אחרי כמעט שבוע של עליות רצופות, שוק הקריפטו בהובלת ביטקוין מתקן כלפי מטה. שער הביטקוין ויחד איתו כלל שוק המטבעות הדיגיטליים רושמים ירידות של כ-7.5% בתוך שעות ספורות, מ-$43,800 ל-$40,400.
נכון לכתיבת מלים אלו חזר להיסחר בשער $42,300.
הנפילות המהירות הובילו להנזלות גדולות של עסקאות לונג (Long). על פי נתוני אתר Coinglass, בתוך פחות מ-12 שעות הונזלו פוזיציות לונג בהיקף של כ-320 מיליון דולר, לעומת כ-40 מיליון דולר פוזיציות שורט שהונזלו באותו הזמן.
פוזיציות לונג הן דרך להמר על עליית מחיר בצורה ממונפת. כאשר המחיר יורד מתחת לרף ההנזלה, בעלי הפוזיציה מחויבים למכור את הנכס שרכשו במסגרת העסקה כחלק מהביטוח של המלווה – מה שגורם להצפת השוק במטבעות ומעודד עוד ירידות מחיר.
הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
הם כבר בפנים:
ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
יותר מ-40 מיליארד דולר בחוזים עתידיים
עליות המחיר החדות שרשם ביטקוין בשבועות האחרונים, כאשר מתחילת דצמבר קפץ מכ-37,500 אלף דולר ליותר מ-44,000 דולר – רמות מחיר שנראו לאחרונה באפריל 2022, יצרו אווירה של אופוריה בשוק, ומשקיעים רבים הימרו על המשך העליות באמצעות פתיחת פוזיציות לונג.
רוב המסחר במינוף מתבצע דרך בורסת הסחורות של שיקגו (CME). על פי נתוני Coinglass נכון ל-10 בדצמבר, קבוצת CME היקף המסחר בחוזים עתידיים על ביטקוין (Open Interest) הגיע לכ-5.29 מיליארד דולר. בכך עברה CME את בינאנס, שהיקף ה-OI במסגרתה עמד על 4.65 מיליארד דולר.
בסך הכל היקף ה-OI על ביטקוין בקרב 14 בורסות הקריפטו המובילות הסתכם על פי נתוני Coinglass ב-40.74 מיליארד דולר.
במסגרת המסחר בחוזים עתידיים ב-CME נרשם גם פער מחירים ברמה של 40,000 דולר לביטקוין. פער מחירים (Gap) הוא ההפרש בין מחיר הסגירה של נכס בתום יום המסחר הרשמי ובין מחירו בפתיחת היום הבא, פער שנוצר בפעילות מסחר בזירות שאינן מוגבלות לשעות העבודה.
לרוב פערים כאלה נסגרים בסופו של דבר כאשר המחיר יורד או עולה חזרה לרמות המחירים שבהן נוצר הפער, אבל לא תמיד.
הפער המשמעותי שנוצר בשער הביטקוין במסחר בחוזים עתידיים גרם למשקיעים לצפות שמחיר הביטקוין צפוי לרדת עוד עד שהפער ייסגר – מה שכמעט קרה בלילה אחרון, כאשר המחיר נשק ל-40,300 דולר.
מבצע חנוכה! הנחות ומבצעים למסלול המסחר והשקעה המקצועי, בשילוב סדרת המפגשים "השקעות בתקופת כאוס"! לחצו כאן ליצירת קשר עם נציג לכל הפרטים ומימוש ההטבה.
עלויות המימון יורדות לרמות נורמליות
אינדיקציה נוספת שמעידה על "התקררות" שוק הקריפטו היא הנפילה בעלויות חוזים מסוג Perpetuals ("מתמשכים"). אלה הם חוזים שאינם מוגבלים בזמן. במקום קביעת מועד למימוש החוזה קיים מנגנון עלויות דינמי שקושר את מחירם למחיר הנכס.
עלויות חוזים עתידיים מסוג Perpetuals מחושבות בהתאם לפער בין פוזיציות הלונג והשורט בבורסות המובילות, חישוב שמתבצע אחת לשמונה שעות ברוב הבורסות.
כאשר העלויות לאחזקת החוזים (Funding Fee) חיוביות המשמעות היא שהחוזה המתמשך נסחר במחיר גבוה (פרמיה) ממחיר הנכס עצמו – מחזיקי פוזיציות הלונג משלמים למעשה למחזיקי פוזיציות השורט כדי להשאיר את הפוזיציה פתוחה. כאשר העלויות שליליות, התשלום הינו הפוך והשורטים משלמים ללונגים.
מקובל להעריך כי עלויות גבוהות מ-0.10% מעידות על "התחממות יתר" בשוק, קרי – מחירים גבוהים המעידים על מינוף יתר וצפויים לעמוד בפני תיקון.
על פי נתונים של חברת Velo Data שהובאו באתר Coindesk, היקף עלויות המימון עבור חוזים עתידיים נצחיים של ביטקוין ואתריום חצו את קו ה-0.15% במהלך המחצית השנייה של השבוע שעבר, וסימנו על שוק ממונף יתר על המידה.
אולם לאחר פתיחת שוק המסחר באסיה אמש שרשמה נפילה במחיר האתריום וביטקוין, עלויות המימון ירדו חזרה אל רמות נורמליות של פחות מ-0.1%, אינדיקציה לכך שהמינוף נשטף החוצה מהשוק, והשוק התקרר.