מנהלת הנכסים וואן אק (VanEck), מוסד פיננסי גדול המנהל כמעט 100 מיליארד דולר עבור לקוחותיו, סבור כי לביטקוין פוטנציאל גבוה יותר משל מתכת הזהב להיהפך לנכס הרזרבה העולמי.
במידה, וזהו סימן שאלה גדול עפ"י הניתוח של VanEck, וביטקוין יתפוס כנכס הרזרבה העולמי, סבורים האנליסטים של החברה כי יחצה אף את שער הביטקוין של $4,800,000 למטבע אחד.
עם זאת, הערכותיהם נוטות לאימוץ היואן הסיני על פני ביטקוין ומתכת הזהב כאחד.
ביטקוין יחצה את המיליון דולר?
הניתוח פורסם ביום רביעי, ה-30 במרץ, ע"י הכלכלנית הראשית של מחלקת ההכנסה הקבועה בשווקים צומחים נטליה גורושינה וראש מחלקת החוב הפעיל בשווקים צומחים, אריק פיין.
השניים ניסו להשוות את משמעויות המחיר האפשריות עבור הן מתכת הזהב והן ביטקוין, במידה ויאומצו כרזרבה העולמית שתגבה מטבעות ממשלתיים.
עפ"י VanEck, מחיר הביטקוין במקרה כזה נע בין 1.3 מיליון ד' ליחידה, לבין 4.8 מיליון ד'. ההערכה הנמוכה התייחסה לבסיס הכסף לפי מדד ה-M0, אשר מייצג את כל השטרות והמטבעות שבסירקולציה כמו גם את הפקדונות שבחשבונות הבנק – אך לרוב אינו המדד שאליו כלכלנים מתייחסים כשמדובר בהיצע הכסף.
אלא, המדד הנפוץ לבחינת היצע הכסף הינו M2, אשר כולל את M0 בתוספת אגרות חוב, ניירות ערך ושיקים אשר שווים למזומן מבחינת הנזילות שלהם, ועפ"י מדד זה ביטקוין להערכתם עשוי להגיע גם לכמעט 5 מיליון ד' כאמור.
למחיר אונקיית זהב השניים גם חוזים עתיד ורוד.
עפ"י ניתוחים של ה-M0, מחיר אונקייה צפוי להגיע כנקודת פתיחה "אמינה" לדבריהם ל-$31,000, פי 15 ממחירו היום, לאור העובדה שלרוב הבנקים המרכזיים אין זהב, או שיש מעט מאד. לפי ה-M2 הם צופים שמחיר אונקייה ינסוק למעל $100,000.

היואן הסיני ינצח?
"בנקים מרכזיים צפויים לשנות את מיקס הרזרבה שלהם לרעתו של הדולר (והאירו והין היפני), ולטובתו של משהו אחר, במידה כזאת או אחרת…," חוזים השניים בניתוחם, וצופים כי היואן הסיני יהיה המועמד המוביל עבור גיוון רזרבות הבנקים המרכזיים ושחקנים פרטיים גדולים.
באנליזה השניים מתייחסים לחוסר הוודאות הגיאופוליטי, כמו גם לצעדיה של רוסיה לקראת אימוץ ביטקוין וזהב לתשלומים עבור אנרגיה וסחורות.
עם זאת, הם גם מדגישים כי יש לזכור שהתחזיות הללו הן רק נקודת מוצא למשקיעים על מנת ליצור מסגרת להערכת מחירם העתידי של מתכת הזהב וביטקוין בתרחיש קיצון בו אחד מהם נהפך לרזרבה העולמית.
הם גם מציינים אלטרנטיביות נוספות כגון נדלן, ני"ע ואף גיוון למטבעות של מדינות מתפתחות.