אירועי השבוע: מהלומה נוספת לקרנות הסל, צפון קוריאה בדרך למטבע דיגיטלי ועוד

עדכון שוק

ביטקוין ממשיך לדשדש במחירו, ואף חצה שוב את שער ה-$10,000 כלפי מטה למספר רגעים. נכון לכתיבת מלים אלה, נסחר המטבע בשער של $10,196 לפי CoinMarketCap. המטבעות האלטרנטיביים לעומת זאת, רושמים בשבועיים האחרונים עליות כנגד ביטקוין. המטבע אתר לדוגמה, עלה כ-30% מול ביטקוין. על פני אותו משך זמן, רשמו לייטקוין וריפל עליות של 26% ו-30% בהתאמה.

מלבד ירידת הביטקוין והתחזקות האלטים, השבוע הסתיימו אירועי "שבוע הבלוקצ'יין של תל אביב". השבוע, שכלל אירועים רבים ביניהם קורסי מפתחים לביטקוין, כנס D&DD אשר אירח כ-400 אנשים, וגולת הכותרת כנס Ethereal שאירח את מייסדי אתריום ויטליק בוטרין וג'וזף לובין. האירועים משכו קהל איכותי הן בינלאומי והן מקומי, והציגו אג'נדה מעניינת במיוחד.

את'ריל סיפק מספר כותרות, הגדולה שבהן היא ככל הנראה של ג'ו לובין, ממייסדי הפרויקט, שאמר בריאיון משותף עם בוטרין: "ניתן לחשוב על אתריום 1.0 כאב-טיפוס – פרויקט בלתי אפשרי שנבנה למרות שידענו שלא יהיה סקלאבילי". אתריום 2.0, השדרוג שרשת אתריום צפויה לעבור במהלך החודשים הקרובים, אמור לתקן זאת. מעבר לכך, בוטרין הפגין ביטחון רב בשדרוג הקרב ובא, ובפיצ'רים שיכלול כגון הוכחות באפס ידיעה, סקלאביליות רחבה יותר ועוד.

את'ריל תל אביב
בוטרין ולובין, בריאיון עם מנכ"ל eToro, יוני אסיא. צילום איכותי של בן סמוחה 🙂

אירועים נוספים שקרו השבוע:

קרנות סל על ביטקוין? קבלו דחייה, שוב.

הבקשה המדוברת ביותר לאישור מסחר בקרנות סל בגיבוי פיזי על ביטקוין הייתה הבקשה המשותפת של VanEck ו-SolidX. כעת, בפעם השניה, מושכים הארגונים את הבקשה מחשש שהרשות לני"ע האמריקנית תסרב לאשרה. עם זאת, לטענתן הן טרם ויתרו ויגישו בקשה נוספת בחודשים הקרובים. הבעיה היא, שכעת תוכל הרשות לני"ע לדחות שוב פעמים רבות את ההחלטה בנידון.

חברת GK8 גייסה 4 מיליון דולר; פיתחה טכנולוגיית שליחת טרנסקציות מאובטחות לבלוקצ'יין ללא חיבור לרשת

מריוס נכט ודיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות של הבנק הישראלי המוביל, הובילו השקעה של ארבעה מיליון דולר בסטארט-אפ GK8 אשר מציע פיתרון לניהול מטבעות ונכסים דיגיטליים. הסטראט-אפ, שהוקם ב-2018 כבר מציע את שירותיו לחברות גדולות בתחום, ביניהם ענקית המסחר eToro.

הפיתרון, אם אכן פועל כפי שמדווחים, עשוי לעורר מהפכה של ממש בשמירה מאובטחת על מטבעות דיגיטליים, במיוחד עבור נותני שירותים פיננסים כגון זירות מסחר, בנקי השקעות ובנקים.

צפון קוריאה תשיק מטבע דיגיטלי משלה

צפון קוריאה מחפשת דרך נוספת לחמוק מסנקציות כלכליות, ועל פי הדיווחים נמצאת לקראת השקה של מטבע דיגיטלי אשר יהיה צמוד בערכו לערך פיזי כמו זהב, ויהיה נגיש לשוק הבינלאומי. לטענת אלחנדרו קאו דה בנוס תומך נלהב של המשטר הצפון קוריאני ונשיא איגוד החברות הקוריאנית, אשר התראיין למגזין Decrypt, המטבע ישמש גם לתשלומים בינלאומיים בין צפון קוריאה לחברות ואנשים פרטיים ברחבי העולם. כמו כן, המטבע בשלב הראשוני אינו מתכוון להחליף את המזומן במדינה לחלוטין, אלא להתקיים לצדו.

בורסת בינאנס פתחה רישום משתמשים לשלוחתה בארה"ב

בינאנס, הבורסה הגדולה בעולם המטבעות הדיגיטליים מבחינת נפח מסחר, הודיעה רשמית על פתיחת הליך הרישום למשתמשים חדשים בזירת המסחר המפוקחת בארה"ב. בשלב הראשוני, אזרחי 13 ממדינות ארה"ב ייחסמו מהפלטפורמה, ביניהן ניו יורק, וושינגטון ופלורידה. הבורסה תחל את פעילותה באחד בנובמבר, עם תקופת מסחר ללא עמלות, ו-6 מטבעות דיגיטליים שונים: ביטקוין, אתר, לייטקוין, ריפל, ביקאש ו-USDT.

גרמניה וצרפת הסכימו לחסום את ליברה, המטבע של פייסבוק

בהצהרה משותפת, הודיעו ממשלותיהן של גרמניה וצרפת על חסימת ליברה, המטבע של פייסבוק, ממדינותיהן ואזרחיהן. "אף ישות פרטית לא יכולה לדרוש כוח מוניטרי, אשר הינו חיוני לריבונות המדינות", הן מסרו.

פייסבוק בתגובה הצהירה שאין לבנקים מרכזיים סיבה לפחד מליברה, שכן המטבע לא ייווצר במטרה להחליפם. בנוסף, 26 בנקים מרכזיים מרחבי העולם יתשאלו את הארגון על הסיכונים הטמונים ביצירת מטבע שכזה. התשאול יתרחש ביום שני הקרוב, ובין הבנקים המרכזיים שישתתפו ניתן כמובן למצוא גם את הבנק הפדרלי של ארה"ב והבנק המרכזי באנגליה.

ממצאי התשאול יוצגו בחודש אוקטובר במהלך פסגת ה-G7 הצפויה.

בדרך של ג'ייפי מורגן? וולס פארגו משיקה מטבע דיגיטלי

וולס פארגו היא ענקית שירותים פיננסיים אמריקנית (ובינלאומית). השבוע הכריזה על מטבע דיגיטלי המבוסס על טכנולוגיית הבלוקצ'יין, למטרת התחשבנות פנימית בכספי החברה. המטבע, שייקרא Wells Fargo Digital Cash, ירוץ על רשת ייעודית שתקים החברה.

בדומה למטבע של בנק ההשקעות ג'ייפי מורגן, המטרה היא להפחית את עלויות ההעברות הבינלאומית הפנים-ארגוניות ולייעל את החזקת הכספים בחשבונות בנק. ההשקה מתוכננת ל-2020.

כוחות הכרייה ברשת הביטקוין ממשיכים לשבור שיאים; האימוץ של סגוויט גם כן

מחיר הביטקוין אמנם במגמת ירידה בימים האחרונים, אך אם חיפשתם גרף שנמצא בעלייה די מתמדת – תוכלו בקלות להציץ לכוחות המחשוב הפועלים ברשת הביטקוין. השבוע חצתה הרשת את סך ה-100 קווינטיליון חישובי פונקציות גיבוב לשניה. לפני חודש חצתה הרשת את רף ה-80 קווינטיליון, כך שמדובר בעלייה של 25% בזמן כה קצר.

כוח כרייה ברשת הביטקוין
כוח הכרייה ברשת הביטקוין מכל הזמנים, בגרף לוגריתמי.

לא רק כוח הכרייה שובר שיאים. גם השימוש בכתובות סגוויט (SegWit) הולך וגובר, ולראשונה חצה את 50% מהתשלומים ברשת הביטקוין. כתובת סגוויט מאפשרת עמלות מוזלות יותר וחוסכת מקום על גבי רשת הביטקוין. השדרוג, שהוטמע באוגוסט 2017, ממשיך לצבור תאוצה גם בנותני שירותים גדולים בעולם המטבעות הדיגיטליים.

אם כן, הסתיים לו שבוע נוסף רווי באירועים כפי שאתם שמים לב. נמשיך לעדכן!

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן