פרו-פאנדס משיקה קרן נאמנות חדשה של ביטקוין בארה"ב

חברת פרו-פאנדס (ProFunds) מציעה קרן נאמנות חדשה עבור ביטקוין בתקופה בה חברות בארה"ב נחושות לספק ללקוחותיהן חשיפה אליו.
קרן ביטקוין

יש דרך חדשה להשקיע בביטקוין מבלי לקנות ממש ביטקוין.

חברת פרו-פאנדס (ProFunds), המבוססת במרילנד, ארה"ב, השיקה אתמול (ד') את מה שלדבריה היא קרן הנאמנות הראשונה הזמינה לציבור שתאפשר דרך להיחשף למחיר של ביטקוין בקורלציה די צמודה. פרו-פאנדס משקיעה בחוזים עתידים שונים – לא בביטקוין עצמו – ומכוונת לביצועים דומים של ביטקוין, לפני עמלות.

זהו המוצר הפיננסי העדכני ביותר שמאפשר חשיפה לביטקוין, והוא ייסחר עם הסימול BTCFX.

כבר יותר מ-12 חברות בארה"ב הגישו בקשה להשקת קרן סל על ביטקוין, אך עד כה הרגולטורים בארה"ב טרם הגיעו להחלטה. ביוני האחרון, הרשות לניירות ערך האמריקנית (ה-SEC) דחתה את החלטתה בנושא בפעם השניה, והיא יכולה לבצע דחיות נוספות על פני מעל 200 הימים הקרובים.

כיום רכישת ביטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים בצורה ישירה כבר הפכה להיות קלה ונגישה יותר, מאחר וחברות שונות יצרו דרכים להשקיע כספים תחת הפלטפורמות שלהם עם שם משתמש וסיסמא בלבד מבלי לעבור את התהליך של פתיחת ארנק דיגיטלי או אחסון סיסמאות חיוניות.

למרות זאת, ישנם אנשים ומוסדות רבים שרוצים לקנות מוצרים בעלי פיקוח רגולטורי כלשהו. השקעה בקרנות נאמנות ובכלים פיננסים דומים היא קלה ומוכרת למשקיעים יותר מאשר השקעה שמטבעות דיגיטליים שיכולה להצטייר כמורכבת.

למוצר של פרו-פאנדס יש דמי ניהול והוצאות שוטפות של 1.15%, שהוא קצת יותר גבוה מהאחוז הטיפוסי של 1% או פחות בקרן סל טיפוסית, אך נמוך משל קרן גרייסקייל (המוכרת כ-GBTC).

"בהשוואה לרכישה ישירה של ביטקוין, שעשויה להיות כרוכה בפתיחת חשבון חדש מול גורם בלתי מוסדר, פרו-פאנדס מציעה למשקיעים הזדמנות להיחשף למחיר של ביטקוין באמצעות צורה ושיטת השקעה שעשרות מיליוני משקיעים מכירים", אמר מייקל ספייר, מנכ"ל פרו-פאנדס.

מה ההבדל בין פרו-פאנדס ל-GBTC?

ההבדל בהגדרה הוא שפרו-פאנדס היא Mutual Fund וקרן הנאמנות של גרייסקייל היא Trust Fund.

כאשר רוכשים Mutual Fund, הבעלות הרשמית על הנכסים המנוהלים תחתיה היא לא של הלקוח, כלומר, רכישה של קרן פרו-פאנדס לא נותנת בעלות על ביטקוין אלא מאפשרת חשיפה אליו ואל רווחי הקרן על ידי הניהול השוטף של מנהליה.

לעומת זאת, ב-Trust Fund כמו של גרייסקייל (Grayscale), החברה רוכשת את הנכסים עצמם, מאבטחת אותם ומנגישה בעלות עליהם עבור לקוחות תמורת דמי ניהול שנתיים. כלומר, כאשר מחזיקים מניות של GBTC, הבעלות הרשמית של הביטקוין, שנמצא במשמורן אצל גרייסקייל, שייכת לקרן עצמה ונשמרת בנאמנות.

בנוסף, בגרייסקייל ישנו מינימום השקעה של $50,000 בעוד שהקרן של פרופאנדס צפויה להיות זמינה לכולם.

טרם ידוע אם ומתי תהיה זמינה הקרן החדשה למסחר בישראל

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir
דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן