ראש ועדת הבנקאות של הסנאט האמריקני שלח מכתבים שלשום (יום ב') למנפיקי מטבעות יציבים (סטייבלקוינס) ובורסות ודרש מידע על האופן שבו חברות מגנות על צרכנים ומשקיעים על רקע הסיכונים שהודגשו בדו"ח האחרון שהוגש ע"י לשכת הנשיא בנוגע לשווקים הפיננסיים.
הסנאטור שרוד בראון, יו"ר ועדת הסנאט לענייני בנקאות, שיכון ועירוניות, אמר שצרכנים ומשקיעים עשויים שלא להבין כיצד פועלים מטבעות יציבים ואת הסיכונים הכרוכים בכך.
"יש לי חששות משמעותיים לגבי התנאים הלא סטנדרטיים החלים על פדיון של מטבעות יציבים מסוימים, כיצד תנאים אלה שונים מנכסים מסורתיים, וכיצד תנאים אלה עשויים שלא להיות עקביים בכל פלטפורמות המסחר בנכסים דיגיטליים", כתב הסנאטור בראון במכתבו לחברת סירקל (Circle), חברת שירותי התשלומים ומנפיקת המטבע היציב USDC.
לאחר פרסום המאמר הזה, מנכ"ל סירקל, ג'רמי אלאיר, צייץ בטוויטר שהוא מצפה "להגיב ולעבוד איתך כדי להבטיח שהצרכנים יהיו מוגנים כראוי".
בראון גם שלח מכתבים לבורסות מטבעות דיגיטליים מובילו בניהן ג'מיני (Gemini) קוינבייס (Coinbase), Binance.US, לחברת Paxos, מנפיקת המטבע היציב USDP וחברות נוספות.
הדו"ח שנערך על ידי לשכת העבודה של הנשיא, יחד עם התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות ומשרד המבקר על המטבע, הוא הצעד הראשון לקראת ביסוס פיקוח רגולטורי ברמה הפדרלית על מגזר המטבעות היציבים בארה"ב.
הרגולטורים שמאחורי הדו"ח קראו לקונגרס להביא מטבעות יציבים תחת פיקוח פדרלי. הדו"ח הצביע על כך שאם מחוקקים לא יעשו זאת, הרגולטורים עצמם עשויים להיכנס דרך המועצה הבין-סוכנויות לפיקוח על היציבות הפיננסית (FSOC), אשר עשויה להגדיר את פעילויות המטבעות היציבים כ"חשובות מערכתית" ובכך כפופות לפיקוח הדוק יותר.
מטבעות יציבים הם מטבעות דיגיטלים הקשורים בדרך כלל 1:1 לערך של נכסים אחרים כמו הדולר האמריקני, והמנפיקים שומרים על הערך הקבוע של המטבעות הללו על ידי גיבוי שלהם ברזרבות התואמות את ערך המטבעות במחזור.
השנה, חשפה חברת טט'ר (Tether) המנפיקה של USDT, כי כ-50% מהעתודות שלה היו מורכבות מנייר מסחרי לא מוגדר, סוג של הלוואות קצרות טווח לא מאובטחות. בכך החברה למעשה הפכה להיות אחת מ-10 המחזיקות הגדולות בעולם של ניירות מסחריים, אך ללא רגולציה ופיקוח צמוד.