הצעת חוק חדשה הוגשה במדינת אריזונה, ארה"ב, אשר תהפוך את ביטקוין להילך חוקי במדינה במידה והיא תהפוך לחוק. הצעת החוק החדשה, אשר הוגשה על ידי הסנאטורית הרפובליקנית וונדי רוג'רס, מציעה להוסיף את ביטקוין לרשימת אמצעי התשלום אשר זוכים למעמד של הילך חוקי באריזונה. אם החוק יעבור, ביטקוין יוכל לשמש כאמצעי תשלום בין היתר גם לחובות, תשלומים ציבוריים ואף תשלומים למס הכנסה.
כדי שהצעת החוק תהפוך לחוק באריזונה, היא צריכה לעבור אישור של הסנאט ובית הנבחרים של המדינה, ולאחר מכן להיחתם על ידי מושל המדינה דאג דוסי. על אף התקווה הגדולה שהצעת חוק כזו מעוררת בקרב רבים, לא נראה סביר שחוק זה יעבור בזמן הקרוב בארה"ב. על פי חוקת ארה"ב, המדינות אינן יכולות ליצור הילך חוקי משל עצמן, מאחר והזכות הזו שמורה לממשלה הפדרלית.
הסנאטורית רוג'רס הינה דמות שנויה במחלוקת אשר קשורה לארגון המוגדר כימני קיצוני ואנטי ממשלתי – שומרי השבועה. חברי הקבוצה, אשר רבים מהם אנשי צבא ומשטרה לשעבר, טוענים שהם מגנים על חוקת ארה"ב ומעודדים את החברים לסרב לפקודות אשר הם מאמינים שמפרים את חוקת ארה"ב.
הממשלה הפדרלית מול המדינות
אם החוק אכן יעבור, אריזונה תהיה המדינה הראשונה בארה"ב אשר תכיר בביטקוין כהילך חוקי. מדינות נוספות בארה"ב עוסקות בכך גם בימים אלו. המועמד למושל מדינת טקסס, דון האפינס, התייחס אל הפער בין החוקים המדיניים והפדרליים והצהיר שבכוונתו להפוך את ביטקוין להילך חוקי במידה והוא ייבחר.
במסע הבחירות שלו, האפינס פונה אל מחזיקי הביטקוין ומעודד אותם להצביע לו: "טקסס מוכרחה לעצור את הממשלה הפדרלית מסגירה של התעשייה ואפליה נגד מחזיקי ביטקוין. זה ברור שהממשלה הפדרלית מנסה לסגור או להגביל את תושבי טקסס אוהבי החופש אשר משקיעים בביטקוין, וללא מושל אמיץ שיעמוד מולם, הם יעשו זאת. לא במשמרת שלי," כתב באתר שלו.
"אני מחזיק בביטקוין במשך שנים ואני מאמין גדול גם בערך שלו כנכס וגם בפוטנציאל שלו כמטבע. כמובילה בחדשנות, טקסס מוכרחה להוביל את המדינה במדיניות בנושא ביטקוין ואימוץ של מטבעות דיגיטליים," הוסיף.
גם במדינת מיסיסיפי, הסנאטור ג'וש הרקינס הגיש מספר הצעות חוק כדי לקדם את ההכרה בתחום המטבעות הדיגיטליים במדינה, כולל הצעת חוק אשר מבקשת לפטור מחוק ניירות הערך את המטבעות הדיגיטליים המבוססים על טכנולוגיית בלוקצ'יין פתוחה.
בינתיים באל סלבדור
עד כה, אל סלבדור היא המדינה הראשונה והיחידה אשר הפכה את ביטקוין להילך חוקי. קרן המטבע הבינלאומית (ה-IMF), אשר המליצה לאל סלבדור להימנע מהמהלך, כעת חוזרת ופונה אל המדינה במטרה לגרום לה לסיים את הניסוי הכלכלי שלה עם המטבע הדיגיטלי המבוזר.
לצד החשש והביקורת של ה–IMF אפשר למצוא גופים כלכליים רבים, ביניהם בנק אוף אמריקה ו-deVerge, אשר חושבים שאל סלבדור דווקא עשתה בחירה חכמה ומעריכים כי בקרוב מדינות נוספות יעשו מהלך דומה.