמן קצרים עד בינוניים. המטרה של הסוחר היא "לנצח" את התשואה שצופה המשקיע להרוויח בצורה פסיבית, אך בניכוי עלות הזמן שהשקיע, העמלות והמיסוי.
את המשקיע כאמור מעניין לבחון את הפונדמנטליות שמאחורי הפרויקט אותו הוא בוחן, ואת הפוטנציאל ארוך הטווח שלו לממש את חזונו ואת ייעודו. בין הדברים שהוא בוחן נמנים צוות הפרויקט, כלכלת המטבע, ועוד. את הסוחר לעומת זאת, מעניינת תנועת המחירים ואפשרות המעקב אחריה באמצעות ניתוח טכני של גרפים, כאשר ככל שטווחי זמן העסקה קצרים יותר, כך משחקת הפונדמנטליות תפקיד קטן יותר.
בנוסף, בעוד שהמשקיע יכול להגדיר מראש מהם התנאים שישנו לו את תזת ההשקעה ביתר קלות שכן פרספקטיבת הזמן ארוכה יותר, אצל הסוחר אין כך המצב. הסוחר מוכרח לפעול תוך ניהול סיכונים מוקפד, במיוחד בשוק הקריפטו התנודתי, ולנהל יומן מסחר שמאפשר לו להקפיד על כך.
בדיוק בשביל זה יצרנו עבורכם את קורס הביטקוין המקיף ביותר בישראל!רוצים ללמוד לסחור ולהשקיע בעולם הקריפטו המתפתח?
חוקי בסיס לסוחר במטבעות דיגיטליים
ישנם מספר חוקי ברזל שעל הסוחר להפנים ולפעול לפיהם על מנת להצליח בטווח הארוך. למעשה, הסיבה שהרוב המוחלט של הסוחרים מפסידים לאורך זמן היא חריגה מחוקי הבסיס ותכנון לקוי של עסקאות.
להלן שלושת חוקי הבסיס:
בניית תוכנית מוגדרת מראש
סוחר שאינו מתכנן, מהמר מתוך רגש. מטרת התוכנית של הסוחר מבוססות על חשיבה רציונלית וקביעת יעדי עצירת הפסד ולקיחת רווח בהתאם. רצוי לקבוע מטרות ארוכות טווח לתיק המסחר על מנת לזהות שאכן הוא נמצא במגמת עלייה הרצויה.
ההיגיון מאחורי זה הוא פשוט: כשמקבלים החלטה בנחת תוך לקיחה בחשבון של מספר רב של פקטורים שעשויים להשפיע עליה, התכנית יוצאת בהכרח מוצלחת יותר על פני זמן. לעומת זאת, כשלא מתכננים – נוטים לפעול מרגש, וזה כבר עבירה על החוק הבסיסי השני.
שליטה ברגשות
מסחר הוא אינטנסיבי מהשקעה. כאשר מצליחים במספר עסקאות ברצף, יכולה לעתים קרובות לצוף הרגשה שאנחנו בלתי מנוצחים ושפיצחנו את השיטה. המצב הזה הוא מסוכן ביותר מאחר ומסחר מתבסס על סטטיסטיקה ותוחלת חיובית לאורך זמן.
מנגד, ישנו מצב שבו מפסידים מספר פעמים ברציפות ומשם מגיח הרצון להחזיר את ההפסד במהירות על ידי לקיחת סיכונים של "הכל או כלום". זה, כמובן, יכול לגרום למחיקת התיק במהירות.
באופן דומה, חדשות רעות יכולות לגרום לפחד ולמעורבות של רגש בשל חשש להפסד. בעקבות זאת, הסוחר עשוי לפספס רווחים פוטנציאלים. מנגד, הרגשת פספוס (FOMO) תורמת לחמדנות וללקיחת סיכונים לא מחושבים.
ניהול סיכונים מוקפד
ניהול סיכונים הוא המפתח לרווחיות בטווח הארוך והוא הדבר החשוב ביותר במסחר.
ניהול סיכונים נשען על יחס סיכון/תשואה ומבוסס על היכולת של הסוחר לנהל את יחסי הסיכון/תשואה כך שיצליח בטווח הארוך. למעשה, יחס סיכון/תשואה יוצלב מול אחוז ההצלחה של עסקאות לאורך זמן, וכך יסייע בקביעה אם הסוחר רווחי או לא.
את היכולת להעריך אחוזי הצלחה ויחס סיכון/תשואה נעשה על ידי תיעוד העסקאות בקפדנות ביומן המסחר, ולאחר מדגם נרחב מספיק של עסקאות יהיה ניתן להעריך זאת.
לצורך הדוגמא: סוחר מעריך כי בכל עסקה שאליה הוא נכנס, יחס הסיכון/תשואה עומד על 1:2, כלומר, על כל שקל שיסכן, ישנו פוטנציאל להרוויח שני שקלים. לכן, במידה ויצלח ב-50% מהמקרים בהם הוא מוצא עסקאות כאלו, הסוחר יהיה רווחי לאורך זמן.
שני דברים חשובים שיש להתייחס אליהם בניהול הסיכונים הם עמלות וזמן. שאלו את עצמכם, אם תקזזו את כל העמלות ששילמתם על פעולות המסחר ואת הזמן שהקדשתם למסחר אקטיבי, האם זה היה משתלם לכם אם באותה מידה פשוט הייתם משקיעים?
💰 בוא להגדיל את ההון שלך 🥇 לימודי מסחר והשקעה בקריפטו המובילים בישראל – לשיריון מקום לחץ כאן
ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו - כמו מקצוענים
למימוש הטבה חד פעמית
ופרטים נוספים
👇
נרות יפנים וקריאת גרפים – למה הם שימושיים?
הנר היפני מייצג מסגרת זמן וטווח מחירים של נכס מסויים. נרות יפניhם הם הכלי הנפוץ ביותר כאשר מבצעים ניתוח גרפים של נכסים פיננסים מסויימים, או מטבעות דיגיטליים. הנרות היפנים יכולים לתת אינדיקציות ברורות לגבי תנועות צפויות של אותו הנכס.
- נר ירוק (שורי) – נר שבמסגרת הזמן שלו מחיר הנכס עלה.
- נר אדום (דובי) – נר שבמסגרת הזמן שלו מחיר הנכס ירד.
- זנבות (Wicks) – טווח המחיר בו בילה הנכס במסגרת זמן הנר.
קריאת גרפים בסיסית – מגמות
כאשר מתבוננים בגרף של נכס מסוים במסגרת זמן מסוימת, ניתן להבחין ב-3 תרחישים שונים. לצורך הדוגמא ניקח את מחיר הביטקוין כדוגמה:
תרחיש 1 – מגמה חיובית
בתרחיש זה ניתן לראות כי מחיר הנכס נמצא במגמת עלייה מובהקת במסגרת הזמן עליה אנחנו מסתכלים.
תרחיש 2 – דשדוש
בתרחיש זה ניתן לראות כי מחיר הנכס לא נמצא במגמה ברורה וקשה להסיק לאן ישאף בעתיד.
תרחיש 3 – מגמה שלילית
בתרחיש זה ניתן לראות כי מחיר הנכס נמצא במגמת ירידה מובהקת במסגרת הזמן עליה אנחנו מסתכלים.
קריאת גרפים בסיסית – תמיכה והתנגדות
רמות תמיכה והתנגדות הן אזורים של היצע וביקוש, בהם יש פעילות רבה של סוחרים ומשקיעים.
רמת תמיכה נקראת כך משום שהקונים ברמה זו משמשים כתמיכה למחיר ומונעים ממנו לרדת. לעומת זאת, רמת התנגדות נקראת כך משום שהמוכרים ברמה זו משמשים כהתנגדות למחיר ומסרבים לתת לו לעלות.
אפשר לזהות אזורים כאלו כאשר מותחים קווים על הגרף ונעזרים באינדיקטורים.
כאשר מגיעים לתמיכה ישנן שתי אפשרויות שהיא תחזיק והמחיר יתאושש, או שהיא תישבר והמחיר ימשיך במגמת ירידה.
כאשר מגיעים להתנגדות ישנן שתי אפשרויות גם כן: שהיא תחזיק והמחיר יסרב להמשיך לעלות, או שהיא תיפרץ והמחיר ימשיך במגמת עלייה
לפי הגרף הנ"ל, אפשר להבחין בקווי התמיכה (הירוקים) וקווי ההתנגדות (האדומים). המסקנה המתבקשת היא פשוטה: תוך ניהול סיכונים נכון, ניתן לקנות בתמיכות ולמכור בהתנגדויות, או למכור בחסר בהתנגדות (שורט) ולקנות חזרה בתמיכות.
סיכום ביניים
עד כה, הבנו מהו מסחר בקריפטו לעומת השקעה. למדנו על חוקי הבסיס לסוחר המתחיל, ועל הכלי שנקרא ניתוח טכני בו הסוחר יכול להשתמש כדי לקבל החלטות מושכלות יותר. השלב הבא הוא ללמוד כיצד להשתמש בזירות מסחר של קריפטו.
זירת מסחר היא שוק שבו קונים ומוכרים סחורה ו/או מכשירים פיננסיים. במקרה של שוק הקריפטו, אלו מטבעות וטוקנים דיגיטליים, נגזרים ומכשירים פיננסיים אחרים שמחקים את המטבעות והטוקנים האלו ועוד.
תפקידה המרכזי של הבורסה (זירת מסחר) הוא להבטיח סחר הוגן ומסודר לצד הפצה יעילה של מידע ומחיר עבור כל מטבע הנסחר בבורסה זו. ישנם מספר רב של בורסות,חלקן מומלצות פחות וחלקן מומלצות יותר.
ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו - כמו מקצוענים
למימוש הטבה חד פעמית
ופרטים נוספים
👇
מבוא לפעולות מסחר בסיסיות
אחרי שהבנו מהי בורסת קריפטו כמו בינאנס ונרשמנו לאחת, בואו נבין מה קורה בה. ובכן, בכל בורסה יש לנו אפשרות לתת פקודות שונות שיצאו לפועל מראש על פי תוכנית שנגדיר.
ישנן פעולות מסחר רבות ומתקדמות, לכן נעבור על הנפוצות והשימושיות ביותר:
פקודת מרקט (Market Order)
פקודה זו היא מיידית, כלומר, למכור או לקנות במחיר השוק הזמין ביותר. יש לשים לב שאם יש תנודתיות מחיר הביצוע יכול להיות פחות אטרקטיבי.
דוגמה לפקודת מרקט: ביטקוין במגמת עליה וחוצה את ה-$60,000. במידה ופקודת מרקט תצא לפועל בדיוק כאשר המחיר ממשיך לנסוק, היא תתבצע ככל הנראה במחירים גבוהים מ-$60,000. במקרים חריגים כגון בורסות בעלות נפחי מסחר נמוכים ופקודות מרקט רבות בזמן קצר, הפקודה יכולה להתמלא במרווח של כמה מאות דולרים מהתכנון הראשוני.
פקודת לימיט (Limit Order)
פקודת לימיט היא פקודה מאוד נפוצה שמאפשרת להגדיר נקודות קנייה או מכירה מראש במחירים מסוימים ומתמלאת אוטומטית במידה והמחיר מגיע אליה.
דוגמה לפקודת לימיט: הפקדנו כסף לחשבון שלנו בבורסה והחלטנו שאנחנו מוכנים לרכוש את הביטקוין הראשון שלנו במחיר של $50,000, כאשר הוא נסחר כעת ב-$60,000, מתוך אמונה שיירד לעבר מחיר הקנייה שלנו.
לכן שיגרנו פקודת קניה בלימיט במחיר זה. הפקודה לא תתמלא עד שהמחיר לא יגיע (במידה ויגיע) ל-$50,000. ההפך נכון גם כן, כאשר נרצה למכור. במידה והחלטנו שאנחנו לא מוכנים למכור את הביטקוין שלנו אלא אם הוא מגיע ל-$99,000, נכניס פקודת לימיט (מכירה) במחיר זה, שתצא לפועל אך ורק אם המחיר יגיע ל-$99,000 או יותר.
פקודת לקיחת רווח (Take Profit)
פקודה זו היא בעצם פקודה שסוגרת פוזיציה שהיינו בה. אם היינו בלונג (הימור שהמחיר יעלה) פקודה זו תהיה פקודת מכירה מסוג לימיט. אם היינו בשורט (הימור שהמחיר ירד) פקודה זו תהיה פקודת קניה מסוג לימיט.
פקודת עצירת הפסד (Stop-loss)
פקודה זו היא בעצם פקודה שסוגרת פוזיציה שהיינו בה במחיר שנגדיר והיא בעצם בדיוק כמו פקודת 'לקיחת רווח' אך היא מתבצעת אם המחיר הולך נגדנו על מנת להגביל את ההפסד.
פקודת עצירת ההפסד חשובה במיוחד לכל סוחר שכן היא משחקת תפקיד משמעותי בקביעת הסיכונים לפוזיציה ובניהול שלהם.
💰רוצה להיות סוחר ומשקיע מצליח? ההכשרה המובילה והמקצועית בישראל 🥇 לשריון מקום לחץ כאן
ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו - כמו מקצוענים
למימוש הטבה חד פעמית
ופרטים נוספים
👇
5 טיפים למתחילים למסחר בקריפטו
נהלו יומן מסחר
על מנת לדעת איפה להשתפר ואיפה לשמר את פעולות המסחר שלנו, יש לתעד את היסטוריית העסקאות על מנת ללמוד כיצד להפוך לסוחרים טובים יותר עם הזמן.
השקיעו זמן בלמידה וצבירת ניסיון בסכומים נמוכים
למידה היא המפתח להצלחה בכל תחום בו עוסקים, במיוחד במסחר בשוק תנודתי כמו שוק הקריפטו, על מנת ללמוד בצורה המקצועית והמקיפה ביותר וללמוד כיצד להגדיל את ההון צעד אחר צעד, גשו לקורס הקריפטו המקיף של מייסד האתר – בן סמוחה.
מצאו את האנשים הנכונים לסחור איתם ולשתף עמם רעיונות
סוחרים טובים נעזרים ברעיונות ואסטרטגיות של סוחרים מוצלחים אחרים על מנת לפתח את עצמם בצורה היעילה ביותר, בדיוק כפי שאנחנו עושים בקהילת הג'אנגלרים.
נהלו מעקב אחר הזמן שאתם משקיעים והצליבו אותו למול הרווחיות שלכם
בסופו של דבר, מסחר לוקח זמן שיש לקחת אותו בחשבון, במידה וסוחר מצליח לייצר תשואה טובה יותר מהמשקיע, יש לקחת בחשבון גם את עלות הזמן שלו, מאחר והמשקיע לא מקדיש את אותה כמות הזמן.
אם חשוב לכם להכניס כסף לבנק בשנה-שנתיים הקרובות הימנעו מבורסות לא מפוקחות
תחום המטבעות הדיגיטליים עדיין בהתהוות, הבנקים והרשויות עדיין מאחור בניסיון להדביק את התעשייה המתפתחת במהירות וכחלק מזה ישנם קשיים בהתנהלות מול בנקים במיוחד עם הכספים ביקרו בבורסות לא מפוקחות.
לסיכום
לפני שמתחילים לקנות ולמכור מטבעות שונים על מנת להרוויח, יש לקחת בחשבון שהרוב המוחלט של הסוחרים מפסידים כסף לאורך זמן. הסוחרים שכן מרוויחים, הם אלו שיש להם תוכנית מוגדרת, יודעים לנהל סיכונים ולנתח גרפים בצורה טובה. סוחרים טובים מתמקדים בשיפור הביצועים שלהם ולא בכסף אותו הם מרוויחים. הדרך להפוך לסוחרים טובים יכולה להיות קצרה לחלק מהאנשים ומפרכת לחלקם.
נהלו סיכונים, בנו תוכנית ואסטרטגיה ואל תחרגו ממנה. מיותר לציין שכל מה שקראתם במדריך הנ"ל נועד לחינוך והעשרה בלבד ואין לראות באמור כל סוג של ייעוץ או המלצה לפעולה.
💰 בוא להגדיל את ההון שלך 🥇 לימודי מסחר והשקעה בקריפטו המובילים בישראל – לשיריון מקום לחץ כאן