קבוצת טראמפ מדיה (TMTG), החברה האם של רשת התקשורת החברתית Truth Social, הודיעה היום (רביעי) על הרחבת פעילותה לתחום השירותים הפיננסיים, כולל מוצרי השקעה במטבעות דיגיטליים וקרנות סל מותאמות אישית שיתמקדו בחברות אמריקניות בתחומי הצמיחה, הייצור והאנרגיה, כך על פי הודעת החברה.
בעקבות ההודעה על הרחבת הפעילות של טראמפ מדיה זינקה מניית החברה, הנסחרת תחת הסימול DJT, ביותר מ-10% במסחר הבוקר. טראמפ מחזיק בעקיפין ב-114,750,000 מניות של החברה באמצעות נאמנות. נכון לכתיבת שורות אלה מחיר המניה עומד על 32.8 דולר, עלייה של 9.19% מתחילת יום המסחר, בעוד מחיר הביטקוין נסחר ברמה של 102,000 דולר.
ההשקעה של 250 מיליון דולר
על פי ההודעה, החברה תשקיע עד 250 מיליון דולר בחטיבה החדשה, ובית ההשקעות צ'ארלס שוואב ישמש כמשמורן של הכספים. הכספים יוקצו למוצרי השקעה מותאמים אישית, כולל קרנות סל ומטבעות דיגיטליים. החברה צפויה להשיק את המוצרים והשירותים הראשונים במהלך 2025.
בערוץ CNBC שדיווח על המהלך ציינו כי היוזמה החדשה מגיעה על רקע מאבק מתמשך בין הימין האמריקאי לבין הבנקים הגדולים בארה"ב. בשבוע שעבר תקף נשיא ארה"ב דונלד טראמפ את בנק אוף אמריקה במהלך שיחת וידאו בכנס הכלכלי בדאבוס, והאשים את הבנק בסירוב לתת שירותים לאמריקאים שמרנים. "אני מקווה שתתחילו לפתוח את הבנק שלכם לשמרנים, כי מה שאתם עושים זה לא בסדר", אמר טראמפ.
הבנק המרכזי בצ'כיה שוקל רכישת ביטקוין במיליארדים
במקביל להתפתחויות בארה"ב, נודע היום כי הבנק המרכזי של צ'כיה (CNB) עשוי להיות הבנק המרכזי הראשון באירופה שישקיע בביטקוין כחלק מאסטרטגיית גיוון רזרבות המטבע שלו. נגיד הבנק אלש מיכל צפוי להציג מחר (30 בינואר) לדירקטוריון תוכנית לרכישת ביטקוין בהיקף של כ-7.3 מיליארד דולר, כך דיווח ה"פייננשל טיימס".
"רק כדי לתת פרספקטיבה: רכישות הביטקוין הללו לבדן יהיו שוות ערך לכ-5.3 חודשים של אספקת ביטקוין חדשה שנכרתה", כתב אנדרה דרגוש, ראש המחקר בחברת ביטוייז, בחשבון ה-X (לשעבר טוויטר) שלו.
התוכנית הצ'כית מצטרפת למגמה עולמית של השקעות ציבוריות במטבעות דיגיטליים. בארה"ב, 12 מדינות כבר מקדמות חקיקה להקמת קרנות מקומיות להשקעה בקריפטו, במקביל להמשך הדיונים וההיערכות בממשל טראמפ להקמת רזרבת מטבעות דיגיטליים פדרלית.
מחוץ לארה"ב, הונג קונג וברזיל נמצאות גם הן בשלבים שונים של קידום חקיקה שתאפשר השקעות ממשלתיות במטבעות דיגיטליים. המהלכים הללו, יחד עם התוכנית הצ'כית, מסמנים מגמה גוברת של מדינות המבקשות לגוון את רזרבות המטבע שלהן באמצעות השקעה בנכסים דיגיטליים.