מלבד לשער הביטקוין ושערי מטבעות קריפטו נוספים המוצגים כאן בטבלה, ישנם אלפי מטבעות וטוקנים נוספים. שוק מטבעות הקריפטו עודנו נמצא בצמיחה גדולה וכך גם מחירי מטבעות הקריפטו. סטארט-אפים רבים קמים מדי יום ורבים מהם אף מנפיקים ומשיקים מטבעות קריפטו וטוקנים משלהם.
אם ברצונכם למצוא מידע על יתר המטבעות, רצוי שתכירו את האתר המוביל CoinMarketCap. או את מקבילו CoinGecko. אתרים אלה מכילים את כלל הנתונים היבשים שיש לדעת על מטבעות וזירות מסחר בקריפטו ועל שערי מטבעות הקריפטו העדכניים ביותר, ומהווים נקודת מעבר למידע נוסף שכן הם מכווינים אתכם לאתרים הרשמיים, אתרי הקהילה ועוד.
בשיאו, שוק הקריפטו הגיע לכמעט 3 טריליון דולר שווי. מחיר הביטקוין נסחר ביותר מ-$73,000, ומחיר אתריום הגיע לכמעט ל-$5,000.
נכון לכתיבת מלים אלו, השוק מוערך בכ-2.7 טריליון דולר. האם המטבעות ישובו לעלות בערכם או לא זו סוגיה מעניינת, ולמידה מתמשכת תסייע לכם להבין האם כך הדבר. אנו מעדכנים בעמוד זה את שער הביטקוין ואת שאר שערי מטבעות הקריפטו בזמן אמת.
אז איך נקבע שער קריפטו, כלומר, מחיר של מטבע דיגיטלי מסוים, וכיצד ניתן להעריך את המחיר הפוטנציאלי העתידי שלו?
ראשית חשוב לדעת שמחיר מטבע קריפטו לא שונה מתמחור של מוצר או שירות, המונע על ידי היצע וביקוש. בנוסף חשוב מאוד להבין את ההבדל בין מחיר של טוקן או מטבע ובין נתח השוק שלו. לצורך הדוגמא, אי אפשר לצפות שמחיר מטבע ריפל (XRP) או מחיר מטבע דוג'קוין (DOGE) יגיעו למחיר של ביטקוין בטווח זמן קצר, זאת מאחר וההיצע המטבעות שלהם גדול במכפלות של אלפים מזה של ביטקוין.
כלומר – כדי שערכו של מטבע דוג'קוין אחד למשל ישתווה לערכו של מטבע ביטקוין אחד ערכם של כלל מטבעות דוג'קוין, שכיום ישנם יותר מ-143 מיליארד מהם לעומת פחות מ-20 מיליון מטבעות ביטקוין, יגיע לעשרות רבות של טריליונים של דולרים, סכומים שחורגים מכלל השווי של החברות הגדולות ביותר בעולם.
תרחיש כזה הינו רחוק מגדר הסביר. לכן כדי להעריך את פוטנציאל השווי של מטבע דיגיטלי מסוים לא מספיק להסתכל על השווי של מטבע בודד אלא להביא בחשבון גם את מספר המטבעות בסירקולציה, ואת מספר המטבעות שעוד עתידים להיות מונפקים. נתח השוק של מטבע הוא מכפלת ערך המטבע היחיד במספר כלל המטבעות שבמחזור המסחר.
נתונים נוספים שיש לבחון כאשר מנסים להעריך אם מטבע קריפטו או טוקן מסוים מתומחרים בחוסר (ולכן כדאי אולי להשקיע בהם) או ביתר (ולכן כדאי למכור או להימנע מלהשקיע בהם ברגע נתון) הם – היקף כלל הנכסים המנוהלים במסגרת השירות או התשתית שהם מספקים (TLV – Total Value Locked), עד כמה חזקה ונאמנה קהילת מחזיקי המטבע, המפתחים והמשתמשים, מה נפח המסחר במטבע ועד כמה הוא נזיל, ועוד.
בנוסף אם בכוונתכם להיות סוחרים פעילים ולא רק משקיעים לטווח ארוך, כדאי מאוד שתעמיקו ותכירו את תחום הניתוח הטכני, שיספק לכם איתותים ואינדיקציות מתי הזמן המתאים להיכנס לפוזיציה ומתי נכון לצאת ממנה ולממש. לשם כך הכנו עבורכם סדרה של מדריכים להיכרות והעמקה עם התחום.