פידליטי, אשר מנהלת נכסים בשווי של למעלה מ-4 טריליון דולר עבור לקוחותיה, חושפת גישתה האופטימית לתעשיית המטבעות הדיגיטליים כמו גם את הביקוש הרב מצד לקוחותיה הגדולים. בראיון שפורסם ביום ב', מספר בכירים בפידליטי דיברו על האימוץ המוסדי המואץ והחזון שלהם לעתיד.
פידליטי נמנית בין הגופים הפיננסיים הגדולים והמשפיעים בעולם. כבר בשנת 2015 החלה לכרות ביטקוין ולחקור את טכנולוגיית הבלוקצ'יין לעומק. לפידליטי חברת בת שמשמשת כמחלקת הנכסים הדיגיטליים שלה חברת האם, וגם מחלקת השקעות – Devonshire Investors – אשר משקיעה בסטארטאפים הקשורים במטבעות דיגיטליים וטכנולוגיית הבלוקצ'יין, כגון: ErisX, Talos ו-Coin Metrics.
הביקוש הוא בעיקר לביטקוין – ובפער גדול
קריסטין סאנדלר, המכהנת כראש המכירות והשיווק של מחלקת הנכסים הדיגיטליים של פידליטי, אמרה שהביקוש העיקרי (90%) מצד הלקוחות הגדולים של פידליטי הוא לביטקוין. אף על פי שהביקוש לאתריום גבר בתקופה האחרונה, "זה לא קרוב כלל למה שאנחנו רואים בביטקוין," אמרה סאנדלר.
כעת, לאחר ששמה בעיקר את לקוחותיה הגדולים והמוסדיים על הכוונת, מתכוונת פידליטי לאפשר למשקיעים פרטיים חשיפה למטבעות דיגיטליים. "אם מישהו פשוט קם יום אחד ואומר 'אני צריך שתהיה לי חשיפה לביטקוין', האפשרויות שלהם מוגבלות," אמרה סאנדלר. "קרן הסל תהיה מוצר הרבה יותר נגיש", הוסיפה, תוך התייחסות לקרנות הסל המחכות לאישור של הרשות לניירות ערך האמריקנית (SEC), ביניהן גם קרן הסל של פידליטי.
אימוץ מוסדי ורגולציה – סימני גדילה
מנהל הפיתוח העסקי של פידליטי, טום ג'סופ, טוען כי המגפה היא שהניעה משקיעים מוסדיים גדולים להכנס לתחום. משקיעים גדולים כבר הכירו את המטבעות הדיגיטליים לפני המגיפה, אבל החליטו לקפוץ למים רק סביב תחילתה. "בגלל שיש לך את הנכס הנדיר הזה – יווצרו רק 21 מיליון מטבעות ביטקוין אי פעם – וסביבה שבה ערך המטבע שלנו נשחק, ויש המון הדפסות כסף," אמר ג'סופ ביחס להדפסות הענק שהתחרשו מאז פרוץ המגיפה.
המחוקקים והרגולטורים בעולם בכלל ובארה"ב בפרט, שמים יותר דגש על התעשייה בתקופה האחרונה. לפי ג'סופ, פידליטי תומכת ברגולציה בתחום המטבעות הדיגיטליים. "כדי שסוג הנכסים הזה יגדל, וכדי שמשקיעים יוכלו לתת אמון במה שהם עושים, צריך רגולציה העולה בקנה אחד עם סוגים אחרים של נכסים," אמר.
עם זאת, פידליטי עובדת, באמצעות התאגדויות כמו Crypto Council for Innovation, כדי ללמד ולהשפיע על המחוקקים במטרה למצוא את המידה הנכונה של הרגולציה.
כרייה, זיהום ועתיד ירוק יותר
תהליך הכרייה בביטקוין ומטבעות דיגיטליים נוספים דורש אנרגיה כדי לאבטח ולתחזק את רשת הבלוקצ'יין. טרנס דמפסיי, סגן מנהל המוצר במחלקת הנכסים הדיגיטליים של פידליטי, אומר שהמשקיעים בהחלט מודאגים מצריכת אנרגיה מזהמת של כורי מטבעות דיגיטליים.
שאלת המפתח, לדבריו, היא "איך אנחנו מוודאים שיותר מקורות של אנרגיה מתחדשת תלך לקריפטו וכרייה באופן ספציפי?"
פידליטי בעצמה עוסקת גם בכרייה. לדבריהם, הכרייה של החברה נעשית בקנה מידה קטן ומכוון בעיקר ללמידה, התנסות והבנה של התפתחות האקוסיסטם והבלוקצ'יין של ביטקוין. האנרגיה שהם משתמשים מגיעה ברובה ממקורות אנרגיה מתחדשים ובעיקר מאנרגיה הידרואלקטרית מקנדה.
ללא ספק המעבר לאנרגיה מתחדשת לצורך כריית ביטקוין הוא טבעי ומתבקש. מבנה התמריצים בבלוקצ'יין של ביטקוין מעודד שימוש באנרגיה מתחדשת ואף יכול לממן הקמת מפעלי אנרגיה ירוקים חדשים. כידוע, לא חסרה אנרגיה ירוקה, אלא רק חסרים אינטרסים כלכליים לעבור מדלקים מזהמים כמו נפט ופחם ולהשתמש בה.
לדוגמה, על פי ציוץ של Documenting Bitcoin, נראה שלקנדה לבדה יש פוטנציאל אנרגיה הידרואלקטרית העולה בהרבה על כמות החשמל המושקעת כיום בכריית ביטקוין.
לסיכום
השאיפות של פידליטי לגדול בתחום המטבעות הדיגיטליים נובע מהביקוש הגובר מצד לקוחותיה. הביקוש מצד אנשים פרטיים וגופים מוסדיים לקבלת חשיפה לכלכלה החדשה רק גובר. קצב האימוץ האדיר של התחום ברחבי העולם אינו פוסק. ג'סופ השווה את התקופה הזו לימים המוקדמים של האינטרנט, ואמר: "קצב השינוי יהפוך למהיר יותר מכאן והלאה."
לא רק פידליטי מרגישה את הרעב של לקוחותיה לתחום. בנקים גדולים וחברות פיננסיות גדולות אחרות, כמו – BlackRock, Goldman Sachs, Citibank ו-JPMorgan – כולן הביעו התייחסות יותר חיובית אל ביטקוין מבעבר וחלקן אף החלו להציע אמצעים לאפשר ללקוחותיהן חשיפה לקריפטו.
אף על פי שיש קולות החוששים מפני קרנות סל על ביטקוין, אין ספק שהאימוץ המוסדי החל להתגבר בשנתיים האחרונות ולא נראה שהוא הולך להיחלש בקרוב.