רוב וייס יפיק ויביים פרקים בסדרה חדשה בשם "Hold On For Dear Life" (או בקיצור HODL*). זו תהיה סדרת הטלוויזיה הגדולה הראשונה בעולם שעלילתה מבוססת על תרבות הקריפטו.
הסדרה HODL תהיה קומדיה באורך 10 פרקים, העוקבת אחר יזמית טכנולוגית צעירה בשם מל. בסדרה, מל משיקה טוקן ייחודי (ניפטי, Non Fungible Token או בקיצור NFT) על שם החבר הכי טוב שלה שנעלם. ביחד עם חבורת לא יוצלחים, ביניהם אנרכיסט קריפטו וחובב מכוניות למבורגיני, מל מתמודדת עם אויבים וכוחות ריכוזיים במסעה.
ליהוק התפקידים החל, ומספר דמויות בולטות בעולם המטבעות הדיגיטליים צפויות להשתתף במופעים קצרים. אחת הדמויות הבולטות שצפויות להופיע בקצרה בסדרה הוא טים דרייפר. דרייפר הוא מנהל קרן השקעות מולטי מיליונר הידוע בתמיכתו ואהדתו לביטקוין.
*חשוב להדגיש שראשי התיבות שצוינו אינם המקור אלא המקור הינו בשגיאת כתיב במילה "hold". רק בשנים שלאחר מכן, משפיענים בתעשיית הקריפטו (ובעיקר אנשי שיווק) ניסו להשתלט על ה-"מותג".
רוב וייס, מהפמיליה לסדרת קריפטו
"כשקראתי את הפיילוט של הסדרה, הרגשתי כאילו הועברתי ליקום רענן וייחודי שבו דמויות דיברו על כסף בשפה חדשה לחלוטין," אמר וייס. "העולם של המטבעות משתנה במהירות, והסדרה הזו תשפוך אור על הנושא וגם תבדר בו זמנית."
וייס הוא מפיק טלוויזיה, תסריטאי, שחקן ובמאי אמריקאי, הנודע ברבים לראשונה בשנת 1993 כשכתב וביים את הסרט בין חברים. וייס כתב, הפיק וביים סדרות וסרטים מפורסמים רבים, שניים מהבולטים ביניהם ביניהם הם אמריקן פסיכו, בולרז והפמיליה. וייס היה מועמד ל-3 פרסי אמי על עבודתו בסדרת הפמיליה ברשת HBO.
העומדים מאחורי HODL
מנהלי ההפקה כוללים את Beacon Pictures לצד Satoshi Nakamoto Productions ו-MAP Group. הסדרה נוצרה בשיתוף פעולה עם שו טושי, תסריטאי פסאודו-אנונימי הפעיל בתעשיית המטבעות הדיגיטליים.
מנכ"ל Beacon Pictures, מארק פנל, אמר: "קריפטו עוסק בקהילה. התוכנית היא הרחבה של הקהילה הזו. לכן אימצנו את החדשנות על ידי כך שיצרנו הזדמנות ליזמי קריפטו להשתתף בתוכנית המשקפת הרבה מהסיפורים שלהם."
טוקנים של הסדרה
הסדרה תהפוך חלקים מהרווחים שלה לטוקן מסוג ERC-20 על רשת אתריום. הסימול של הטוקן יהיה FDL (קיצור של For Dear Life), והוא זמין לרכישה ב-Securitize. אף על פי שבשלב זה – זה נחשב לא חוקי להשתמש במטבעות קריפטו כניירות ערך – ב-Securitize טוענים שהם סוללים את הדרך לאפשר גיוס כספים על ידי חברות באופן זה בדיוק.
לטענת היוצרים, בדומה למתן דיבידנדים, מחזיקי טוקן ה-FDL של הסדרה יקבלו רווחים מהסדרה ישירות לארנק הדיגיטלי שלהם. רווחים ממכירת הטוקן יועברו למימון ההפקה. "עד כמה שידוע לי, זו תהיה סדרת הטלוויזיה המיינסטרים הראשונה שתמומן על ידי ביטקוין ואתריום," אמר פנל.
חשוב לציין בשלב זה שצילומי הסדרה מתוכננים להתחיל עוד החודש.
עידן הניפטיז בשילוב סדרות
הסדרה תהיה הראשונה שתשתמש בפלטפורמה החדשה Sator המאפשרת למשתמשים לקבל ניפטיז בתמורה לצפייה בסדרות. בנוסף, יוצרי הסדרה מנפיקים אוסף שלם של ניפטיז מהעונה הראשונה שלה. האוסף יכלול יצירות אמנות, קטעים נבחרים מהסדרה, חלקים מהתסריט ועוד.
בשיתוף פעולה עם אמנים בתחום הניפטיז, היוצרים מקווים להוביל לעידן חדש בו הצופים משתתפים בשוק הניפטיז של יוצרי הסדרה. בנוסף, היוצרים שוקלים לפרסם פרק שלם בתור ניפטי.
לסיכום
סדרה חדשה בקנה מידה כזה, העוסקת כולה סביב תחום הקריפטו, עוד לא נראתה. אם אכן הסדרה תצולם ותפורסם, אין ספק שהיא תביא את עולם המטבעות הדיגיטליים צעד אחד נוסף אל תודעת המיינסטרים. כל עוד ההייפ סביב ניפטיז נמשך, המהלך הזה יוכל לעודד עוד שמות גדולים לבצע מהלכים דומים.
בינתיים, לא נראה שיוצרי הסדרה מוטרדים מחוסר הבהירות הרגולטורית ומהבעיות המשפטיות שהם עשויים להיתקל בהן בעקבות התנהלותם עם גיוס הכספים באמצעות הנפקת הטוקן.