סיכום שבוע: עליות גדולות בשוק המטבעות הדיגיטליים

מטבעות אלטרנטיביים

שבוע ירוק במיוחד בעולם בשוק המטבעות הדיגיטליים עם עליות עצומות על פני כלל המטבעות, תוך התחזקות המטבעות האלטרנטיביים נגד ביטקוין. דומיננטיות הביטקוין (יחס שווי השוק של המטבע המוביל ביחס לכלל השוק) ממשיכה לדעוך במהירות, וייתכן ששילוב השניים מסמן את פתיחת "עונת האלטים".

עונת האלטים היא תקופה בה המטבעות האלטרנטיביים מתחזקים בערכם נגד ביטקוין, לרוב באופן משמעותי. אין זה בהכרח מעיד על ירידות בערכו של ביטקוין (כלומר ייתכן ששוויו הדולרי של ביטקוין ימשיך לגדול), אלא שהאלטים מקבלים את תשומת לב העיקרית של הסוחרים והמשקיעים בשוק.

בכל אופן, בין אם אכן מדובר בפתיחה העונה או לא, לא ניתן להתעלם מהעליות הגדולות:

  • ביטקוין חצה את רף ה-$10,000, הגיע ל-$10,550 וכעת נסחר באזור ה-$10,280.
  • אתריום (ETH) נסק 23% מתחילת השבוע נגד הדולר, ו-18% נגד ביטקוין.
  • לייטקוין (LTC) נסק 11% נגד הדולר ו-8% נגד ביטקוין.
  • ריפל (XRP) נסק כ-20% הן נגד הדולר והן נגד ביטקוין.
  • המטבע HBAR (של פרויקט Hedera Hashgraph) המריא מעל 300% לאחר שהוכרזה שותפות עם חברת גוגל.
  • רוב המטבעות רשמו עליות של עשרות אחוזים נגד ביטקוין והדולר גם כן.

מלבד זאת, מספר אירועים נוספים קרו:

ג'יי פי מורגן בדיונים על מיזוג פרויקט הבלוקצ'יין עם חברת ConsenSys

לפי דיווח של רויטרס, ג'יי פי מורגן, אחד מבנקי ההשקעות הגדולים בעולם, צפוי להכריז על מיזוג Quorom עם חברת ConsenSys שבראשות ג'ו לובין, ממייסדי אתריום. המיזוג יקרה בטווח של שישה חודשים מעכשיו, ותנאי העסקה טרם ידועים. כמו כן, לא ברור מה יעלה בגורלם של עובדי ConsenSys הנותרים, לאחר שחוותה לאחרונה סבב פיטורים נרחב.

פרויקט הבלוקצ'יין של Quorom, המבוססת על קוד פתוח, נבנה על ידי צוות פנימי בג'יי פי מורגן והתבסס על אתריום. הפרויקט אחראי בין היתר על הפעלת רשת תשלומים פנימית (ה-Interbank Information Network) ב-300 בנקים של התאגיד וב-JPMorgan מדברים גם על השקת מטבע דיגיטלי שיישא את שמם וישמש לתשלומים מידיים עבור לקוחותיו.

חברת ConsenSys מתמחה בפיתוח של אפליקציות ותוכנות הרצות את'ריום גם כן, ושני הגופים כבר שיתפו ביניהם פעולה ביוזמות קודמות. לאחר צמיחה מרשימה בשיאה של בועת הקריפטו בשנת 2017, החליטו בקונצנזיס להפריד בין חטיבת פיתוח התוכנה לשאר הפעילות וכ-14% מכוח האדם של החברה פוטר. 

"Crypto Mom" האהודה מציגה תכנית רגולטורית מיטיבה לטוקנים דיגיטליים

הסטר פירס היא מפקחת ראשית ברשות לני"ע האמריקנית, ה-SEC. במרוץ השנתיים האחרונות התבטאה מספר פעמים לטובת תחום המטבעות הדיגיטליים והסדרתו בצורה שתהווה תמריץ חיובי להקים חברות בארה"ב, ולכן זכתה לכינוי "Crypto Mom". 

לפני כשבוע התקיים כנס בלוקצ'יין בשיקגו, ובו הציגה פירס את תכניתה לספק לטוקנים דיגיטליים חדשים סביבת מחסה שמשכה כשלוש שנים. במהלך תקופה זו יוכלו הטוקנים לעבור את תהליך ההבשלה לפני שיעברו את הליך הערכת הסיכונים של ה-SEC. אחד השלבים הבעייתיים יותר הוא הפיכתו של המיזם לביזורי גם בפועל ולא רק על הנייר, סיטואציה שהן ה-SEC והן המשקיעים עצמם מתקשים להתמודד עמה.

לעומתה, יו"ר ה-SEC ג'יי קלייטון רואה בהנפקות טוקנים ראשוניות (ICOs) כניירות ערך שיש לפקח עליהם ואף הפעיל פעולות אכיפה נגד עשרות מהם.

אך לדברי פירס, ההגדרה של טוקן כנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר אינה חקוקה בסלע ועשויה להשתנות עם הזמן. הרגולציות הכבדות שהיו נהוגות עד כה אינן מאפשרות את הגמישות הזו – ואנרגיה רבה מושקעת בניסיונות לעמוד בדרישות הרגולציה במקום בפיתוח. זו לא הפעם הראשונה שבה פירס מדברת בשבחה של הטכנולוגיה באופן פומבי, אך נראה שהפעם היא מתכוונת גם להניח את ההצעה על שולחנה של הוועדה.

על פי ההצעה, כדי שהפרויקט יהיה זכאי לתקופת חסד, יהיה עליו להעביר פרטים מסוימים על כל חבר בצוות הפיתוח ובכלל זאת שמם המלא (כיום עדיין מקובל בקהילה השימוש בכינויים אנונימיים), ניסיונם המקצועי וההסמכות שיש להם. כמו כן, כל חבר יצטרך לדווח על כמות הטוקנים בהם הוא יחזיק וכמה הוא צפוי להרוויח מהם בזמן ההנפקה.

מלבד פרטים על חברי הצוות עצמם, לא מעט מידע על הפרויקט, כולל קוד המקור והאופן שבו ניתן לבחון טרנסקציות קודמות יהיה חייב להיות חשוף לציבור. לפרויקט גם חייבת להיות מפת דרכים ואפשרויות השקעה בשווקים משניים.

יש לציין כי פרויקטים רבים כיום עדיין פועלים במודל של קוד סגור או קוד סגור למחצה, מה שעלול להקשות עליהם להיות זכאים לתקופת החסד. עם זאת, ההצעה זכתה לתגובות חיוביות בקרב קהילת הקריפטו.

הנשיא טראמפ יתקצב את השירות החשאי כדי שילחם ב"פשעי קריפטו"

על פי תוכנית המתאר של התקציב הממשלתי האמריקאי לשנת 2021, הנשיא טראמפ יכפיף את השירות החשאי בחזרה אל משרד האוצר כדי להילחם בהונאות הקשורות למטבעות קריפטוגרפים ועלולות, בין היתר, לשמש למימון של ארגוני טרור, הלבנת הון ופגיעה בזכויות אדם.

באופן לא מפתיע, הצעדים האלו לא מעידים על אהדתו של טראמפ למטבע הביטקוין או מטבעות דיגיטליים באופן כללי, אלא להפך. בחודש יולי האחרון צייץ בטוויטר שהוא אינו רואה במטבעות דיגיטליים ככסף אמיתי מכיוון שהם הפכפכים והערך שלהם מבוסס על "אוויר דק". עוד הוא אומר ששימוש לא מפוקח בהם עשוי לעודד "התנהגות לא חוקית" ובכלל זאת מסחר בסמים.

והדולר, לא? 🙂

סופסוף זה קרה: מייסד טרון ג'סטין סאן נפגש עם וורן באפט

אחרי הידיעות המתוקשרות מאמצע השנה שעברה על ארוחה בין מייסד הפרויקט טרון, ג'סטין סאן, ובין המשקיע המוערך וורן באפט, השניים נפגשו סוף סוף בסוף חודש ינואר. 

הפגישה המקורית הייתה אמורה להתקיים בקליפורניה, אך בסופו של דבר דרש באפט כי היא תתקיים באומהה, וכך היה. להזכירכם, סאן שילם סכום של מעל 4.5 מיליון דולרים (שילכו לצדקה) על מנת "לזכות" בארוחה עם באפט ולשכנעו שמטבעות דיגיטליים עם העתיד.

העיכוב עצמו לא נוצר בשל מחלוקת בין הצדדים, אלא בשל אבנים בכליות שנתגלו אצל סאן (זו לפחות הסיבה הרשמית).

מלבד סאן נכחו בפגישה גם מייסד לייטקוין צ'רלי לי, סמנכ"ל הכספים של בורסת Huobi כריס לי, יו"ר ארגון הצדקה של בורסת Binance הלן האי ויוני אסיא, מנכ"ל eToro הישראלי.

על פי טרון, השיחה סבבה סביב עסקים, רשתות בלוקצ'יין, קריפטו והחיים באופן כללי. באפט ידוע בחוסר חיבתו לביטקוין ומטבעות דיגיטליים ואף קרא לו "רעל עכברים" לפני מספר שנים. גם במסגרת הארוחה  הוא הביע את חששו מכך שהיא עשויה לפגוע בעתיד של טכנולוגיות וחברות לתשלומים דיגיטליים. עם זאת, הוא מבין כי לטכנולוגיה יש ערך בפני עצמה.

למרות המחלוקות, סאן מסר כי "זה היה כבוד אמיתי ואני אסיר תודה כלפי מר. באפט על הארוחה, החוכמה והחזון (שלו). אזכור לנצח את האדיבות והתמיכה שלו ואשתמש בעצתו ובהדרכתו כדי להפוך את טרון לאקוסיסטמה ועסק טובים יותר, עם השותפים השונים בתחום הבלוקצ'יין ומעבר לכך.

הארנק של IOTA נפרץ; המפתחים עצרו את הרשת

ארנק Trinity, אשר משמש להחזקת מטבעות IOTA, נפרץ ונגנבו מטבעות ממספר משתמשים. בתגובה, כך לפי האתר הרשמי של הפרויקט, החליטו המפתחים מטעם עמותת IOTA העומדת מאחורי הפרויקט "לעצור את מתאם הרשת" – מנגנון הקונצנזוס שלכאורה אמור להיות מבוזר.

הדיווחים הראשונים החלו להגיע ביום רביעי ה-12 בפברואר, ועצירת הרשת קרתה ביום למחרת. עד כה ידוע על מספר מצומצם של נפגעים (מעל 10), סכומי הגניבה טרם ידועים וכמו גם הדרך בה הפריצה נעשתה.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

צוות האתר

צוות האתר

קריפטו ג'ונגל הוא בלוג ואתר חדשות שמסקר את עולם הבלוקצ'יין, ביטקוין, את'ריום ושאר המטבעות הדיגיטליים. באתר מדריכים, חדשות וסקירות שיעזרו לך להישאר מעודכן.
צוות האתר

צוות האתר

קריפטו ג'ונגל הוא בלוג ואתר חדשות שמסקר את עולם הבלוקצ'יין, ביטקוין, את'ריום ושאר המטבעות הדיגיטליים. באתר מדריכים, חדשות וסקירות שיעזרו לך להישאר מעודכן.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן