פיזור הכנסת עלול להרוס את מאמצי תעשיית הקריפטו לציית לרגולציה

פעילים בתחום: "מ- 2018 בנקים מסרבים להעברות מכיוון שאין צו. שר המשפטים לא חותם ואנחנו עומדים להיתקע לשנה נוספת לפחות."

השבוע הצביעה הכנסת על פיזורה, והפעילים בשוק המטבעות הדיגיטליים בישראל על סף יאוש. פעולת החקיקה האחרונה שאמורה היתה להכניס את הפעילות במטבעות דיגיטליים תחת פיקוח מוסדר עלולה להידחות שוב, והכל תלוי בחתימה של שר המשפטים, המצוי בעין הסערה הפוליטית.

ב- 2016 נחקק חוק נותני שירותים פיננסיים, שקובע פיקוח על קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים. החוק הזה קובע כי כל מי שעוסק בתחום חייב לפעול על פי צו איסור הלבנת הון, שקובע מהם כספים חשודים ומה לא מה נקי, ומה מפוקפק. החוק קבע כי הצו יכנס לתוקף ב-2018, אבל עד היום, דצמבר 2020, הצו לא אושר – והמשמעות קטסטרופלית עבור העוסקים בתחום.

מתברר כי הבנקים בישראל מסרבים במקרים רבים לקבל תשלומים שמקורם במכירה של ביטקוין או מטבעות דיגיטליים אחרים, לרוב כשמדובר באנשים פרטיים תמימים שאף מצרפים הצהרות מס. התירוץ בו הם נתלים הוא היעדרה של מסגרת כללים רגולטורית. את המסגרת הזו קובע הצו, אך הצו, כאמור, לא מאושר.

מנכ"ל ביטס אוף גולד: "יש לכם את הכוח להוציא אותנו מהבוץ, השתמשו בו"

לצו יש מסלול יסורים עליו לעבור שכן את הצו מכינים ברשות שוק ההון שנתונה למשרד האוצר, בהתייעצות עם הרשות לאיסור הלבנת הון במשרד המשפטים. לאחר מכן יש לקיים התייעצות עם השר לבטחון פנים ועם שר המשפטים, ואז הצבעה בועדת חוקה. אבל, אם הכנסת מתפזרת יש להתחיל את כל התהליך שבוצע והגיע לשולחנו של שר המשפטים – מחדש.

"זה תסכול נוראי," מסביר פעיל מוכר בתחום. "כבר ראינו את הצו מגיע לועדת חוקה ב-2018, אבל אז הועדה לא כונסה ונכנסנו ללופ של בחירות. ועדת חוקה הוקמה שוב רק השנה ורק עכשיו, חודשים לאחר ההקמה, הגיע הצו לאישור והוא שוב נתקע אצל שר המשפטים. מ- 2018 הבנקים משתמשים בתירוץ של היעדר צו כדי לא לאשר העברות. הבעיה היא שאם הפעם הכנסת מתפזרת יש להתחיל את כל התהליך מחדש".

יובל רואש, מנכ"ל ביטס אוף גולד, הוסיף: "שנה וחצי שהמדינה לא עומדת בכללי הארגון הבינלאומי שהיא הצטרפה אליו ב-2018 (FATF) בקול תרועה רמה. שנה וחצי אין צו איסור הלבנת הון בתוקף במדינה מערבית מתוקנת. זה לא יתכן. חייבים לשנות זאת מייד, כדי שלא נמצא עצמנו מחוץ לליגה של הגדולים. היעדר צו איסור הלבנת הון מאפשר בנוסף לכך לבנקים הישראלים לקבוע את סדר היום הפיננסי, דבר שהוא מסוכן לכלכלה החופשית. אני קורא לשר המשפטים לחתום עוד היום ולכנסת לאשר דיון דחוף בועדת חוקה ולאשר את הצו הזה, שכבר עבר את גורמי המקצוע השונים. יש לכם את הכוח להוציא אותנו מהבוץ, השתמשו בו, זה לטובת כולם!"

בינתיים נותר עוד סיכוי, מסכם הפעיל בתחום: "אם שר המשפטים יחתום בימים הקרובים, עוד תהיה ועדת חוקה ויוכלו לאשר את זה. זה לא נושא במחלוקת. זוהי רק היכולת של ישראל לעמוד בכללי הלבנת הון והיכולת של סטארט אפים וחברות לפעול בתחום שעומדת במבחן".

פניתי לדוברו של שר המשפטים ניסנקורן אשר הצו מונח כעת על שולחנו, וטרם נמסרה תגובה.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן