“הרכבת כבר יצאה מהתחנה. טכנולוגית הבלוקצ'יין כבר כאן," אמרה רוזי ריוס, הגזברית הראשית לשעבר במשרד האוצר האמריקני, ל-CNBC Make It. לאחר שסיימה את תפקידה בממשלת אובמה, ריוס בנתה במידה רבה את הקריירה שלה סביב השקעות ומטבעות דיגיטליים.
כיום היא מכהנת במספר תפקידים, ביניהם: חברת דירקטוריון של ריפל (Ripple) (החברה העומדת מאחורי המטבע הדיגיטלי XRP), מנכ"לית של חברת ייעוץ לנדל"ן Red River Associates, ומשקיעה בתוכנית הריאלטי האינטרנטית Unicorn Hunters.
העצה שלה למשקיעים בפלטפורמות המבוססות על טכנולוגיית הבלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים או טוקנים ייחודיים (NFTs או ניפטיז) היא לשאול שאלות פשוטות, כגון: "האם המוצר הזה פרקטי?" או "האם יש מקום לצמיחה?". ריוס אומרת שהיא משקיעה רק בפלטפורמות שיש להן פוטנציאל גדילה אשר מספקות שירותים משמעותיים או ערך אמיתי בעולם. "האם יש ערך מהותי זה מאוד משמעותי עבורי," אמרה.
ריוס מקווה שבשנת 2022 תהיה בהירות רגולטורית עבור שוק המטבעות הדיגיטליים. הצורך בבהירות רלוונטי כמובן גם לחברת Ripple, אשר נמצאת בתהליך משפטי מתמשך מול הרשות לניירות ערך האמריקנית (ה-SEC), בנוגע לשאלה האם המטבע XRP הינו מטבע דיגיטלי או נייר ערך.
משרות ומשכורות בעידן הדיגיטלי
קצב הצמיחה בתעשייה ובכמות המשרות המוצעות ממשיך להיות מהיר במיוחד. בחודש נובמבר, לינקדאין (LinkedIn) דיווחה שכמות המשרות המקושרות למטבעות דיגיטליים גדלה ב-600% מאז אוגוסט 2020. כעת, החברות מחפשות דרכים יצירתיות למשוך את הכשרונות הצעירים אליהן ולא אל המתחרים.
לאחר שמפורסמים רבים, ביניהם ספורטאים וראשי עיר בארה"ב, בחרו לקבל את התשלום שלהם בביטקוין – חברות רבות החלו להציע משכורות במטבעות דיגיטליים כדי למשוך כשרונות צעירים. חלק מהעובדים בוחרים לקבל את כל המשכורת שלהם בביטקוין ו/או מטבעות דיגיטליים נוספים, ואחרים בוחרים לקבל רק חלק מהמשכורת שלהם בקריפטו.
בנוסף למשכורות במטבעות דיגיטליים, חברות פיננסים מעניקות גם בונוסים גדולים כדי למשוך כשרונות מהתחום. המשכורות המוצעות גבוהות בעשרות אחוזים ביחס למשרות המקבילות בתחום הפיננסי המסורתי.
אלו שבוחרים לקבל את כל המשכורת שלהם במטבעות דיגיטליים זוכים למשכורת תנודתית במיוחד, ועליהם להיות ערוכים לכך. אך גם אם העובדים יכולים להתמודד עם התנודתיות במשכורת הקריפטו שלהם, לא תמיד המעסיקים מצליחים.
במקרה אחד שהתפרסם, למשל, המעסיק ביקש לקבל בחזרה את השכר שהוא שילם לעובד במטבע דיגיטלי, לאחר שהערך שלו עלה במהירות ב-700%. המעסיק הבטיח, כמובן, לשלם את הסכום המקורי לפני העלייה במחיר בדולרים.