הרגולטור האמריקני: מטבעות יציבים יכולים להוות סיכון מערכתי

יו״ר הוועדה לפיקוח על המטבע במשרד האוצר האמריקני, מיכאל הסו, נאם בכנס בשבוע שעבר והתמקד בסכנה פוטנציאלית גדולה הטמונה במטבעות היציבים.
מטבע יציב

היו״ר המכהן של הוועדה לפיקוח על המטבע במשרד האוצר האמריקני (ה-OCC), מיכאל הסו, נאם בנושא מטבעות דיגיטליים בשבוע שעבר בכנס בכירים במגזר הפיננסי מארה"ב ובריטניה. בנאומו התמקד הסו בסכנה פוטנציאלית גדולה של המטבעות היציבים (Stablecoins) וכיצד לדעתו כדאי לפתור אותה.

הסו התייחס אל האפשרות של קריסה גדולה כתוצאה מחוסר אמון של אנשים במטבעות היציבים, שתתחיל בשווקי המטבעות הדיגיטליים אך לא תסתיים שם. הפתרון שהציע הוא לפקח על מנפיקי המטבעות היציבים בדומה לפיקוח על הבנקים ובכך לספק ביטחון למשתמשים.

המטבעות יציבים כל עוד יש אמון

בנאומו, הסו העלה את החשש שבמידה ואנשים רבים יאבדו אמון במטבעות היציבים, הדבר עשוי להוביל לפאניקה שתגרום לאנשים לרצות למכור במהירות את המטבעות היציבים שלהם ובכך להוביל למפולת שלגים וקריסה רוחבית, בדומה למשבר הכלכלי העולמי של 2008. 

לדבריו, איבוד האמון של המשתמשים במטבעות היציבים עשוי להוביל לקריסה גדולה ומהירה "כמו הוריקן או טורנדו," אשר רבים יפגעו ממנה. ככל שעולם המטבעות הדיגיטליים ממשיך לגדול, כך קריסה של מטבע יציב גדול יכולה להוביל לתגובת שרשרת נרחבת יותר. "סטייבלקוינס כיום נמצאים בסיכון להיות כפופים לדינמיקות הללו, במיוחד סטייבלקוינס עם שיטות ניהול רזרבות מפוקפקות או חסויות," אמר. 

"כל עוד זורמים כספים אל תוך עולם הקריפטו, לא סביר שיקרה משהו. עם זאת, בנקודה כלשהי הזרימה הזו תאט ואז תתהפך. כמו ההקלטה המפורסמת של וורן באפט, "רק כאשר מגיע השפל רואים מי שחה בעירום,'" הוסיף הסו.

פיקוח בנקאי

"למרבה המזל, יש לנו כלי אפקטיבי להפחית את הסיכון: רגולציה של בנק," אמר הסו והסביר שבמידה ומנפיקי המטבעות היציבים יהיו תחת פיקוח רגולטורי מתאים, זה יביא למחזיקים של המטבעות היציבים הללו בטחון ולכן זה ימנע את תרחיש הקריסה כתוצאה מחוסר אמון.

הסו התייחס אל החשיבות של שיתוף פעולה רגולטורי והדחיפות של העניין, אך הראה סימני אופטימיות לגבי התחום. "הפיקוח על מנפיקי המטבעות היציבים בתור בנקים יוכל לאפשר יותר שגשוג וחדשנות, ולאפשר לחדשנות להיות יותר עמידה ומבוססת," אמר. 

לסיכום

המטבעות היציבים מהווים את הרוב המכריע של נפח המסחר במטבעות דיגיטליים, עם המטבע היציב טט'ר (USDT) בראש הרשימה מבחינת שווי שוק ונפח מסחר. על פי נתונים מהאתר Coinmarketcap, 

המטבע USDC, הבא אחרי USDT בשווי השוק, לראשונה עבר את USDT בהיצע המטבעות על גבי רשת אתריום.
סטייבלקוינס

האספקה הכוללת הנוכחית של USDC ברשת אתריום עומדת על 39.92 מיליארד דולר, בעוד שההיצע הכולל של USDT על הבלוקצ'יין עומד על 39.82 מיליארד, זאת על פי Etherscan.

נתון זה משמעותי וחשוב מאחר ויש הבדלים משמעותיים בהתנהלות של מנפיקי המטבעות. מחד, חברת טט'ר, מנפיקת USDT אינה מתנהלת בשקיפות מלאה וספגה ביקורות רבות ואף קנסות בעבר. מנגד, חברת סירקל (Circle), מנפיקת המטבע USDC, מתנהלת בשקיפות מלאה מול הרשויות והרבה ספקות וחששות הוסרו ממנה לאחר חקירת הרשות לני"ע, מה שהופך את USDC למטבע יציב יותר אמין מבחינת סיכוני נזילות ורגולציה.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir
דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן