קבוצת חברות בינלאומיות מובילות, ביניהן גולדמן זקס, מיקרוסופט, דלויט (Deloitte) ובורסת הנכסים והסחורות CBOE משיקגו חוברות לפיתוח והשקת רשת בלוקצ'יין. מטרתן תהיה להציע אפליקציות לגופים מוסדיים ולעודד אימוץ נרחב של הבלוקצ'יין במגזר הפיננסי, כך לפי סוכנות הידיעות בלומברג.
הרשת תיקרא 'קנטון' (Canton Network), והיא תושק בסביבה ניסויית כבר בחודש יולי הקרוב עם מספר פיצ'רים מצומצם. השאיפה של החברות, לפי ההודעה, היא להציע פרטיות עסקית מצד אחד, ומצד שני לעמוד בסטנדרטים הנדרשים ע"י גופים פיננסיים מוסדיים ככל שמדובר ביכולת התמודדות עם ביקושים גבוהים.
בין החברות הנוספות שמשתתפות ברשת הבלוקצ'יין נמנות ASX, הבנק BNP Paribas, סוכנות הדירוג מודיז (Moody's), חברת Digital Asset, חברת Cumberland, גוף הקריפטו המפוקח פקסוס (Paxos), מנהלת נכסי הקריפטו SBI ו-Deutsche Borse Group.
הרשת החדשה אף תשתמש בשפת תכנות ייחודית, דאמל (Daml), שפותחה ע"י בכיר בבנק ג'ייפי מורגן לשעבר, בליית' מאסטרס, אשר מועסק כיום ב-Digital Asset.
הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
הם כבר בפנים:
ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
האם הפעם זה יצליח?
חברות מסורתיות גדולות כבר ניסו להקים בעבר פתרונות מבוססי בלוקצ'יין לתאגידים, אך כשלו. אחד מהם היה הפרויקט של הבורסה לניירות ערך באוסטרליה, אשר שאפה להקים פלטפורמה למסחר בני"ע על גבי רשת בלוקצ'יין ואף הוציאה למעלה מ-180 מיליון דולר על הפרויקט. בסוף 2022, לאחר כשנתיים, הודיעה על סגירתו.
הפעם, לדברי החברות, יהיה זה שונה. מנכ"ל מנהלת הנכסים הגדולה בעולם בלקרוק (BlackRock), לארי פינק, אמר לפני כחודשיים כי "טוקניזציה [קרי יצירת נכסים על בלוקצ'יין] היא העתיד של המגזר הפיננסי," וכעת נראה שמנסים לפעול בכיוון בהרחבה.
בין המכשולים עד כה היו החוסר ברגולציה ברורה לתעשייה, כמו גם חוסר היכולת של הטכנולוגיה להתמודד עם גידול בביקוש ואף עם אינטגרציה בין רשתות בלוקצ'יין שונות.
אך עבור ארגונים, החשש הגדול ביותר היה זליגת מידע, שכן רשת הבלוקצ'יין שקופה מטיבה.
רשת Canton סבורה שתצליח לפתור את הבעיות הללו, כאשר בין האפליקציות השונות שהרשת תאפשר יהיו פלטפורמות מסחר ומשמורן של מטבעות דיגיטליים.
"רשת קנטון היא תשובה עוצמתית לתעשייה שקוראת לפתרון שמגלם בתוכו את הפוטנציאל של הבלוקצ'יין תוך שמירה על פרטיות פונדמנטלית לגופים פיננסיים מוסדיים," מסר כריס זולקה, שותף ב-DRW ומנהל Cumberland ל-Coindesk. "הגישה הייחודית, יחד עם היכולת להוציא לפועל עסקאות אטומיות החוצות על פני מספר רב של חוזים חכמים, נמצאים בבסיס הנדרש כדי להביא את ממשקי העבודה הללו לבלוקצ'יין."
טרם ברור אם תהיה אינטגרציה עם רשתות בלוקצ'יין פתוחות כגון ביטקוין או אתריום.