ענקית התשלומים ויזה ממשיכה להעמיק את מעורבותה בעולם הקריפטו והבלוקצ'יין: החברה השיקה פלטפורמה חדשה שתסייע לבנקים להנפיק טוקנים מגובי פיאט על גבי רשת אתריום. הפלטפורמה, הנקראת Visa Tokenized Asset Platform (VTAP), נועדה לאפשר פיתוח של מטבעות דיגיטליים המופעלים על ידי חוזים חכמים שישמשו למגוון צרכים של המערכת הבנקאית, במטרה לייעל תהליכים קיימים בעולם הפיננסי המסורתי.
אחד המוסדות הפיננסיים הראשונים שישתמשו בפלטפורמה החדשה הוא הבנק הספרדי BBVA, שצפוי להשיק פיילוט בשנה הבאה. באמצעות VTAP, בנקים יוכלו לרכוש נכסים מהעולם האמיתי (RWAs) כגון סחורות, נדל"ן או איגרות חוב בסליקה כמעט מיידית, תוך שימוש בטוקנים דיגיטליים יעודיים.
תעשיית הבלוקצ'יין צומחת בקצב מסחרר!
הכשרה מקצועית, הסמכה רשמית
ו-Boost לקורות חיים
רוצים לשמוע עוד?👇
קתרין גו, האחראית על תחום הטוקניזציה ומטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים (CBDC) בוויזה, הסבירה את היתרונות של הפלטפורמה החדשה: "כיום, חברות ענק בינלאומיות מתקשות להעביר כספים באופן רציף, 24/7. הכלים הקיימים פשוט לא מספיקים". לדבריה, טכנולוגיית בלוקצ'יין פותרת את הבעיה הזו על ידי יצירת עסקאות מהירות ויעילות יותר. "זו הסיבה שהבנקים הגדולים כל כך להוטים לבחון את האפשרות הזו", הוסיפה גו.
המשך ישיר למעורבות עמוקה בתחום הקריפטו
השקת VTAP היא המשך ישיר למעורבות העמוקה של ויזה בתחום הבלוקצ'יין והנכסים הדיגיטליים. כבר במרץ 2021 החלה החברה לעבד תשלומי קריפטו באמצעות הסטייבלקוין USDC על רשת אתריום. מאז, ויזה הרחיבה את פעילותה בתחום: באוגוסט 2023 הודיעה החברה על אפשרות לשלם עמלות רשת על אתריום באמצעות כרטיסי האשראי שלה, צעד משמעותי לקראת אימוץ המוני של תשלומי קריפטו.
בספטמבר 2023 הרחיבה ויזה את שירותיה לבעלי עסקים, ואפשרה סליקת תשלומי USDC על רשת סולאנה, במטרה לייעל עסקאות בינלאומיות ולהוזיל עלויות. בתחילת 2024, בשיתוף פעולה עם ספק תשלומי הקריפטו טרנסק, החלה ויזה לאפשר משיכות ותשלומי קריפטו ישירות מארנקים דיגיטליים ב-145 מדינות.
לאחרונה, החברה אף החלה בשותפות עם הבנק המרכזי של ברזיל בפרויקט פיילוט לקראת מטבע דיגיטלי של בנק מרכזי (CBDC). כל אלה מדגישים את המחויבות של ויזה לחדשנות בתחום המטבעות הדיגיטליים והבלוקצ'יין.
קוי שפילד, ראש מחלקת הקריפטו של ויזה, מסביר את החזון מאחורי המהלך: "אנחנו מבינים שבנקים יכולים לשדרג את המערכות הפיננסיות שלהם אם יוצעו להם טוקנים מגובי פיאט ויוכלו להשתתף בשווקי הון מבוססי בלוקצ'יין".
אתגרים בדרך לאימוץ נרחב
למרות ההזדמנויות, ויזה מכירה בכך שעדיין קיימים אתגרים, רבים מהם נובעים מהפרגמנטציה והפיזור של השימושים בין פלטפורמות טוקניזציה מרובות. מוסדות פיננסיים שונים עשויים לבחור לפעול על רשתות בלוקצ'יין ציבוריות ופרטיות שונות, בהתאם לצרכים שלהם ולסביבות הרגולטוריות שבהם הם פועלים.
ויזה פועלת לפתרון בעיות אלו על ידי קידום תקנים גלובליים לשירותים פיננסיים מבוססי בלוקצ'יין, במטרה להבטיח שמוסדות פיננסיים יוכלו לפעול ביעילות ברשתות בלוקצ'יין שונות.
עם השקת VTAP, ויזה ממצבת את עצמה בחזית האינטגרציה של טכנולוגיית הבלוקצ'יין בבנקאות, ומסמנת צעד משמעותי נוסף בדרך לאימוץ נרחב של טכנולוגיות קריפטו בעולם הפיננסי המסורתי.