המשקיעים חוזרים לקריפטו? בעיצומו של השוק הדובי קרן ההון סיכון בלוקצ'יין קפיטל (Blockchain Capital) מכריזה על השלמת גיוס לשתי קרנות חדשות, בהיקף כולל של 580 מיליון דולר.
הקרנות מיועדות להשקעה בחברות בתחומי תשתיות הבלוקצ'יין, משחקים, כלכלה מבוזרת (DeFi), וטכנולוגיות חברתיות (Social) וצרכניות. קרן אחת תהיה הקרן השישית של בלוקצ'יין קפיטל המיועדת להשקעות בחברות בשלבים ראשוניים, והיא תנהל כ-380 מיליון דולר, והשנייה תהיה "קרן הזדמנויות" (Opportunity Fund) הראשונה, והיא מיועדת לחברות בשלבים מתקדמים שכבר גייסו השקעות משמעותיות בעבר.
"זה להמשיך לעשות את מה שאנחנו עושים כבר עשור", מסר ספנסר בוגרט, שותף כללי בבלוקצ'יין קפיטל לאתר חדשות הטכנולוגיה TechCrunch. "זה ה'לחם והחמאה' שלנו". לדברי בוגרט, קרן של 2 מיליארד דולר תהיה גדולה מדי באקלים הנוכחי של שוק הקריפטו, "קשה למצוא מקומות להשקיע סכומים כאלה וגם לשמור על שכנוע עמוק [באיכות החברות]".
"לעצב מחדש את החוזה החברתי בעולם דיגיטלי"
בהודעה על הקרנות החדשות מסרה בלוקצ'יין קפיטל כי האסטרטגיה של הקרן אינה עוסקת בסקטורים ספציפיים, אלא "באה לרתום את טכנולוגיית הבלוקצ'יין כדי ליצור תמריצים, לבסס את אמון המשתמשים ולעצב מחדש את החוזה החברתי של העולם שנהיה יותר ויותר דיגיטלי".
"התנודתיות בשוק הקריפטו במהלך 20 החודשים האחרונים חשפה את הסיכונים שבחשיבה קצרת מועד", נכתב בהודעת הקרן. עם זאת, "במהלך 20 החודשים האלה השקענו יותר הון בדור הבא של ממציאים וחדשנים בהשוואה לכל תקופה אחרת בעברנו".
הקרנות החדשות הן מהגדולות ביותר של קרן ההון סיכון, אולם בחברה הדגישו כי זה לא סימן לכך שבהמשך הקרנות ימשיכו לגדול. "לחברה אין כוונה להתרחב לתחומי הבינה המלאכותית או להפוך להיות קרן גידור הסוחרת במטבעות דיגיטליים", מסר ספנסר ל-TechCrunch, והוסיף כי הוא אינו רואה את הקרן גדלה הרבה מעבר להיקפים אלה.
הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
הם כבר בפנים:
ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
ויזה ופייפאל הצטרפו כשותפים אסטרטגיים
לצד משקיעים לטווח ארוך השותפים לקרנות כמקובל, כמו קרנות אוניברסיטאיות, חברות השקעה משפחתיות-פרטיות (Family Offices) וקרנות הון של מדינות, בלוקצ'יין קפיטל צירפה לקרנות החדשות שני שותפים אסטרטגיים משמעותיים – ענקית האשראי ויזה וענקית התשלומים המקוונים פייפאל.
"השותפים האסטרטגיים כמו ויזה ופייפאל מוגבלים יותר מכיוון שהם יהיו פעילים יותר", אמר בוגרט. "בשונה מהשקעות של משקיעים ארוכי טווח, פחות חשוב להם ההחזר על ההשקעה, עיקר העניין שלהם הוא שאנחנו נהיה עבורם 'עיניים ואוזניים על הקרקע' בנוגע לחברות שכדאי להם לעבוד איתן".
בעבר בלוקצ'יין קפיטל לא הובילה את סבבי ההשקעה, אולם כעת היא מובילה את רוב הסבבים שהיא שותפה בהם, כך לדברי בוגרט ל-TechCrunch. המשמעות היא שהחברה מחויבת ליותר ממחצית מהסכום שיושקע, וכן קובעת את תנאי ההשקעה וזוכה למושב בוועד המנהלים.
"זהו שינוי עבורנו שיאפשר להגדיל את סכומי ההשקעה וייתן לנו אפשרות להשפיע בתהליכי מימון, פיקוח על תהליכי קבלת החלטות ויפתח בפנינו הזדמנויות הקצאה", אמר בוגרט.