ר"מ רוסיה מישוסטין: "הכרחי לשלב קריפטו במערכת הפיננסית של המדינה"

ראש ממשלת רוסיה אמר בפגישה אתמול (ו') כי "הכל אפשרי" וכי יעבוד עם הבנק המרכזי כדי לפעול לאימוץ קריפטו.
רוסיה ביטקוין

ראש ממשלת רוסיה, מיכאיל מישוסטין, אמר אתמול (ו') כי "זה יהיה הכרחי ליצור את המכניזם שיאפשר למטבעות דיגיטליים להיכנס למערכת הפיננסית של המדינה." עם זאת, סייג כי יהיה צורך לעבוד בשיתוף עם הבנק המרכזי במדינה כדי לאמוד את הסיכונים שיגיעו עם צעד כזה למערכת המוניטרית של המדינה.

את דבריו אמר בפגישה שהתקיימה עם נציגי הממשל של מדינת דומה השייכת לרוסיה, וכתגובה לדבריו של יארוסלאב נירוב, יו"ר הוועדה המקומית לענייני עבודה, חברה ואזרחים וותיקים.

נירוב הדגיש כי במדינת דומה תומכים באימוץ מפוקח של מטבעות דיגיטליים, ומתנגדים לאיסור. "אם מסתכלים שני צעדים קדימה, אנחנו מציעים את הרעיון לפתוח אזורי סחר – ערי קריפטו אפשר לקרוא להם – בהם אזרחים של כל מדינה יוכלו להגיע, לשלם באמצעות קריפטו מסים, לקבל הטבות ולקדם עסקים." לא ברור אם נירוב התייחס לאזרחי מדינות רוסיה, או גם לאזרחים מדינות אחרות.

על כך הגיב לו מישוסטין כי הממשלה כבר הקימה גוף שיבחן את הקונספט בחודש שעבר (פברואר 2022), עם נציגים של וועדות ורשויות שונות, ביוזמת משרד הכלכלה.

מישוסטין הסכים עמו כי כאמור, והוסיף כי "כל ההצעות ייבחנו בשמחה. אנחנו מאמינים כי הכל אפשרי כאן, אך כמובן שבשיתוף פעולה עם הבנק המרכזי."

מישוסטין ביטקוין
ראש ממשלת רוסיה, מיכאיל מישוסטין

לא בהכרח כמו שזה נשמע

על אף הבשורה החיובית לתחום המטבעות הדיגיטליים, במהלך חודש פברואר נשמעו אזהרות חריפות מצד הבנק המרכזי ברוסיה והמלצה לאיסור על מטבעות דיגיטליים כאמצעי תשלום.

מתחילת השנה ונכון לכתיבת מלים אלו איבד הרובל הרוסי כ-30% מערכו ביחס לדולר, וזאת לאחר צעדים שננקטו נגד איבוד ערך נרחב יותר כגון העלאת הריבית, הגבלת משיכות בכספומטים, איסור העברות בנקאיות ועוד.

במידה ומטבעות דיגיטליים יאומצו בצורה לא מבוקרת, תהיה זו הזדמנות לאזרחי רוסיה "לברוח" מהמטבע הקורס, ולפיכך ניתן לשער כי הבנק המרכזי ידבוק בעמדתו וימליץ ליצור הפרדות.

ההפרדה הראשונה עשויה להיות בכך שניתן יהיה להחזיק מטבעות דיגיטליים אך ורק כהשקעה, בדומה לתהליכים שמדינות אחרות בעולם כגון תאילנד וטורקיה מנסות להוביל. כלומר, אזרחי המדינה יוכלו להחזיק ביטקוין, אתריום ומטבעות אחרים רק דרך המערכת הבנקאית, ללא האפשרות למשוך אותם לארנק דיגיטלי משלהם.

במידה ואלו יהיו הצעדים, תהיה זו הטעיה לומר שרוסיה אכן מאמצת מטבעות דיגיטליים.

ההפרדה השניה עשויה להיות כפי שהציע נירוב ממשלת דומה – ליצור אזורי סחר מבודדים שרק בהם ניתן יהיה לסחור במטבעות דיגיטליים בחופשיות. כך, השימוש בקריפטו במדינה יהיה מוגבל לבעלי הון ויכולות כלכליות גבוהות, ויגביל את יכולותיהם של מעמדי הביניים והפועלים לחפש אלטרנטיבה.

אך ההפרדה השלישית היא זו המעניינת ביותר.

רוסיה רובל דולר
הרובל הרוסי מול הדולר, מתחילת השנה.

האם רוסיה בדרך לקבל ביטקוין כתשלום עבור נפט וגז טבעי?

במהלך סוף השבוע התפרסם כי רוסיה שוקלת לקבל תשלומים בביטקוין עבור יצוא נפט וגז טבעי, לאור הסנקציות שהטיל עליה המערב.

הדיווח הגיע גם הוא ממדינת דומה, כשבמסיבת עיתונאים אמר פבל זבלני, יו"ר וועדת האנרגיה, כי כשמדובר במדינות ידידותיות כמו סין וטורקיה, רוסיה בוחנת את האפשרות להיות גמישה יותר בצורות התשלום.

הגמישות התייחסה למטבע המקומי, הרובל, ליואן הסיני – ואף ביטקוין.

זבלני אף תמך בדבריו של פוטין ששוקל לדרוש ממדינות "לא ידידותיות" לשלם אך ורק ברובל עבור יצוא אנרגיה, כדי ליצור ביקוש לרובל שימנע ממנו ליפול עוד כנגד מטבעות המערב, בדגש על הדולר האמריקני.

"אם הם רוצים לקנות, תנו להם לשלם ב'מטבע קשיח' כגון זהב, או לשלם באמצעי תשלום שנוח לנו, וזהו המטבע הלאומי," הוא אמר.

זהו צעד שמזכיר את שעשתה איראן.

במהלך שנת 2021 הבנק המרכזי באיראן החל לשלם בביטקוין עבור ייבוא מוצרים לאיראן. עם זאת, הבנק המרכזי היה צינור התשלום היחיד. כלומר, על התשלום היה לעבור תחילה לבנק המרכזי, וממנו ליבואן.

למעשה, כורי ביטקוין איראניים אולצו להוציא רישיון רגולטורי ובו נקבע שהם מוכרחים למכור את הביטקוין שלהם לממשל האיראני, על מנת לספק לו נזילות לייבוא ולמנוע מהם לפרוח במערכת אלטרנטיבית.

הקפאת נכסי הבנק המרכזי הפתיעה

אין ספק כי ממשלת רוסיה הופתעה מהיקף ועוצמת הסנקציות שהוטלו ע"י המערב. עם זאת, הקפאת מטבעות לאומיים ונכסים בשווי שעולה על 250 מיליארד ד' השייכים לבנק המרכזי הרוסי ומוחזקים בבנקים מערביים תפסה את הרוסים בהפתעה.

החל משנת 2014, אז סיפחה רוסיה את חצי האי קרים והוטלו עליה סנקציות, פוטין הבין כי עליו להיערך מחדש ולהפחית את התלות בדולר ובמערב. כתוצאה, החל להגביר את קצב רכישות הזהב, להפחית את החזקות הדולר של הבנק המרכזי ואף התחיל למכור נפט וגז טבעי ביורו וביואן (אם כי בנפחי מסחר נמוכים).

אך משום מה, נראה כי לא נערך לאפשרות הקיצונית של הקפאת נכסי הבנק המרכזי וכעת – מגיב בעוצמה משלו.

אם לא די בכך, הקפאת נכסי הבנק המרכזי ועוצמת הסנקציות מובילים בנקים מרכזיים וממשלות של מדינות אחרות לתהות – האם הן הבאות בתור?

מדינות העולם נעזרות בדולר כמטבע הרזרבה בגלל שהן סוחרות עם ארה"ב, בגלל הסכמים בינלאומיים שנאכפים ע"י ארה"ב כגון רכישת נפט ממדינות אופ"ק באמצעות דולר, ובגלל שהן סומכות על המעצמה.

אך ההסכמים הבינלאומיים מתחילים להתפורר כשסעודיה בוחנת קבלת תשלום ביואן מסין עבור הנפט שלה וכשרוסיה מבצעת את צעדיה הנגדיים, ובה בעת הקפאת נכסי הבנק המרכזי מפחיתים את האמון בארה"ב.

אלו זמנים לא שגרתיים עבור המערכת המוניטרית הבינלאומית, וייתכן כי מדינות יראו זאת כהזדמנות לכל הפחות להפחית את התלות בארה"ב ובדולר – ואולי גם הן ירצו לחשוף את עמן לביטקוין?

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

Blockchain Expert

מסלול ההכשרה המקצועי בישראל

זה הזמן שלך להצטרף להצלחה!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן