מה זה בלוקצ'יין? המאמר היחיד שצריך לקרוא כדי להבין איך זה עובד

מה זה בלוקצ'יין

מה זה בלוקצ'יין ומדוע שומעים את המילה הזאת בכל מקום? בשנים האחרונות נדמה כי כולם משוחחים רק על ביטקוין, קריפטו ובלוקצ’יין (Blockchain), כאשר טכנולוגית הבלוקצ’יין נחשבת לדבר החם הבא בעולם הפיננסים, אך גם בעולמות העסקים, ההייטק והטכנולוגיה.

טכנולוגית הבלוקצ'יין, שעדיין בחיתוליה, צפויה לשנות את העולם בו אנו חיים, שכן באמצעות בלוקצ'יין ניתן להסיר מחסומים ביורוקרטיים וניהוליים, לוותר על מתווכים בעסקאות שונות, ליצור שווקים חדשים, להגביר את הפרטיות ולחבר בצורה ישירה בין מדינות, עסקים ואנשים בעזרת חוזים חכמים ללא צורך באמון בצד שלישי.

רבות מן התעשיות שרק בשנים האחרונות נוכחו לדעת מה זה בלוקצ'יין והתחילו לעשות שימוש בתשתיות הטכנולוגיה רק לאחרונה. תעשיות מגוונות מוצאות את עצמן במרחב חדש ולעיתים מגששות באפלה וכך יוצרות איטרציות נוספות של טכנולוגיה מבוססת בלוקצ'יין דרך הליך של ניסוי ותהייה; לדוגמא – בשנים האחרונות צצו כמו פטריות אחרי הגשם חברות בלוקצ'יין בסקטור הרפואה, המחפשות להביא שינוי לדרך שבא הנתונים הרפואיים שלנו מועברים, מאוחסנים, ומוגנים.

בנוסף, הגיחו לעולם חברות בלוקצ'יין עבור ענפים ותעשיות כמו נדל"ן, שרשראות אספקה, ואפילו לתחום משחקי הוידאו בתחום שנקרא קריפטו גיימינג.

המאמר שלפניכם יעסוק בהסבר על מה זה בלוקצ'יין, החזון עבור טכנולוגיה זו, תרחישי השימוש השונים עבור מערכות בלוקצ'יין, התגלגלות השוק עד הלום ועוד.

להזניק את הקריירה שלךתעודת מומחה בלוקצ׳יין תעניק לך יתרון נדיר. לשריון מקום

 

הביקוש לעובדים בתחום צומח – גם בישראל

רוצים לשדרג את הקריירה עם לימודים מקצועיים?

בלוקצ'יין - המהפכה הדיגיטלית הבאה

במידה ואתם מעדיפים וידאו, הסרטון שלפניכם הינו השיעור הראשון בקורס החינמי “המסלול המהיר למתחיל בעולם המטבעות הדיגיטליים“.

אז מה זה בלוקצ’יין? מומחים רבים טוענים כי טכנולוגיית הבלוקצ’יין אינה סתם “הייפ” זניח וחסר חשיבות, שכן ישנה סברה כי טכנולוגיה זו עומדת לשנות את העולם ולהוביל למהפכה של ממש בעולם הפיננסים. למי שאינו יודע, הטכנולוגיה בתצורה העכשווית שלה פותחה על ידי סטושי נקמוטו.

עד היום, לא יודעים מיהו סטושי נקמוטו, אותה דמות אלמונית המסתתרת תחת שם העט היפני, שאולי זו היא, הוא, הן או הם. עם זאת, חשוב לזכור כי סטושי נקמוטו פיתח את הבלוקצ’יין כתשתית טכנולוגית למטבע הדיגיטלי המבוזר ביטקוין, רק בשנים האחרונות החלו גופים פיננסיים ועסקיים לגלות את נפלאות הטכנולוגיה ולחקור כיצד ליישם אותה כדי לייעל מערכות גדולות ולחסוך עמלות ועלויות שונות.

טכנולוגיית הבלוקצ’יין, בעברית – “שרשרת בלוקים”, הפכה למעשה מגורם שהצית את דמיון ותקוות האנרכיסטים לגורם משמעותי אצל תאגידים ויזמים. האחרונים הבינו כיצד ניתן להשתמש בטכנולוגיה כדי לייעל תהליכים ולפעול ללא פיקוח או ניהול של גורם מרכזי הגורף לכיסו עמלות גבוהות. במילים פשוטות ניתן להגדיר את בלוקצ’יין כמסד נתונים מבוזר שעל תוכנו מסכימים כל הגורמים המעורבים, לכן נוצר מעין ספר חשבונות כללי השמור במחשבים של כל המשתמשים.

מה בלוקצ'יין באה לפתור?

נתחיל עם משל מתורת המשחקים שנקרא בעיית הגנרלים הביזנטיים – לצבא ישנם כמה גנרלים המתכננים התקפה על עיר מבוצרת, אך יכולת התקשורת ביניהם קלוקלת והם מסוגלים לתקשר רק דרך שליחים – דרך שעלולה ליצור סלידה ואנטגוניזם בעקבות חוסר אמון, איטיות, אי-הסכמה וכדומה.

פתרון בר קיימא לבעיה כזו יהא להטמיע במרחב צד שלישי אשר קיים קונצנזוס ביחס לטיבו, כגון מועצה, שיהיה אמון על להעביר מסרים ולתווך בין הצדדים.

הכלכלה המודרנית מסתמכת רבות על מתווכים כאלו המגשרים על פערי וודאות ואמון – אנו מזמינים מוצרים מהקצה השני של העולם, מסתמכים על בעלי מקצוע מפני שיש להם אסמכתאות, סומכים שעסקה תתממש ונקבל את חלקנו והכל מתרחש באופן קולח (לרוב).

עם זאת, בקונסטלציה הזו צצה בעיה חדשה – מה אם הצד השלישי הנ"ל אינו עושה את עבודתו נאמנה, או אפילו מנצל את כוחו למען טובתו האישית?

בלוקצ'יין על-פי תומכיו עתיד להחליף את תשתיות הבנקים, חברות האשראי, שרתי רשתות חברתיות, מסחר אלקטרוני ועוד. מפני שהטכנולוגיה הזו פועלת באופן שבו לאף גורם אין שליטה על המערכת – זו מערכת הטרוגנית. אזי בלוקצ'יין עובד בצורה שנועדה להסיר את המתווך האנושי וליצור מערכת שוויונית, מבוזרת ודמוקרטית יותר הפועלת בניגוד לשיטת הפעולה של מונופולים ותאגידי ענק שהכלכלה המודרנית יצרה וזאת בעזרת חוזים חכמים על הבלוקצ'יין.

אז מה זה בלוקצ’יין? מומחים רבים טוענים כי טכנולוגיית הבלוקצ’יין אינה סתם “הייפ” זניח וחסר חשיבות, שכן ישנה סברה כי טכנולוגיה זו עומדת לשנות את העולם ולהוביל למהפכה של ממש בעולם הפיננסים. למי שאינו יודע, הטכנולוגיה בתצורה העכשווית שלה פותחה על ידי סטושי נקמוטו.

עד היום, לא יודעים מיהו סטושי נקמוטו, אותה דמות אלמונית המסתתרת תחת שם העט היפני, שאולי זו היא, הוא, הן או הם. עם זאת, חשוב לזכור כי סטושי נקמוטו פיתח את הבלוקצ’יין כתשתית טכנולוגית למטבע הדיגיטלי המבוזר ביטקוין, רק בשנים האחרונות החלו גופים פיננסיים ועסקיים לגלות את נפלאות הטכנולוגיה ולחקור כיצד ליישם אותה כדי לייעל מערכות גדולות ולחסוך עמלות ועלויות שונות.

טכנולוגיית הבלוקצ’יין, בעברית – “שרשרת בלוקים”, הפכה למעשה מגורם שהצית את דמיון ותקוות האנרכיסטים לגורם משמעותי אצל תאגידים ויזמים. האחרונים הבינו כיצד ניתן להשתמש בטכנולוגיה כדי לייעל תהליכים ולפעול ללא פיקוח או ניהול של גורם מרכזי הגורף לכיסו עמלות גבוהות. במילים פשוטות ניתן להגדיר את בלוקצ’יין כמסד נתונים מבוזר שעל תוכנו מסכימים כל הגורמים המעורבים, לכן נוצר מעין ספר חשבונות כללי השמור במחשבים של כל המשתמשים.

הביקוש לעובדים בתחום צומח – גם בישראל

רוצים לשדרג את הקריירה עם לימודים מקצועיים?

איך בלוקצ'יין עובד

בלוקצ’יין היא תפיסה חדשנית בעולם המחשוב כאשר הרעיון המרכזי העומד מאחורי הטכנולוגיה הוא יצירת מערכת המאפשרת פעילות עסקית באינטרנט ללא צורך בפיקוח של ישות ניהול מרכזית. לדוגמה, הבלוקצ'יין מאפשר העברת כספים בין עמית לעמית ללא צורך בפיקוח או ניהול של גורם חיצוני, זאת על-ידי קריפטוגרפיה ומנגנון קונצנזוס (לרוב הוכחת עבודה או הוכחת אחזקה) המאפשרים לבלוקצ'יין להיות רשומה של טרנזקציות שניתן לרשום עליה עסקאות אך לא ניתן לערוך או לשכתב עסקאות קודמות.

עד היום הבנקים שימשו כמפקחים על כל ההעברות הכספיות והם אלה שערבו לערך של המטבעות והשטרות הפיזיים. בפלטפורמות P2P (עמית לעמית) אין גוף חיצוני המפקח על הפעילות העסקית והטכנולוגיה מחליפה את תפקידם של הבנקים.

זהו למעשה הבסיס שעומד מאחורי טכנולוגיית הבלוקצ’יין. באמצעות טכנולוגיה זו הרישום הדיגיטלי נשמר במחשבים של כל משתמשי הרשת ללא חשיפת זהותם. הרישום הדיגיטלי כולל מידע על חשבונות המשתמשים ורישום העברות כספים שבוצעו מהחשבונות, כאשר המידע נגיש, שקוף וזמין לכל משתמש אחר, תוך שמירה קפדנית על זהות המשתמשים ופרטיותם.

המידע מוצפן ברמה הגבוהה ביותר ומאוחסן בבלוק המצטרף לשרשרת הבלוקים הקיימת. כל בלוק קשור מתמטית לבלוק שלפניו כך שלא ניתן לשנות מידע קיים השמור בבלוקים. כך מקטינים את מעשי התרמית וממזערים משמעותית את הסיכון להונאות שונות, כמו הבזבוז הכפול (Double spending), שהייתה קיימת בשפע בנסיונות קודמים של מטבעות דיגיטליים, לפני הבלוקצ'יין של ביטקוין.

ראוי לציין כי כל בלוק ננעל בתוך פרק זמן נתון, כאשר בביטקוין הפעולה אורכת כעשר דקות. לאחר נעילת המידע וצירוף הבלוק לשרשרת הבלוקים, המערכת מייצרת חתימה דיגיטלית ייחודית שמקורה בבלוק הקודם. לכן, הטכנולוגיה נחשבת לבטוחה וכל משתמש המנסה לשנות פרט מסוים במידע השמור באחד הבלוקים הקודמים יקבל תוצאה אחרת והפעולה שלו תידחה.

חשוב להדגיש כי המידע על כל העסקאות נשמר באופן כרונולוגי בטכנולוגיית בלוקצ’יין. לאחר נעילת בלוק בצורה דיגיטלית הוא מצטרף לשרשרת הבלוקים, לכן המערכת נחשבת לבטוחה ואמינה, וכמעט בלתי אפשרי לזייף או לשנות מידע בבלוקים.

באמצעות הטכנולוגיה יש לכל המשתמשים גישה לנתונים, אך אין להם יכולת לשלוט במידע השמור. כך ניתן לוותר על פיקוח גורם שלישי על העברת מטבעות דיגיטליים בין ארנקים דיגיטליים – חוסכים עמלות, מקצרים זמן ומייעלים את השיטה לטובת הכלל. זו בדיוק הסיבה מדוע בנקים וגופים פיננסים אחרים חוששים מהטכנולוגיה, ורק בשנים האחרונות החלו לחקור כיצד מערכות בלוקצ’יין יכולות לסייע להם.

לדוגמה, כיום כאשר מבצעים העברה כספית בין בנקים במדינות שונות, מבצעים את ההעברה באמצעות SWIFT, מעין מסלקה בינלאומית להעברת מידע בין מוסדות פיננסים. בגלל התיווך של SWIFT יש לשלם עמלה גבוהה יותר, כאשר גם פעולת ההעברה הכספית אורכת כ-3 ימים. באמצעות טכנולוגיית בלוקצ’יין אין צורך בגוף כמו SWIFT, ההעברה הכספית מבוצעת תוך שניות בלבד, ואפשר לוותר על עמלות סליקה נוספות בגלל הטכנולוגיה היותר מתקדמת.

אילו שימושים יש לבלוקצ'יין?

בואו נבחן לעומק את השימושים השונים שיש לטכנולוגיית הבלוקצ'יין – נתחיל מהאסוציאציה האינטואיטיבית ונמשיך לשימושים שעלולים להפתיע אתכם.

הקשר בין בלוקצ'יין לקריפטו

  • בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים – השימוש הידוע ביותר בטכנולוגיית בלוקצ’יין הוא כמובן ביטקוין, המטבע הדיגיטלי המבוזר והגדול ביותר בשוק. למעשה, רוב המטבעות הדיגיטליים המבוזרים מבוססים על טכנולוגיה דומה, אך ביטקוין הוא המטבע הנפוץ ביותר, הוא גם מוביל מהפכה בעולם הפיננסי ותורם לפופולריות של טכנולוגיית הבלוקצ’יין. התאגידים הבינו את הפוטנציאל הקיים בטכנולוגיה זו ולכן הם עושים ניסיונות ראשוניים כיצד להיעזר בבלוקצ’יין כדי להקטין עמלות, לייעל תהליכים ושירות ללקוחות, למנוע טעויות ולשפר ביצועים.

נקמוטו התייחס לביטקוין כ"מערכת כסף אלקטרוני חדשה אשר הינה עמית לעמית במלואה, ללא צד שלישי נבטח".

כיום שוק הקריפטו עתיר מטבעות מכל מיני סוגים, רשתות הבלוקצ'יין המובילות הן של אתריום ושל בורסת בינאנס (BSC – Binance Smart Chain), אך ישנו עוד מגוון רשתות בלוקצ'יין עם טכנולוגיות שונות וחדישות השואפות לתפוס נתח גדול מן השוק, ביניהן: סולאנה, פולקדוט, קרדנו, ועוד.

  • בלוקצ'יין וחוזים חכמים – חוזה חכם הוא למעשה קוד שמכיל תנאים שהצדדים הסכימו עליהם מבעוד מועד. כאשר התנאים תקפים החוזה החכם מתממש ומוציא את שורות הקוד שלו לפועל.

היום, החוזה החכם גם משמש כאפליקציה מבוזרת (Decentralized Application) שחיה על גבי רשת בלוקצ'יין. כך, אפליקציות שונות, כגון פלטפורמות הלוואות בין אדם לאדם, או פלטפורמות מסחר – יכולות לתקשר אחת עם השניה ללא צורך בתיווך. משתמש על גבי אתריום יכול היום להמיר בין מטבע אחד לאחר ואז להשתמש במטבע כערבות להלוואה חדשה.

  • בלוקצ'יין, נדל"ן, סחורות ועוד – גם שוק הנדל"ן לא חמק מטכנולוגיית הבלוקצ'יין. בעבר, עסקה בנכסים בעלי ערך גבוה בנדל"ן היו אך ורק בערוצים פיזים ולא דיגיטליים. בלוקצ'יין פתח דרכים לשנות זאת. הכנסת חוזים חכמים בפלטפורמות בלוקצ'יין מאפשרת לקיים מסחר בנכסים בשם Asset backed tokens, אלו למעשה נכסים פיזיים או ניירות ערך שעברו "טוקניזציה" כלומר קיבלו נכס פיזי או דיגיטלי שמייצג אותם, בין אם זה סחורה, נדל"ן, זכות הצבעה או מטבעות יציבים (Stablecoins) כמו USDT.

     

  • בלוקצ'יין ו-NFT – מהפכת הבלוקצ'יין מביאה עימה גם אקוסיסטם שלם של בעלות, זכויות יוצרים וייחודיות. אמנים ויוצרים רואים ערך רב בענף ה-NFT שצמח מתוך טכנולוגיית הבלוקצ'יין מאחר והדבר משמש כביטול של המתווכים והצד השלישי שבהרבה מהתעשיות גוזר את רוב הרווחים ולא מאפשר חיבור ישיר בין האומן לקהל כפי שה-NFT מאפשר

הקשר בין בלוקצ'יין לתאגידים

כדי להבין טוב יותר איך בלוקצ'יין עובד, אפשר להשוות אותו לטכנולוגיה העומדת בבסיס של רשתות שיתוף קבצים, לדוגמה ביטורנט (biTorrent). כאשר מורידים קובץ מסוים ב-biTorrent כמו שיר, סרטון וידאו או סרט באורך מלא, המידע מגיע ממחשבים רבים באופן ישיר ולא משרת מרכזי. כלומר, אפשר לוותר על שירות של גוף ניהולי מרכזי. בעולם הפיננסי מדובר על בנקים ומדינות.

בעולם הסחר הבינלאומי החלו להטמיע מערכות בלוקצ’יין כדי לשפר תהליכים, לחסוך עמלות מיותרות ולייעל את העבודה לכל הגורמים המעורבים. למשל, במקום להנפיק שטר מטען כדי לשנע סחורות בין מדינות וחברות, אפשר לחסוך את כל עבודת הניירת מאחר ושטר המטען משותף לכולם, כולל בנקים, חברת הובלה ימית, עמיל מכס, רשויות המס במדינות וכמובן היצואן והיבואן.

בנוסף, לטכנולוגיית הבלוקצ’יין יש שימושים אפשריים נוספים כמו ניהול זכויות יוצרים, תשלום לאמנים בגין שימוש ביצירות שלהם, שיפור שרשרת הייצור במפעלים, סחר בינלאומי ביהלומים ובחפצי אמנות, קיום הצבעות אלקטרוניות המבוססות על הטכנולוגיה, אפשרות למכור ולהשכיר פריטים שונים ללא צורך במתווך כמו-  השכרת דירה לתיירים ללא צורך בפלטפורמה ייעודית כמו Airbnb, קיצוץ עמלות סוכנים במכירת חבילות נופש ועוד.

יש עוד מגוון שימושים אפשריים לטכנולוגיית הבלוקצ’יין. העתיד נראה ורוד עבור חברות סטארט-אפ המתמחות בנושא.

במערכת הפיננסית מאמצים כיום את הטכנולוגיה ומפתחים מערכות חדשות ומתקדמות יותר כדי לשפר את השירות ללקוחות, ובעיקר כדי לחסוך עלויות וליצור יתרון עסקי על פני המתחרים.

כדי להבין את גודל התעשייה, ג’וש נוסבאום עשה מיפוי של האקוסיסטם של הפרוייקטים בעולם הבלוקצ’יין. זה פורסם לפני כמה שנים, מן הסתם כיום כבר הרבה יותר גדול מזה (לחצו על התמונה להגדלה):

בלוקצ'יין

מי משתמש בבלוקצ'יין?

מבין החברות שהבינו את הפוטנציאל הטמון בטכנולוגיה, ישנם מספר תאגידים גדולים ומוכרים:

  • יבמ (IBM) – בעלת חטיבת בלוקצ'יין B2B המכילה 1,600 עובדים עסקיים וטכניים הפועלים על יותר מ-500 פרויקטים. חטיבה זו יוצרת מערכות בלוקצ'יין פרטיות עבור חברות שרוצות לייעל תהליכי תקשורת והתמודדות עם דאטה דרך מערכת מהירה, שקופה, בטוחה ומאפשרת ביתר שאת תקשורת בין גופים שונים.
  • אמאזון (Amazon) – מספקת שירותי בלוקצ'יין על הענן שלה (AWSׂ), אשר מסוגלים להביא מסדי נתונים ריכוזיים בלתי נתינים לשינוי
  • מטא (Meta) – הבעלים של פייסבוק ואינסטגרם מאפשרת ממשק בין פרופיל המשתמש ל- NFTs בבעלותו

יתרה מזאת, ישנן חברות סטארט-אפ מתעשיות שונות, המכנה המשותף להן הוא הרצון לנצל את טכנולוגיית הבלוקצ'יין כדי לשפר היבטים בתעשיותיהן:

  • בלוקפארמה (Blockpharma) – בחברה שמו למטרה לרשום שרשראות אספקה של תרופות בכדי למנוע שימוש בתרופות מזויפות מסכנות את הבריאות, זאת על-ידי מעקב אחר חבילות מהייצור במפעל עד לרכישה של לקוח הקצה
  • וואטס (Voats) – חברה שמעוניינת לשנות את השיטה בה אנו מנהלים בחירות בעזרת הצבעה מהנייד. הטכנולוגיות שבשימוש החברה הם ביומטריקה, אישרור ת"ז על-ידי אלגוריתם, ומערכת בלוקצ'יין מבוססת קונצנזוס מתמטי.

    לשדרג את הקו״ח שלךתעודת מומחה בלוקצ׳יין תבליט אותך מעל כולם. לשריון מקום
 

הביקוש לעובדים בתחום צומח – גם בישראל

רוצים לשדרג את הקריירה עם לימודים מקצועיים?

מאפייני הבלוקצ'יין

שקיפות – ניתן לראות את כל היסטוריית העסקאות שנוצרו עד נקודת ההווה.דבר  זה מעניק יכולת מעקב אחרי מטבעות שנגנבו, אימות אישור העסקה ועוד. אם כי זהות הישויות בעסקאות כברירת מחדל הינן פסאודו-אנונימיות (במקרה של ביטקוין).

ביזוריות ואבטחה – הבלוקצ'יין לא מכיל את כל המידע במיקום אחד, נהפוכו, ישנם מגוון עותקים של הבלוקצ'יין ברשת של מחשבים והיום גם לווינים. כאשר ישנה עסקה חדשה מאומתת, כל המחשבים ברשת מעדכנים  את הרישום אצלם.חישוב מבוזר (Distributed systems) מגביר את החוסן מפני התקפות סייבר מפני שהאקר צריך לפחות מעל חצי מהמחשבים שמאשרים עסקאות כדי לשכתב את ההיסטוריה. ככל שיש יותר מחשבים בתמונה, כך קשה יותר להאקר להוציא לפועל את מתקפת ה-51% על הבלוקצ'יין.

יחד עם זאת, טרילמת הבלוקצ'יין גורסת שמערכת כזו יכולה לספק רק שניים מתוך שלושה מאפיינים – יכולת סקלביליות (יכולת עמידה בביקוש בקנה מידה גדול), אבטחה, ביזוריות.

יתרונות הבלוקצ'יין

  1. מיתון התשומות במערכת על-ידי הסרת העמלות המוענקות לצד השלישי
  2. מערכת בעלת שקיפות ואפשרויות דמוקרטיות רבות
  3. אין נקודת כשל בודדת שעלולה להזיק לעסקאות ולפתוח צוהר להאקרים: ביזור
  4. עובדת 24/7
  5. יותר דיוק בהשגת תוצאות מפני שאין טעויות אנוש בתמונה

חסרונות הבלוקצ'יין

  1. יתירות – כמות גבוהה של רשתות מיותרות צצות לעולם, כאלה ללא שימושים
  2. חוסר יעילות – עדיין ישנם מנגנוני עבודה הדורשים תשומות אנרגטיות גבוהות
  3. ביזור מדומה – מערכות המציגות עצמן כדמוקרטיות ומבוזרות אך דה פקטו מספר מצומצם של ישויות בעל כוח רב ביחס לשאר
  4. הונאות – התחום הביא איתו לעולם שורה ארוכה של באזזוורדס ודמויות נילוזות, וב-2021 משקיעים הפסידו מיליארד דולר בקריפטו.

בלוקצ’יין במספרים – צמיחה ואימוץ:

  • 2008 – השנה בה סטושי נקמוטו פרסם את המחקר שלו בו המונחים Block ו-Chain הוזכרו לראשונה.
  • 200M – משתמשים שיש להם ארנק מבוסס בלוקצ’יין.
  • 20,000כמות המטבעות הדיגיטליים (כמו ביטקוין, אתריום, מטבעות אלטרנטיבים וכו’) שקיימים בעולם נכון לתאריך עדכון פוסט זה.
  • 194,993 – כמות מטבעות הביטקוין שהועברו בעסקה הכי גדולה עד כה (קישור לטרנזקציה).
  • 3T – שווי השוק הדולרי של כלל המטבעות הדיגיטליים בשיאם עמד על 3,000,000,000,000

שוק בצמיחה מטורפת

האימוץ של ביטקוין בפרט וטכנולוגיית הבלוקצ’יין בכלל נמצא במגמת צמיחה מהירה. חברות סטארט-אפ רבות מוקמות בזו אחר זו כדי לפתח אפליקציות ותוכנות מבוססות טכנולוגיית בלוקצ’יין. כך גם היקפי גיוסי הכספים, שהולכים וגדלים מדי שנה, כאשר חברות רבות מגייסות את ההון בעצמן באמצעות הנפקת מטבעות ראשונית (ICO) או דומיה כחלופה לגיוס ההון מקרנות ייעודיות או באמצעות פלטפורמות לגיוס מימון המונים.

לסיכום, טכנולוגיית הבלוקצ’יין אומצה לאחרונה על ידי גופים מוסדיים ושמרניים בגלל היתרונות הרבים הגלומים בה. מעבר לשימוש היעיל במטבעות דיגיטליים, הטכנולוגיה צפויה לשנות את העולם העסקי ולהוביל למהפכה בעולם הפיננסי.

שאלות ותשובות על בלוקצ'יין

שאלה: באיזו שפת תכנות כותבים בלוקצ'יין?

תשובה: ניתן ליצור בלוקצ'יין ממגוון שפות קוד, אם כי השפה הנפוצה ביותר לפרויקטים על בלוקצ'יינים הינה סולידיטי (Solidity) שנוצרה במיוחד עבור המכונה הוירטואלית של אתריום (EVM). עם זאת, ביטקוין אינו מבוסס סולידיטי אלא C++.

שאלה: איזה נתונים מכילים בלוקים?

תשובה: הבלוקים מורכבים מ-4 רכיבים:

  • תוצאת הגיבוב (Hash) – מספר סידורי ייחודי לבלוק הנוצר על-ידי התהליך המתמטי
  • האש (Hash) של הבלוק הקודם
  • נתונים כמו כתובת השולח, כתובת המקבל ומידע על הנכס שנשלח (כמות, שם, כתובת)
  • ערך רנדומלי

שאלה: מתי נוצרה טכנולוגיית הבלוקצ'יין?

תשובה: טכנולוגיית הבלוקצ'יין הומצאה בחודש אוקטובר בשנת 2008 בתור מערכת תשלומים עמית לעמית ששמה – ביטקוין

שאלה: מי המציא את הבלוקצ'יין?

תשובה: טכנולוגיית הבלוקצ'יין הומצאה על ידי הדמות האנונימית סאטושי נקמוטו שעד היום זהותה אינה ידועה.

שאלה: מהי טרילמת הבלוקצ'יין?

תשובה: טרילמת הבלוקצ'יין מתייחסת לאמונה רווחת שרשתות מבוזרות יכולות לספק רק שניים מתוך שלושה יתרונות בכל זמן נתון: ביזור, אבטחה וסקלביליות (Scalabillity או היכולת להתמודד עם גידול בביקוש).

שאלה: מה הוא ה-Finality rate?

תשובה: הזמן שלוקח להבין שעסקה שנרשמה בבלוק היא סופית ואינה ברת שינוי.

שאלה: מה זה שכבה ראשונה ושנייה?

שכבה ראשונה (Layer 1) היא הטכנולוגיה הראשית, במקרה שלנו הבלוקצ'יין, ושכבה שנייה היא טכנולוגיה נוספת שבא לתקן/לשפר היבטים קיימים בתשתית הראשית.

כיצד אוכל להסתכל על הבלוקצ'יין?

תשובה: לרשתות בלוקצ'יין שונות ישנם אקספלוררים שונים. אלה אתרים שמציגים את כל המתרחש על הרשת בצורה ברורה ונוחה. לדוגמה לאתריום יש את Etherscan ולביטקוין יש כמה אקספלוררים משלו.

להזניק את הקריירה שלךתעודת מומחה בלוקצ׳יין תעניק לך יתרון נדיר. לשריון מקום

 

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן