טט'ר (USDT) – המדריך המלא למטבע הקריפטו צמוד הדולר

מטבע הקריפטו USDT ממשיך להוביל את שוק המטבעות הדיגיטליים צמודי-הדולר והינו בעל נתח השוק הגדול ביותר נכון לסוף 2023
המטבע USDT

שוק המטבעות הדיגיטליים צבר תאוצה בשנים האחרונות ובשל כך הצורך בסטייבלקוינס (מטבעות דיגיטליים יציבים) הולך וגובר, כמו USDT. מטבעות יציבים צמודים לרוב למטבע פיאט, כמו דולר או יורו, אך יכולים להיות צמודים גם לזהב או סחורות נוספות.

סוחרים ומשקיעים שרוצים להגן על כספם מהתנודתיות הגבוהה, המאפיינת את שוק המטבעות הדיגיטליים המבוזרים, נהנים מהיציבות היחסית של מטבעות אלו והנזילות אשר הם מספקים לשוק. בעזרת סטייבלקוין, הסוחרים יכולים להמיר את המטבעות הדיגיטליים שלהם למטבע עם ערך יציב יותר ובחזרה, מבלי להצטרך להוציא את כספם משוק המטבעות הדיגיטליים.

גם בעלי עסקים ומשתמשים שמעוניינים להשתמש במטבעות דיגיטליים כאמצעי תשלום והעברות כספים, יוכלו לתמחר את המוצרים, להעביר כספים, ולשלוח או לקבל תשלומים בעזרת המטבעות היציבים. כל זאת מבלי לדאוג מפני שינוי דרסטי בשווי המטבע בזמן הטרנזקציה.

במדריך זה נתמקד במטבע צמוד הדולר טט'ר המוכר כ-USDT ונסביר את הרקע שלו, יתרונות וחסרונות, וניגע גם בשאלות בנוגע לבטיחות השימוש בו – כולל הסקנדלים הגדולים שמפתחי המטבע נתקלו בהם.

ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו - כמו מקצוענים

למימוש הטבה חד פעמית ופרטים נוספים 👇

מה זה בכלל USDT ואיך הכל התחיל?

USDT הוא המטבע הדיגיטלי היציב הסחיר ביותר נכון לנובמבר 2023 והינו בעל שווי השוק הגדול ביותר משאר הסטייבלקוינס. הערך של טט'ר שואף להיצמד לערכו של הדולר האמריקאי ביחס של 1:1. 

כיום יש כ-88 מיליארד מטבעות טט'ר, ונפח המסחר העצום עומד על 24 מיליארד דולר ב-24 השעות האחרונות. יותר מפי 2 מנפח המסחר של ביטקוין.

חברת Tether העומדת מאחורי המטבע USDT, היא חברת בת של iFinex אשר מפעילה את בורסת ביטפינקס. המטבע הושק לראשונה באוקטובר 2014, תחת השם RealCoin, על ידי ברוק פירס, ריב קולינס וקרייג סלרס.

בפיתוח הראשון שלו, המטבע נבנה על שכבת החוזים החכמים Omni, על גבי הבלוקצ'יין של ביטקוין בלבד. בהמשך התפתחו וריאציות של טט'ר על רשתות נוספות, כגון: רשת טרון (Tron), רשת איאוס (EOS), רשת סולאנה, ורשת אתריום כטוקן מסוג ERC-20.

איך USDT עובד?

הערך של USDT תלוי ברזרבות של החברה ובארביטראז' של סוחרים. החברה מתחייבת להצמיד את הערך של USDT לדולר האמריקאי על ידי הנפקת המטבע בהתאם לביקוש. כל עוד כל USDT אחד מגובה בדולר אחד ע"י הרזרבות של החברה, הערך שלו אמור להיות צמוד לדולר פחות או יותר.

כאשר החברה מנפיקה מטבעות USDT חדשים, זה אומר שיש להם רזרבות נוספות באותו השווי לפחות. או כך לפחות אמור להיות. 

Tether וזירת המסחר ביטפינקס מאפשרות מסחר ב-USDT במחיר של 1 דולר. עובדה זו מאפשרת לסוחרים לנצל עליות וירידות בשער המטבע, ביחס למטבעות אחרים, כדי לבצע ארביטראז'. בכך ערך המטבע נשמר בהצמדה לדולר. למעשה, זו העבודה של סוחרי הארביטראז' המשאירה את ערך המטבע קרוב לערך הבסיסי שלו בזירות המסחר.

ראוי לציון שרוב הארביטראז' שמתבצע סביב סטייבלקוינס בכללי ו-USDT בפרט מתקיים בזוגות המסחר של BTC/USD ו-BTC/USDT ולא בזוג מסחר שבין USD ו-USDT. כלומר את הפרשי המחירים בין הבורסות השונות ניתן לבחון לפי האם הביטקוין בהן נסחר כנגד הדולר, או כנגד USDT. לרוב, USDT ייסחר בפרמיה קטנה.

השימושים העיקריים של USDT כיום

  • מסחר: USDT הוא המטבע העיקרי בו מתומחרות ומבוצעות המרות של מטבעות דיגיטליים
  • מתן הלוואות וקבלת ריביות ב-USDT דרך פלטפורמות הלוואה במטבעות דיגיטליים בדגש על מינופים בבורסות לא מפוקחות
  • אמצעי המקשר בין הכלכלה המסורתית והכלכלה של המטבעות הדיגיטליים – ניתן להחזיק "דולרים דיגיטליים" מבלי להסתבך עם העברות לבנק הלוך וחזור
  • ביצוע תשלומים בינלאומיים באמצעותו – הן ע"י חברות והן ע"י יחידים

הסאגה סביב חברות טט'ר, ביטפינקס ו-iFinex

רבים מתייחסים אל USDT כאל אחת הסכנות הגדולות של שוק הקריפטו. רבות החשדות והאשמות נגד הצוותים הראשיים של החברות המעורבות מכדי להתייחס אל כולן בכתבה זו. ניגע כעת רק במקרה אחד העשוי לשפוך אור על התנהלותן.

באפריל 2019 הוגש כתב אישום נגד בורסת ביטפינקס (כאמור, ביטפינקס וטט'ר בבעלות אותה חברת אם – iFinex) בטענה שביצעו העברות לא חוקיות של כסף מרזרבות המטבע USDT לטובת הסתרת 850 מיליון דולר שנעלמו בפנמה. בעקבות זאת, בשבועות שלאחר מכן נודע כי בורסת ביטפינקס גייסה קרוב למיליארד דולר באמצעות הנפקת טוקן ראשונית בחסות הבורסה (IEO) של הטוקן LEO.

התנהלות כזו עם כספי הרזרבות של חברת Tether עשויה לפגוע באמון שיש לאנשים במטבע ופוטנציאלית להוביל לקריסתו. יש לזכור כי באותו הזמן שווי השוק של USDT היה פחות מ-3 מיליארד דולר, כך ש-850 מיליון דולר היוו נפח קריטי מהרזרבות. 

בבית המשפט נמצא כי החברה הצהירה הצהרה כוזבת על כך ש-USDT מגובה במלואו והעבירה מאות מיליוני דולרים בין Tether וביטפינקס כדי להסתיר את האמת על ההפסדים העצומים של ביטפינקס. החברה נדרשה לשלם קנס של 18.5 מיליון דולר בלבד ולא הודתה באשמה, אך גם נאסרה מלפעול במדינת ניו יורק.

בפברואר 2021, חברת טט'ר פרסמה דו"ח ביקורת חיצוני אשר מאשר כי החברה החזיקה לפחות 35.28 מיליארד דולר בשווי נכסים כולל, כנגד שווי התחייבויות של 35.15 מיליארד דולר. זאת, ככל הנראה היה נכון, לפחות ל-28 בפברואר בשעה 11:59. 

מאז, פרסמה חברת טטר בצורה עקבית דוחות המפרסמים כי רוב אחזקותיה מצויים באגרות חוב ממשלתיות.

החששות שאחרי: לא מאמינים למנפיקת USDT

מאחר ו-USDT הוא המטבע הנסחר ביותר מול ביטקוין ומטבעות אחרים, קריסה שלו עלולה להוביל לקריסה משמעותית בשוק הקריפטו.

כלכלנים בכירים, ברחבי העולם בכלל ובפדרל רזרב בפרט, מתחילים לחשוש מהתופעה הנקראת טט'ר וקוראים לה סכנה ליציבות הכלכלית. משקיעים רבים חוששים שלטט'ר אין מספיק רזרבות דולריות כדי להצדיק את ההצמדה לדולר. חלקם חוששים גם כי אובדן האמונה ב-USDT עשוי להשפיע בצורה דרמטית לא רק על שוק המטבעות הדיגיטליים, אלא גם על שווקים נוספים.

בתחילת דרכם, חברת טט'ר כתבה באתר שלה: "כל טט'ר הוא תמיד מגובה 1 ל-1, באמצעות מטבע מסורתי המוחזק ברזרבות שלנו. כך ש-USDT אחד תמיד שווה ערך ל-USD אחד." פשוט, ברור, קצר ולעניין. 

בהמשך, בשקט בשקט, החברה פשוט החליפה את הנוסח למשהו קצת פחות חד משמעי: "כל טוקן של חברת Tether תמיד מגובה 100% ברזרבות שלנו, אשר כוללים מטבע מסורתי ומקבילות למזומן, ומזמן לזמן יכול לכלול גם נכסים אחרים ותקבולים מהלוואות המבוצעות על ידי חברת Tether לגופים צד שלישי, אשר עשויים לכלול ישויות המשויכות לחברה. 

כל טוקן של חברת Tether גם צמוד לדולר, כך שכל USDT תמיד מוערך על ידי חברת Tether בשווי של 1 דולר." 

טטר

בחודש מאי 2021 חברת Tether פרסמה דו"ח המפרט את הרזרבות שלה. בפרסום נחשף כי פחות מ-3% מהרזרבות קיימים כדולרים במזומן. 

רוב הרזרבות נמצאים בניירות מסחריים, סוג של הלוואות קצרות טווח לא מאובטחות. בכך החברה למעשה הפכה להיות אחת מ-10 המחזיקות הגדולות בעולם של ניירות מסחריים, אך ללא רגולציה ופיקוח צמוד.

בקרב אנליסטים ופרשנים רבים ישנם חששות גדולים כאמור, במיוחד לאור פרסום ההישענות על ניירות מסחריים שסוגם לא פורט – והם עשויים להיות מסוכנים. 

לבסוף, בחודש יולי 2021 משרד המשפטים האמריקני פתח בחקירה על USDT בחשד להונאה שקשורה בבנק Wells Fargo עמו עבדה בשנים הראשונות של הפעילות. 

ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו - כמו מקצוענים

למימוש הטבה חד פעמית ופרטים נוספים 👇

יתרונות USDT

  • USDT היא החולייה המרכזית המחברת בין הכלכלה המסורתית וכלכלת המטבעות הדיגיטליים: אפשר להעביר בין זירות מסחר, חלפנים או לשמור בארנק הפרטי שלנו מטבע שצמוד בערכו לדולר
  • השימוש ב-USDT מספק נזילות גבוהה ומיידית לשוק המטבעות הדיגיטליים ומאפשר לסוחרים מעבר למטבע יציב
  • עד כה המטבע מראה יציבות טובה לאורך זמן
  • מופיע כמעט בכל זירת מסחר גדולה בעולם
  • על אף החשדות, המטבע צבר אמון בתעשייה, ואף נתמך בחברת הקריפטו קוינבייס (Coinbase) הנסחרת בבורסה לניירות ערך בניו יורק ובבורסת קראקן שמפוקחת כבנק במדינת וויומינג
  • טטר משתפת פעולה עם רשויות החוק בחקירות כאלו ואחרות במסגרתן מסייעת במניעת מימון הלבנת הון וטרור

חסרונות USDT

  • ההיסטוריה של הצוות הראשי והמקימים מלאה בחשדות כולל מעורבות במזימות פונזי, מכירה פיראטית של תוכנה, ואף פשעים גרועים מכך
  • הפרשות של החברות העומדות מאחורי Tether וביטפינקס מעלות חשדות וחששות להמשך
  • לא בטוח אם באמת כל USDT מגובה ברזרבות בצורה ראויה ובטוחה
  • ישנה חוסר ודאות רגולטורית בנוגע למטבעות יציבים בכלל ו-USDT בפרט
  • יציבות המטבע היא לא הבטחה ויש תרחישים אפשריים בהם מחיר המטבע עשוי לעלות או לקרוס בצורה חדה
  • שווי השוק העצום של המטבע והשימוש שלו במסחר מול מטבעות דיגיטליים אחרים מהווה סכנה לשוק ואף ליציבות הכלכלית מעבר לו
  • על אף היציבות היחסית של המטבע, המטבע הגיע בעבר לשערים גבוהים ונמוכים משמעותית מ-1 דולר 
  • המטבע משמש כערבות כאמור למינופים רבים בבורסות לא מפוקחות, אשר חלקן גם מאפשרות מינופים בגובה של פי 100, ולכן פגיעה כלשהי בו עלולה להשליך על מחירי מטבעות במהירות

טטר

סיכום

לא ניתן להכחיש ש-USDT הוא חלק מרכזי ובלתי נפרד משוק המטבעות הדיגיטליים כיום. על אף ההצלחה המסחררת של המטבע, כדאי להיות ערניים ולראות את המשך ההתפתחויות בפרשות החברות החמקניות העומדות מאחוריו.

באידיאל, מטבעות יציבים ואמינים יותר כמו USDC, למשל, יתחילו לתפוס נתח שוק יותר משמעותי כך שלא יהיה משקל כה רב על התנהלות של חברה ריכוזית אחת כמו Tether.

כעת, לא נשאר לנו אלא לקבל את המציאות בה USDT הוא המטבע היציב הגדול ביותר, זה אשר תורם נזילות עצומה והופך את שוק המטבעות הדיגיטליים לכה יעיל, ובמקביל עשוי להתברר גם כהונאה עצומה של הדפסה וזיוף כסף המנפח את שוק המטבעות הדיגיטליים בצורה מלאכותית.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/
דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן