פאוסטין ארצ'יינג' טואדרה, נשיא הרפובליקה המרכז אפריקאית (CAR), הכריז אתמול (א') על השקת פרויקט הקריפטו Sango. ההכרזה, שניתנה במהלך אירוע וירטואלי שנקרא "אירוע בראשית של סאנגו", אותתה על כוונותיו של טואדרה לחזק את מעורבותה של הרפובליקה בעולם המטבעות הדיגיטליים.
מוקדם יותר בחודש באפריל השנה, הכריזה הרפובליקה על הפיכתו של ביטקוין להילך חוקי במדינה וזאת רק ימים ספורים אחרי שהשמועות על המהלך הוכחשו.
מהו פרויקט Sango?
הרפובליקה המרכז אפריקאית נחשבת לאחת המדינות העניות והבלתי מפותחות ביותר בעולם. זאת למרות משאבי הטבע הרבים שלה.
נראה כי מטרת פרויקט Sango היא לשפר את מצבה הכלכלי של המדינה על ידי קידום המעורבות שלה בפרויקטים הקשורים לנכסים דיגיטליים, הגברת אימוץ הביטקוין ויצירת הזדמנויות השקעה חדשות באמצעות "טוקניזציה" של משאבי הטבע של המדינה (נפט, יהלומים ונחושת) והפיכתם לנגישים עבור פרויקטי קריפטו שונים.
הפרויקט כולל השקת מטבע דיגיטלי לאומי בשם Sango Coin, אותו הגדיר טואדרה ככסף של הדור הבא וכאמצעי שיאפשר לאזרחים, שאחוז גבוה מהם כלל אינו מחובר למערכת הבנקאית, לקחת חלק בפעילות הכלכלית במדינה. הרווה נדובה, שר האוצר של הרפובליקה, הצהיר באירוע ההשקה כי המטבע החדש יהיה מגובה בביטקוין, אך לא פירט את אופי ומהות הגיבוי.
במסגרת הפרויקט ממשלת הרפובליקה תאמץ את טכנולוגיית הבלוקצ'יין, בין השאר כדי להעביר אליה את רישום הבעלות על אדמות במדינה. בנוסף, מתוכננים פרויקט מטאוורס שנקרא "אי הקריפטו" ופיתוח ארנק דיגיטלי.
לסיכום
בשלב זה פרויקט הקריפטו החדש של הרפובליקה המרכז אפריקאית כולל בעיקר הצהרת כוונות בנוגע להגברת המעורבות של המדינה בעולם הקריפטו. נראה כי הנשיא טואדרה תולה תקוות רבות בעולם המטבעות הדיגיטליים לאור מצבה הכלכלי הרעוע של הרפובליקה. בין השאר הוא אמר באירוע השקת הפרויקט כי עבור הרפובליקה, הכלכלה הפורמלית היא כבר לא אופציה.
מנגד, במאי הביע הבנק העולמי דאגה בנוגע לאימוץ ביטקוין כהילך חוקי ברפובליקה ואמר כי לא יתמוך בפרויקט Sango.
כעת נותר לראות האם ההבטחות שהוצגו באירוע יעברו לשלב המימוש והאם הן יצליחו לשפר את מצבה הכלכלי של המדינה.