טראמפ נגד ביטקוין; יו"ר הבנק הפדרלי דווקא משווה אותו לזהב

טראמפ ופאוול

ביטקוין ממשיך לצבור כותרות וכעת הוא גם זוכה להתייחסות מנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ.

בסדרת ציוצים בטוויטר, התבטא טראמפ נגד ביטקוין וליברה – המטבע של פייסבוק.

"אני לא מעריץ של ביטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים, אשר אינם כסף, הינם בעלי ערך תנודתי וכזה שמבוסס על אוויר דק," הוא התחיל. "נכסים קריפטוגרפיים לא מפוקחים יכולים לשמש להתנהגות בלתי חוקית, כולל מסחר בסמים ופעילות בלתי חוקית נוספת."

"באופן דומה," הוא המשיך, "המטבע הווירטואלי ליברה, של פייסבוק, יהיה בעל אחיזה ואמינות נמוכים. אם פייסבוק וחברות נוספות רוצות להיות בנק, הן צריכות לפעול לטובת רישיון בנקאות חדש ולהיות נתונים לכלל הרגולציה הבנקאית, בדיוק כמו יתר הבנקאים, הן ארציים והן בינלאומיים."

בשבועות האחרונים מאז שהצהירה פייסבוק על השקת מטבע הליברה, הביקורות מצד רגולטורים וממשלות בכל רחבי העולם ממשיכות לזרום ובאגרסיביות רבה. היה זה עניין של זמן עד שטראמפ ייאלץ להתייחס לנושא בעצמו, וכמובן שהביע את העמדה הצפויה.

את סדרת הציוצים הוא סיים עם תיאור חוזקו של הדולר: "יש לנו רק מטבע אחד אמיתי בארה"ב, והוא חזק מתמיד, גם מהימן וגם אמין. הוא המטבע הדומיננטי בעולם בפער, ויישאר כך תמיד. הוא נקרא הדולר האמריקני!".

עם העובדה שהדולר עדיין נחשב למטבע החזק והדומיננטי ביותר בעולם לא ניתן להתווכח. כמעט ואין מדינה או חברה בעולם שלא תקבל אותו כאמצעי תשלום בעסקאות סחר. חבל רק שהוא מתעלם מכך בעשור האחרון בלבד איבד הדולר כ-20% מכוח הקנייה שלו עקב הדפסת כספים חסרת אחריות, תוך הגדלת החוב האמריקני כמעט פי 3.

לביטקוין כמובן יש ערך. ערך שמבוסס על אמון, או יותר נכון על חוסר הצורך באמון כשזה מגיע לכסף. העובדה שבביטקוין אין שולט יחיד או נקודת כשל ריכוזית כזאת או אחרת היא זו שמעניקה לו את הערך האולטימטיבי של זהב דיגיטלי, כפי שהתייחס לכך יו"ר הבנק הפדרלי, ג'רום פאוול, בעצמו.

יו"ר הפד: "ביטקוין נתפס כאמצעי לשמירה על ערך, כמו זהב"

בוועידה בסנאט נשאל הבוקר ג'רום פאוול, יו"ר הבנק הפדרלי בארה"ב, את השאלה הבאה: "אם מערכת של מטבע דיגיטלי תהיה נפוצה ברחבי העולם, האם זה יפחית או יסיר את הצורך במטבע רזרבה (במובן המסורתי)?"

בתחילת תשובתו לא הפתיע פאוול את היושבים בחדר: "אני חושב שדברים כאלה אפשריים, אבל אנחנו לא באמת רואים מהם. לא רואים אימוץ נרחב, וביטקוין הוא דוגמה טובה לכך. באמת שכמעט ואף אחד לא משתמש בביטקוין לתשלומים. הם משתמשים בו יותר כאלטרנטיבה לזהב. זהו אמצעי לשמירה על ערך, ספקולטיבי, כמו זהב."

העובדה שיו"ר הבנק הפדרלי יושב בוועדה בסנאט ואומר שביטקוין נתפס כאמצעי לשמירה על ערך היא בעלת חשיבות עצומה, ועשויה להדליק נורות רבות לאלו אשר נוהרים לזהב בעת משבר כלכלי, כפי שמתחיל לקרות בימים אלו. מעבר לכך, בנקים מרכזיים רבים מחזיקים זהב בתור רזרבה למטרת שמירה על ערך, וכעת עשויים לשקול את ביטקוין כאלטרנטיבה.

"אנשים דיברו על זה (על ביטקוין כאמצעי לשמירה על ערך) מאז שמטבעות דיגיטליים נוצרו, אך לא ראינו את זה. עם זאת, זה לא אומר שלא נראה את זה, ואם אכן נראה את זה – כן, ייתכן שנראה שיבה לעידן בארה"ב בו היו לנו סוגים רבים של מטבעות – בעידן ה"בנקאות הלאומית".

בעיניי, המירוץ לאימוץ הראשון של ביטקוין על ידי בנקים מרכזיים כבר החל מזמן. אמנם ממשלת בולגריה למשל ידועה בתור מחזיקת ביטקוין גדולה (לאחר שהחרימה כמויות והחליטה לא למכור את המטבעות), אך בנקים מרכזיים – בעיקר במדינות מתפתחות – מתחילות להבין מספר דברים מרכזיים (אסייג ואומר שזה כפי שאני רואה את זה, וכמובן שאין כאן המלצה להשקעה):

  1. ביטקוין מתחיל להסתמן יותר ויותר כתחליף לזהב (לכל הפחות) כאמצעי לשמירה על ערך.
  2. במידה ואכן יחליף את הזהב, או ישתלט על חלק משווי השוק שלו, צפויה לו צמיחה רבה (מאות אם לא אלפי אחוזים).
  3. הבנקים המרכזיים הראשונים שיאמצו את ביטקוין כרזרבה לגיבוי המטבע המקומי יקחו סיכון גדול – אך בהתאם לסיכון, כך גם התשואה הפוטנציאלית יכולה לסייע בהצלת הכלכלה המקומית.
  4. הבנקים המרכזיים הראשונים שיאמצו את ביטקוין יתנו לגיטימציה לבנקים מרכזיים אחרים לאמץ אותו גם הם, ולהתחיל מירוץ אימוץ כאשר כל מצטרף חדש מקטין את הסיכון והתשואה עבור המצטרפים הבאים.

כשמשלבים את אלמנט התמריצים הכלכליים ביחד עם מצבם הכלכלי העגום של רוב מדינות העולם, החל מהכושלות ביותר (כלכלית) כגון וונצואלה וזימבבואה, דרך גוש האירו שהולך ונחלש ועד הצמיחה המזויפת שמציגה כלכלת ארה"ב תוך פמפום השווקים הפיננסיים עם כסף פיקטיבי (חוב) – מבינים שהתרחיש הזה לא כל כך מנותק מהמציאות.

 

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן