הרשות לני"ע האמריקנית: מירור טריידינג ומיינד קפיטל הן הונאות

מירור טריידינג מיינד קפיטל

בחודשים האחרונים שוק המטבעות הדיגיטליים מושך תשומת לב רחבה בעקבות עליות המחירים והתעוררות ניכרת למשמעויותיהם של מטבעות דיגיטליים – בדגש על ביטקוין.

ביחד עם תשומת הלב הנרחבת, גם הונאות רבות חוזרות לצוף. חלקן נשענות על מבנה הונאות קודמות, כגון BitConnect ו-OneCoin, וחלקן מחדשות את סגנון הרמאות שלהן.

שתיים מהן, מירור טריידינג אינטרנשיונל (Mirror Trading International) ומיינד קפיטל (Mind Capital), צברו תאוצה בקרב ציבור ישראלי נרחב אשר נמשך אחר חלומות של התעשרות מהירה באמצעות הכנסה פסיבית. רק שהחלומות האלה, בדומה להונאות קודמות, מתנפצים במוקדם או במאוחר בפניהם של החולמים.

הרשויות נגד מירור טריידינג ומיינד קפיטל

מיינד קפיטל מבצעת הונאת ניירות ערך, כך לפי הרשויות בספרד, ארה"ב ואיטליה. במילים אחרות, מיינד קפיטל היא הונאת פונזי אשר רווחי המשקיעים המוקדמים משולמים באמצעות השקעותיהם של משקיעים חדשים. ההונאה קורסת כאשר נגמרים האנשים התמימים למכור להם חלומות, ואין יותר מצטרפים חדשים, או כאשר הרגולטור ורשויות האכיפה מצליחים לשים את ידיהם על ראשי ההונאה. במקרה של מיינד קפיטל החלומות שמכרה היא השתתפות ברווחי קרן ההשקעות של החברה, כולל תשואה יומית קבועה וגבוהה.

מירור טריידינג אינטרנשיונל היא זאת שמגוונת את סגנון הרמאות שלה. לטענתה, ההשקעה היא "חיקוי פעולות המסחר של בוטים אלגוריתמיים של החברה". כמובן שזהו בלבול שכל, סלחו לי, שכן מדובר בהונאת פונזי דומה למיינד קפיטל.

החברה, שממוקמת בדרום אפריקה, קיבלה הודעה לחדול מפעילותה מהרשות לני"ע האמריקנית. גם כאן, מואשמת החברה בהונאת ניירות ערך של משקיעיה.

לא רק הן

ישנם עוד מיזמים רבים שחשודים כהונאות שעוד נפוצים בימים אלו, בנוסף לשתיים שצוינו לעיל.

ביניהם ניתן למנות את ארביסטאר (Arbistar), מיינינג סיטי (Mining City) המוכר גם כ-BTCV, פיניקו, Passive Expert, פלוס טוקן, ועוד.

כיצד ניתן לדעת, בסבירות גבוהה, שמדובר בהונאות?

ובכן, המאפיינים הללו הם שנפוצים:

  1. הבטחת תשואה יומית או חודשית גבוהה
  2. ההכנסה היא פסיבית
  3. לרוב נדרשת השקעה (או "רכישת מוצר") ראשונית
  4. מודל שיווק שותפים במבנה של פירמידה: על כל המצטרפים תחת המשתמש מרוויחים עמלות נוספות שגדלות ככל שמצרפים יותר אנשים
  5. מנהיג או מנהיגים למיזם שמוכרים אותם כמוכשרים מאד, בעלי ניסיון קודם, והם נואמים בסגנון המנטורינג של "חופש כלכלי", "תהיו הבעלים של עצמכם", "לעולם לא תהיו יותר שכירים" וכו'
  6. כנסים ואירועים שגורמים למחויבות להונאה והרגשה של "לקיחת חלק במשהו גדול יותר"

מעבר לכך, אם יש לכם חשדות, רצוי שתחפשו את שם המיזם עם שילוב של ביטויים כגון "scam", "warning", "ponzi", וכך תוכלו לחפש מידע נוסף.

לבסוף, הרגישו חופשי להתייעץ איתי במידה בעמוד הפייסבוק שלנו ואתם חושדים שמשהו הוא הונאה.

קאראטברס כמודל

קאראטברס היא עוד הונאה נפוצה בעולם המטבעות הדיגיטליים שלצערי הרב, על אף אזהרות של רגולטורים בכל רחבי העולם, עדיין מצליחה לגייס משקיעים תמימים נוספים.

לפני כשנה חקרתי אותה לעומק, ואני סבור שהמחקר שלי ותוצאותיו יוכלו לסייע לכם להבין את המאפיינים שפירטתי קודם לכן.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן