מייסד הבנק LHV באסטוניה, ריין לומוס, איבד את הסיסמה ו/או המפתחות הפרטיים (הקוד הסודי המהווה הוכחת בעלות על המטבעות הדיגיטליים) ל-250,000 מטבעות אתריום (ETH) בשווי של כ-470 מיליון דולר לפי מחיר אתריום הנוכחי.
כתובת הארנק צוינה בפומבי לראשונה ע"י קונור גרוגן, היו"ר של בורסת קוינבייס (Coinbase) האמריקנית, בפברואר השנה. גרוגן שם לב כי המטבעות נרכשו כבר בימים הראשונים של פלטפורמת אתריום ב-2014 ומאז לא זזו – ותהה מי הבעלים של הארנק.
אתמול (ב') הבין לאור התבטאויות בתקשורת של לומוס כי הוא הבעלים של אותם מטבעות וכי "המסתורין נפתר."
הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
הם כבר בפנים:
ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
בריאיון של לומוס בתקשורת באסטוניה נשאל: "לפני מספר שנים הטלת פצצת בכנס השקעות כשאמרת שרכשת מטבעות קריפטו בשנים המוקדמות של ביטקוין ושנכון לאותה עת שווי תיק הקריפטו שלך היה כמעט שווה לשווי המניות שלך בבנק LHV. אבל ציינת גם שאיבדת את 'הסיסמאות' [המפתחות הפרטיים]. האם מצאת אותם?"
בתגובה ענה: "לא, וגם לא עשיתי מאמץ גדול כדי למצוא אותם. זהו לא סוד שיש לי ארנק עם 250,000 מטבעות אתריום, כל אחד יכול לחשב בעצמו כמה הם שווים."
ואז נשאל: "זה מאות מיליוני דולרים, לא?"
"כן," הגיב. "ואני לא יכול לפתור את זה לבדי. אם מישהו חושב שהוא יכול, אני אקח הצעות. התכנית שלי היא לבנות את ריין לומוס כ-AI ולראות אם הוא יכול לשחזר את הזכרונות שלי," ככל הנראה בציניות.
"אבל לא, אני לוקח את זה בקלילות." הוסיף וסיכם: "אני לא אוהב דברים שמסתמכים ב-0 או 1. אפשר לבזבז על זה 10 שנים וזה עלול להסתיים ב-0, ואפשר לסיים את זה בפתרון הבעיה, אבל אני מעדיף לעשות דברים כשההתקדמות ברורה ונראית באופן יומיומי."
המטבעות של לומוס נרכשו בשווי $75,000 בהנפקה של אתריום ב-2014. בשיאם היו שווים כ-1.22 מיליארד דולר, וכיום – עדיין רשמו עלייה מרשימה של קרוב ל-630,000 אחוזים.