השבוע בקריפטו: Bit2C תובעת את מפעילי BT360, כ. דביט של בינאנס ועוד

כרטיס של בינאנס

חודש מרץ מתקרב לסיומו, ומשבר הקורונה עדיין בעיצומו ומסתמן שהוא עוד רחוק משיאו.

קצב ההדבקה המהיר נמשך ברוב מדינות העולם ועמו גם העלייה החדה במספר המתים. האבטלה שוברת שיאים חדשים הן בישראל והן בארה"ב, אשר כבר חצתה את סין במספר נשאי הקורונה (אם כי קשה להאמין למספרים שמגיעים מסין).

"חבילות סיוע" עצומות וחסרות תקדים, בגובה טריליוני דולרים (ועשרות מיליארדי שקלים) הועמדו לטובת "הצלת הכלכלה" (או במלים אחרות, ניסיון דחיית הנזק האמיתי לעתיד). בעקבות הנ"ל, שווקי המניות והזהב מטפסים השבוע כ-20% במה שככל הנראה, הינו ראלי זמני לפני המשך קריסתם.

ביטקוין חווה עליות גם כן, כשטיפס כ-21% לאזור ה-$7,000 לפני שחזר להיסחר בכ-$6,600 נכון לכתיבת מלים אלו. אתריום וריפל מתנהגים באופן דומה, ובה בעת רוב המטבעות האלטרנטיביים "מדממים" נגד ביטקוין ומאבדים משוויהם נגדו.

בורסת Bit2C הישראלית תובעת את מפעילי BT360 על הונאה

בצל משבר הקורונה, התפתחות חדשה מגיעה מגזרת הארנק הדיגיטלי של BT360 ומפעיליו אייל שדה (בעלי חברת ריץ' אנד רויאל), ארז פישלר (אשר שימש כמנכ"ל החברה) ואליאור ממן (בעלי חברת אי.טי.אמ). כך לפי דיווח ראשוני של "גלובס".

להזכירכם, באמצע פברואר הורד הארנק, אשר הציע שירותי קניה, מכירה ואחסון של מטבעות דיגיטליים לצד מוצרים שונים של הלוואות וחסכונות, מהרשת. על פי החשדות, סכומים שמצטברים למיליוני שקלים נעלמו ללקוחות החברה, ובעלי החברה טוענים כי הארנק ירד לטובת חקירה פנימית לאחר בעיות שהתגלו במערכת.

על פי האמור ב"כלכליסט", ישנם חילופי האשמות בין בעלי החברה לבין מנכ"ל החברה לשעבר ארז פישלר. שדה טוען כי פישלר התנהל באופן בעייתי וביצע פעולות לא תקינות לכאורה ולכן פוטר, ואילו פישלר טוען שהתפטר מספר שבועות קודם לכן, וכי הוא בעצמו קורבן ואף הגיש תלונה במשטרה.

כעת, בורסת הקריפטו הישראלית Bit2C ובעליה אלי בז'רנו תובעים את מפעילי הארנק, וצו עיקול הוטל ע"י ביהמ"ש על נכסיו של שדה בסכום התביעה: 1.8 מיליון שקל.

על פי התביעה, החברות של שדה וממן הפרו במכוון שני הסכמים שנחתמו עם זירת המסחר בשנה שעברה, והסבו נזקים בגובה מיליוני שקלים. "רצינו להציע ללקוחות בארץ שני מוצרים חדשים: האחד מוצר חיסכון, שכמוהו מציעות בורסות קריפטו מוכרות בעולם, שבאמצעותו יכול לקוח להפקיד ביטקוין ולקבל על הפיקדון ריבית חודשית בביטקוין. המוצר השני הוא הלוואה נושאת ריבית, שבה הבטוחה היא מטבעות דיגיטליים," אמר בז'רנו ל"גלובס". "עשינו את ההסכם אחרי שריץ' אנד רויאל הציגו בפנינו מצג שהם הגישו לרשות שוק ההון בקשה לקבלת רישיון למתן אשראי."

"מחקירה שביצעו התובעים עולה, כי הפרת הנתבעים את ההסכמים כפי שתפורט להלן אינה מקרית כלל ועיקר כי מדובר בשיטת התנהלות מכוונת של הנתבעים שכל מטרתה הינה התעשרות שלא כדין. שיטה מכוונת זו מכונה גם "מעשי עוקץ" נמסר בכתב התביעה.

על פי התביעה, שני ההסכמים שהופרו ע"י מפעילי BT360 נחתמו במהלך 2019. במסגרת ההסכם הראשון הלוותה Bit2C 20 מטבעות ביטקוין עבור דמי השאלה חודשיים בגובה 1.5%, אשר תשלומיהם הפסיקו לאחר שלושה חודשים. במסגרת ההסכם השני לווה מנכ"ל Bit2C סכום בגובה 250 אלף שקל לתקופה של ארבעה חודשים ומסר 20 מטבעות ביטקוין כבטוחה. על אף שפרע את ההלוואה בצירוף תשלום ריבית פיגורים בהתאם להסכם, הנתבעים לא השיבו את הבטוחה.

מאייל שדה ומהחברה שבבעלותו, ריץ' אנד רויאל, לא נמסרה תגובה ל"גלובס". במענה לפניית "גלובס" מסרו ארז פישלר, לשעבר מנכ"ל ריץ' אנד רויאל, ואליאור ממן, בעלי חברת אי.טי.אמ אחזקות, כי ימסרו תגובה לאחר שיקבלו את כתב התביעה. במידה ותהיה תגובה, נעדכן גם כן.

חשוב לציין שההליכים המשפטיים נגד אייל שדה, ארז פישלר ואליאור ממן (והחברות שבבעלותיהם) נמצאים בעיצומם ולזכותם של הנתבעים עומדת חזקת החפות כל עוד לא הורשעו בבית המשפט.

בורסת בינאנס משיקה כרטיס דביט של מטבעות דיגיטליים

המגמה נמשכת, ולאחר שבורסות כגון Coinbase האמריקנית השיקו כרטיס דביט למטבעות דיגיטליים, כעת עושה זאת בורסת בינאנס גם כן.

הכרטיס יושק ע"י חברת ויזה, ויהיה זמין לשימוש בקרב מעל 46 מיליון בתי עסקים ו-200 אזורים וטריטוריות בעולם.

"הכרטיס של בינאנס עושה כל מה שכרטיס תשלום רגיל עושה, ויותר. הוא עובד כמו כרטיס דביט רגיל אשר הונפק ע"י הבנק שלכם – שבמקרה זה הוא חשבון המשתמש בבורסת בינאנס. ניתן למלא את הכרטיס בביטקוין או BNB (המטבע של הבורסה) דרך האפליקציה, ואתם מוכנים לצאת לדרך." הסבירו בינאנס בבלוג שלהם.

זהו צעד גדול נוסף לקראת אימוץ נרחב יותר של מטבעות דיגיטליים כאמצעי תשלום.

הבנק הגדול ביותר בדרום קוריאה מתקרב להשקת תמיכה במטבעות דיגיטליים

דרום קוריאה ידועה כמדינה בה אימוץ והכרה במטבעות דיגיטליים צוברים תאוצה ביחס למקומות אחרים. כעת הבנק הגדול במדינה, KB Kookmin Bank, משיק שירותי אחסון למטבעות דיגיטליים.

בחודש ינואר הגיש הבנק בקשה לסימן מסחרי על KBDAC ר"ת ל-KB Digital Asset Custody, אשר כולל מספר שירותים כגון מוצרי השקעות ומסחר במטבעות דיגיטליים למשקיעים מוסדיים. על פי הדיווח המקומי, גם ביטקוין ואתריום ייתמכו.

תהליכי הפיתוח הפנימיים של הבנק מתקרבים לסיומם, אך בהתאם לאזור האופרציה אישור הסימן המסחרי יכול להימשך עד 24 חודשים. מעבר לכך, טרם ידוע אם הבנק קיבל אישור להשקת השירות הפיננסי החדש מהוועדה לשירותים פיננסיים ומשירות הפיקוח הפיננסי של המדינה.

כוח הכרייה של ביטקוין יורד בכמעט 45% מתחילת החודש

הירידות בערך הביטקוין לא מרחמות על כורי הביטקוין, אשר נאלצו לסגור מכשירים רבים על מנת שלא לכרות בהפסד.

בתחילת חודש מרץ הגיע כוח הכרייה לכ-136.2 קווינטיליון חישובים לשניה (EH/s) לפי המידע של Blockchain.com, ואילו נכון לאתמול נחתך בכמעט 50% והגיע ל-75.7 EH/s.

Bitcoin network hash rate, April 19, 2019–March 27, 2020
מקור: blockchain.com

עבור מי שאינו יודע/זוכר, הכורים פותרים פאזלים מתמטיים תוך ניסוי וטעיה באופן שמצריך ביצוע חישובים רבים. כוח הכרייה ברשת הביטקוין נמדד לפי כמות החישובים שניתן לבצע בשניה. כל שבועיים בממוצע מתעדכנת רמת הקושי לפתירת הפאזל בהתאם לכוח הכרייה שהופעל במהלך השבועיים הללו. אם במהלך השבועיים נוספו כורים חדשים, רמת הקושי תגדל ומספר החישובים שיידרש לפתירת החידה יגדל בהתאם, וההפך הוא הנכון גם כן.

בעקבות הירידה החדה בערכו של ביטקוין לפני כשבועיים, נאלצו כורים רבים לכבות את מכשיריהם שכן רמת הקושי הייתה גבוהה מדי עבורם (ולפיכך גם ההוצאות הנלוות). כתוצאה, נפל כוח הכרייה ברשת בצורה חדה, וכעת תתעדכן רמת הקושי לרמה נמוכה יותר. כורים רבים יוכלו לשוב לכרות, אך ישנם כורים אשר עבורם העלות עדיין גבוהה ביחס להכנסה הפוטנציאלית, ולפיכך יעדיפו להמשיך להישאר בחוץ.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן