כ-100,000 'חבילות קרקע' הונפקו באפליקציית המשחקים Pavia. כל אחת מהן הוטבעה כטוקן ייחודי (NFT) עם 'קואורדינטות' בודדות. יותר מ-60% מהחבילות נמכרו מראש בחודשי אוקטובר ונובמבר האחרונים, כשהשארית מתוכננת לצאת למכירה ברבעון הראשון השנה.
הטוקן המקורי של Pavia מתפקד כמטבע במשחק, ש-25% ממנו חולקו באייר-דרופ (Airdrop) לבעלי קרקעות במשחק.
הפרויקט מגיע בזמן שבו חלקות קרקע וירטואליות נמכרות במיליוני דולרים על גבי מערכות וירטואליות שונות, הבנויות על בלוקצ'יין כמו של אתריום (Ethereum). המגרשים בפביה הגיעו למחירים של עד 30,000 מטבעות ADA (בערך 45,600 דולר בזמן כתיבת מילים אלו) בשוק הניפטיז של קרדנו הנקרא CNFT.
לאחרונה, חברות רבות מיהרו לבסס את הנוכחות שלהן בתחום המטאוורס, אחת מהבולטות מביניהן היא יצרנית האלקטרוניקה העולמית סמסונג (Samsung), שהשיקה גרסה מטאוורס של חנות הדגל שלה בניו יורק בעיר Decentraland מוקדם יותר החודש לצד פלטפורמת ניפטיז בקולקציית הטלוויזיות החדשות שלה.
משאיר אבק לסולאנה
לצד החולשה במחירי המטבעות הדיגיטליים קרדנו מטפס יותר מ-30% בשבוע האחרון ועוקף את סולאנה (SOL) בשווי השוק כשקופץ חזרה למקום ה-5 ברשימה.
נכון לכתיבת מילים אלו, נסחר מטבע ADA במחיר של 1.54 דולר ליחידה, שרק לפני שבוע, מחירו נע באיזור ה-1.1 דולר. שווי השוק של קרדנו (ADA) עומד כרגע על 51.6 מיליארד דולר, כ-6.8 מיליארד דולר יותר מזה של סולאנה (SOL).
מאז אמצע חודש נובמבר, הביצועים של ADA טובים יותר משל המטבעות המובילים בשוק, ביטקוין (BTC) ואתריום (ETH).
מספר פרויקטים חדשים מתפתחים על רשת הבלוקצ'יין של קרדנו, השקת חוזים חכמים, שוק ניפטיז ובורסת הלוואות 'מבוזרת' בשם SundaeSwap כחלק מפתרונות כלכלה מבוזרת (DeFi).
SundaeSwap, בדומה לבורסות מבוזרות אחרות (DEXs), משתמשת בחוזים חכמים כדי לתאם עסקאות בין טוקנים של משתמשים (Swap) ומחלקה חלק מעמלות המסחר למשקיעים המספקים נזילות עבורה, תהליך הידוע בכינויו Yield farming.
למרות כל ההשקות, החדשות וההייפ הרב שנוצר סביב קרדנו, נראה כי פרויקטים אלו רחוקים מלהסתיים ומימושם הפרקטי טרם נגלה לעין כשחלקם עדיין בגרסת בטא.