בורסת FTX שוב עולה לכותרות בעקבות סבב גיוס כספים שהופך אותה לאחת חברות הקריפטו הגדולות בעולם. החברה כעת מוערכת בכ-18 מיליארד דולר, שנתיים בלבד אחרי הקמתה בשנת 2019 על ידי המיליארדר הצעיר סם בנקמן-פרייד.
לפני כשנה הוערכה ב-1.2 מיליארד דולר ומאז המשיכה לגדול במהירות.
לצד המשקיעים המפורסמים והמיליארדרים פול טודור ג'ונס וישראל אנגלנדר, ניתן למצוא משקיעים גדולים נוספים, ביניהם: Coinbase Ventures, מנהלת הנכסים מהגדולות בעולם VanEck, התאגיד היפני סופטבנק, קרן ההון סיכון האמריקאית Sequoia Capital, חברת Lightspeed הקנדית ועוד.
FTX מרוויחה את כספה מעמלות מסחר במטבעות דיגיטליים, מניות ונגזרים. נפח המסחר בזירה החודש עומד על כ-20 מיליארד דולר, לפי הנתונים של CryptoCompare.
עם כספי הגיוס, FTX מתכוונת להשיק כיוון עסקי נוסף – White Label. כלומר, FTX תאפשר לחברות להשתמש במוצרים הטכנולוגיים שלה – אך תחת המותג שלהן. "בין אם זה בנק דיגיטלי המחפש להציע מסחר בקריפטו או פורטל תשלומים, כל מה שיש לנו זמין באמצעות API," אמר בנקמן-פרייד.
כפי שכתבנו לפני פחות מחודש, הבורסה משקיעה הרבה אנרגיה וכספים בקידום המותג שלה ומחויבת לתרום 1% מהרווחים לצדקה. בין האמצעים השיווקיים הבולטים שנקטה נמנים שיתוף הפעולה עם שחקן הפוטבול המפורסם טום בריידי ואשתו ורכישת הזכויות על השם של אצטדיון קבוצת הכדורסל מיאמי היט, הקרוי כעת FTX Arena.
לפי בנקמן-פרייד, 50% מהדרך בה אנשים שומעים על FTX מגיע מקידומים מסוג זה. יש להניח שהכספים החדשים מהגיוס יופנו גם הם לשיווק המותג בצורה דומה.
"בסופו של דבר אני די מתרגש מהדבר. זה לקח זמן מה להסביר את החזון של החברה לחלק מהמשקיעים שאינם 'ילידי קריפטו'. אבל המודל העסקי הוא די פשוט," הוסיף המנכ"ל.
ממשיכים להשקיע בקריפטו
FTX לא היחידה שמקבלת תמיכת משקיעים גדולים. למרות נפילות המחירים בשוק המטבעות הדיגיטליים, קרנות הון הסיכון ממשיכות להשקיע בחברות סטארט-אפ בתחום.
רק לפני שבועות בודדים, קרן ההשקעות אנדריסן הורוביץ גייסה 2.2 מיליארד דולר לקרן השקעות בקריפטו.
"הקרן הזו תאפשר לנו למצוא את הדור הבא של מייסדי חברות קריפטו בעלי חזון, ולהשקיע בתחומים הכי מרגשים של קריפטו. אנחנו נשקיע בכל השלבים, מפרויקטים בשלבי הסיד המוקדמים לרשתות מפותחות לגמרי בשלבים מתקדמים יותר," אמר הורוביץ.