השבוע הקריפטו: העמלות באתריום בשיא, YAM, ומשה חוגג שוב על המוקד

 שבוע נוסף מגיע לסיומו בעולם המטבעות הדיגיטליים, והאקשן לא מפסיק.

הסוחר המפורסם דייב פורטנוי, בעל מיליוני עוקבים ברשתות החברתיות, אירח אתמול את התאומים ווינקלווס שמוכרים גם כ"מיליארדים הביטקוין", על מנת שיסבירו לו (לא כל כך הצליחו) מה זה ביטקוין.

במקביל שער הביטקוין טיפס חזרה לאזור ה-$11,700, אתריום פרץ לראשונה מיולי 2018 את שער ה-$400 ונסחר כעת ב-$420, ומטבעות אלטרנטיביים נוספים כגון LINK ו-ALGO מתפוצצים בשערם.

YAM – ניסוי ה-500 מיליון דולר שהתפוצץ

הציפיות לקראת YAM, פרוטוקול ה-DeFi שנבנה כניסוי פיננסי על אתריום והתחיל את דרכו לפני כ-48 שעות, היו גבוהות. אבל באג בפרוטוקול, שלא עבר ביקורת עמיתים, הוביל לקריסתו המוחלטת של המטבע.

בקצרה, YAM הוא ניסוי מוניטרי של מטבע דיגיטלי לכאורה מבוזר באמצעות חוזה חכם שמאזן את היצע המטבעות בהתאם לביקושים ברשת בתהליך שנקרא Rebase, אשר מחזיר כל מספר שעות את מחיר המטבע לדולר. 

המטבע הספיק למשוך אליו מעל 500 מיליון דולר, כשרבע מהם בכלל נכנסו לחוזה החכם אחרי שהמפתחים כבר הודיעו על הבאג. 

המפתחים הספיקו להתנצל על כך שהניסוי כשל, אבל כמובן שרבים הפסיקו להיפרד מרוב הכסף שנעלו בחוזה החכם של המטבע.

אני יודע שההסבר קצת שטחי אגב, משום שמסובך בקצרה להיכנס לעומק. בשבועות הקרובים יעלה מדריך על DeFi.

YAM
מקור: Coingecko

משה חוגג שוב על המוקד

ביום רביעי האחרון, הוגשה תביעה בבית המשפט המחוזי בתל אביב כנגד היזם הסדרתי משה חוגג. התביעה הוגשה על ידי יצרנית הטלפונים ההונג-קונגית FIH, בטענה שסירין שבבעלותו לא שילמה עבור הייצור של סמארטפון ה-Finney והאביזרים הנלווים לו.

זו לא הפעם הראשונה שמוגשת תביעה כנגד משה חוגג, בשנה וחצי האחרונה הוגשו מספר תביעות בארה"ב ובישראל שטענו כי עשה שימוש בכספי משקיעים לרכישת קבוצת בית"ר ירושלים וקרקע בכפר שמריהו.

כבר ב-2018, כשהוכרז המכשיר של חוגג לראשונה והיה מלווה בהשקה גדולה ומתוקשרת שכללה פרזנטורים מהמדרגה הראשונה, בניהם ליאו מסי, עלו מספר סימני שאלה. באפריל 2019 עברה סירין גל פיטורין משמעותי, זאת לאחר כתבה בכלכליסט שבחנה את מסמכי ההנפקה והעלתה מספר מסקנות מדאיגות.

קוינבייס מציעה הלוואות מגובות ביטקוין ללקוחות אמריקאים

קוינבייס (Coinbase) היא הבורסה האמריקנית המובילה למסחר במטבעות דיגיטליים, ונמנית בין הגדולות בעולם.

ביום רביעי הצהירה החברה כי היא נכנסת לעסקי ההלוואות ובעוד מספר חודשים תאפשר ללקוחות קמעונאיים בארה"ב ללוות פיאט כנגד 30% מאחזקות הביטקוין שלהם. לקוח המעוניין לקבל הלוואה, יצטרך למלא בקשה קצרה, אך לא יהיה לו צורך לעבור בדיקת אשראי ויוכל לקבל את הלוואתו תוך יומיים-שלושה.

קויינבייס טוענת כי היא לא תשקיע מחדש את הביטחונות במקומות אחרים ותשמור על הביטקוין בבורסה. הריבית הנמוכה שהחברה מציעה תאפשר לה לפעול במדינות רבות שבדרך כלל היו דורשות רישוי נוסף כדי להימנע משיטות הלוואה שאינן מומלצות. כיום שירות ההלוואות פועל בכ-17 מדינות בארה"ב.

עמלות ברשת האת'ריום נוסקות בגלל שיגעון הכלכלה המבוזרת (DeFi)

על פי האתר Blockchair, נראה כי ביום רביעי האחרון העמלה הממוצעת ברשת האת'ריום הגיעה לרמה של 6.04 דולר, העמלה הגבוהה ביותר מאז שהושק הפרויקט ב-2015. עד אמצע יולי מחיר העמלות נע מעט מתחת לדולר ולאחר מכן החל לעלות. גובה העמלות עלה במקביל לפעילות גוברת בפרוטוקולים פופולריים בתחום הכלכלה המבוזרת (DeFi) – טרנד שהולך וצובר תאוצה.

בחלק מאותם פרוטוקולים העמלות הגיעו גם עד 100$, שכן מדובר בחוזה חכם שצורך יותר כוחות חישוב.

למרות שמפתחי את'ריום בחנו אפשרויות טכניות רבות להפחתת עמלות על ידי התאמת יכולת קנה המידה של הרשת למצב בו גודל נפח העסקאות גדול, תיקון אפשרי עדיין נמצא במרחק חודשים.

עמלות אתריום
מקור: Coindesk, Blockchair

ביטפינקס – פעילות הבורסה הושבתה במשך 5 שעות

בורסת הקריפטו הבינלאומית ביטפינקס (Bitfinex), הושבתה באופן לא צפוי ולמשתמשים לא התאפשרה גישה לרשת, תוך שהיא מודיעה על בעיה טכנית בפלטפורמה.

הבורסה הושבתה למשך יותר מ-5 שעות ללא מידע ספציפי בנוגע לשעת החזרה לפעילות. בתגובה למקרה הרבה מהסוחרים עזבו את הבורסה, כך לפי Cointelegraph.

לביטפינקס היו יותר ממספר הפסקות בלתי מתוכננות כאלו, כאשר הבורסה ירדה מהרשת ליותר משעתיים בזמן שכל מחירי המטבעות זינקו.

למרות שביטפינקס הצהירה כי כל כספי המשתמשים לא בגדר סכנה, הרבה מהמשתמשים ציפו שהבורסה תפצה אותם על הפסדים שנגרמו כתוצאה מהשבתתה בזמן כה קריטי למסחר.

משרד המשפטים האמריקני החרים ביטקוין שמשויך לדעא"ש, חמאס ואל קעידה

משרד המשפטים האמריקנים הודיע אתמול כי החרים מעל 300 חשבונות שהכילו מיליוני דולרים בשווי מטבעות דיגיטליים, אשר משויכים לטענתם לארגוני הטרור.

בין ארגוני הטרור שנמנו בהודעה היו הזרוע הצבאית של החמאס, אל קעידה, ודעא"ש. 

ההחרמה בוצעה במסגרת זיהוי רשת הלבנת הון מתוחכמת של נציגי אל קעידה באמצעות ערוצי טלגרם ורשתות חברתיות נוספות. בחלק מהמקרים אף התחזו לארגוני תרומות.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן