קרנות סל, משה חוגג וסמסונג – יומיים עמוסי אירועים בעולם הקריפטו

יומיים גדושים באירועים בעולם המטבעות הדיגיטליים, כאשר גולת הכותרת היא משיכת הבקשה לקרנות סל בארה"ב כחודש לפני רגע האמת של הרשות לני"ע האמריקנית. מהי המשמעות של המשיכה, ואילו עוד אירועים קרו? הכול בכתבה שלפניכם.

החדשות החלו עם ג'ון מקאפי (John McAfee), יזם הסייבר שעומד מאחורי McAfee Security וארנק החומרה Bitfi. מקאפי הוא דמות מוכרת בעולם המטבעות הדיגיטליים אשר מתכנן, בין השאר, לרוץ (שוב) לנשיאות ארה"ב בשנת 2020. בסרטון ווידאו שפרסם בטוויטר, סיפר מקאפי שבעקבות כתב אישום שמגיע לעברו מרשות המסים, החליט לצאת מגבולות ארה"ב ולנהל את קמפיין הנשיאות – מתוך סירה במים בינלאומיים.

מקאפי בן ה-73 הוא דמות שנויה במחלוקת בקהילת הקריפטו העולמית. בסוף שנת 2018, הוא ביצע הרצת מניות באופן גלוי לחלוטין (אם כי הרשות לני"ע טרם שמה אותו בין כוונותיה) בחשבון הטוויטר שלו ואף קיבל כסף עבור הרצת מטבעות ספציפיים. בנוסף, ההתנהגות שלו רחוקה מלהיות מלכותית ורהוטה, אלא היא מלאה בשיח רדוד ובבוטות. לדוגמה, בשבוע האחרון התחיל תחרות "ממים" (Memes) בה על עוקביו לשלוח לו ממים שקשורים בקמפיין הנשיאות שלו. את המובחרים שבהם, הבטיח לפרסם, והתוצאות רובן דומות לבאה:

מעבר לכך, מקאפי התפרסם במיוחד בעקבות תחזית אופטימית שגובתה בהתערבות שכנראה לא נרצה לראות בלייב: "אם ביטקוין לא יגיע למיליון דולר בשנת 2020, אוכל את ה-*** שלי". מביך.

מצד שני, התנהגותו הבוטה מצליחה להגיע לחדשות המיינסטרים ונהפכת לוויראלית, וכך מצליחה לחשוף אנשים נוספים לעולם הקריפטו. השאלה היא האם אנו מלכתחילה רוצים להיות מיוצגים בצורה כזו או אחרת על ידו? ככל הנראה שהרוב יצביעו שלא.

חברת סמסונג מציגה את הגלקסי החדש – שמכיל ארנק קריפטו מובנה

חדשות נוספות מעודדות במיוחד מגיעות אלינו מיצרנית הסלולר סמסונג. לפי ההדלפה החדשה של מכשירי ה-Samsung Galaxy S10, הטלפון החכם יכיל ארנק דיגיטלי מובנה. על פי התיאור, הארנק הוא "מקום בטוח ונוח עבור המטבעות הדיגיטליים שלכם" ויאפשר תמיכה במטבע את'ריום לכל הפחות.

סמסונג ארנק דיגיטלי
תמונה: TheVerge

אם הגלקסי החדש אכן יכיל ארנק דיגיטלי מובנה, יהיה זה מצוין עבור הגברת המודעות למטבעות דיגיטליים וצעד נוסף לעבר אימוץ המוני.

תביעת ענק הוגשה נגד משה חוגג על הונאה

לאחר שלפני ימים ספורים נעקץ בעצמו משה חוגג ונגנבו ממנו מטבעות ביטקוין בתרגיל מתוחכם, כעת התהפכו היוצרות והוא עומד מול תביעה גדולה. משקיע סיני בשם זוון הו דורש מחוגג ומחברת סטוקס שבבעלותו פיצויים בסך 17 מיליון שקלים, לאחר שלטענתו נפל קורבן לעוקץ.

בעוד שחברת סטוקס רשומה במדינת גיברלטר, עפ"י התובע היא פועלת ממשרדיו של חוגג ברמת גן ולכן התביעה הוגשה בבית המשפט המחוזי. בחודש אוגוסט 2017 גייסה סטוקס כ-34 מיליון דולר בכדי ליצור פלטפורמה לשווקי חיזוי (Prediction Markets) אשר מבוססת על טכנולוגיית הבלוקצ'יין, אך לטענתו של התובע, חוגג "משך את הכספים לעצמו או לעסקים אחרים הקשורים בו" והפר את התחייבויותיו למשקיעים.

התובע הרחיק לכת ופירט בתביעה שמטרתו של חוגג הייתה להציג מצג שווא, אשר יקרוץ למשקיעים גדולים ורציניים וישכנעם להשקיע סכומים גדולים. מקרן סינגולריטים שבבעלות חוגג נמסר בתגובה: "מר חוגג או הקרן לא קיבלו כל הודעה על הגשת כתב תביעה ולמדו זאת עתה ראשונה מהתקשורת. לצערנו, הגשת תביעות בישראל כנגד חברות זרות בהן הקרן מושקעת, שאינן ישראליות ואינן פועלות בישראל, הפכה לשיטה. אנו עדים להפעלת לחץ אגרסיבי באמצעות שימוש בכלי התקשורת בישראל, תוך שימוש מכוון בשמו של מר חוגג כמנוף לפגיעה בשמו ולניסיונות סחיטה של כספים. על אף שמדובר בחברה זרה. חברת סינגולריטים בכלל, ומר חוגג בפרט, לא ייכנעו לניסיונות סחיטה נלוזים אלו".

אם ברצונכם להרחיב על כתב התביעה, ישנו פירוט רב יותר באתר כלכליסט.

קרן המטבע העולמית חוששת מהתפתחות הבלוקצ'יין במדינת האי מלטה

כוח משימה שהוקצה מטעם קרן המטבע העולמית (IMF) בחן את גדילת ענף הבלוקצ'יין במלטה והביע חשש מהלבנות הון ומימון טרור תוך שימוש בכלכלת המדינה.

עפ"י הדיווח, שהתפרסם בעיתון מקומי במלטה, לאחרונה העביר הפרלמנט במלטה 3 חוקים שקשורים בטכנולוגיית הבלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים כדי לעודד יזמות ולקדם מדיניות רגולטורית ברורה, שקופה ונוחה במדינת האי.

עם זאת, קרן המטבע העולמית הזהירה את מלטה שצעדיה מסוכנים ושעליה לפקח, באמצעות הרשויות המקומיות, שנותני שירותי הקריפטו מבצעים מדיניות KYC/AML (הליך זיהוי הלקוח בכדי לוודא שאינו מלבין הון) מוקפדת במיוחד.

ה-IMF הוסיפה שעל הרשויות במלטה להטיל יותר מגבלות על התחום המתפתח, ולחקור היטב את הסיכונים הכרוכים בחוקים שהועברו ובפירצות אפשריות שעלולות להימצא בהן.

מלטה
מלטה: אי הבלוקצ'יין

בורסת CBOE מושכת את הבקשה לקרנות סל מהרשות לניירות ערך האמריקנית

את החדשות הרעות שמרתי לסוף.

בורסת CBOE האמריקנית (Chicago Board Options Exchange) מאפשרת מעל שנה מסחר בחוזים עתידיים על מחיר הביטקוין. באמצע שנת 2018, הגישו הבורסה, קרן ההשקעות VanEck וחברת השירותים הפיננסיים SolidX לרשות לני"ע האמריקנית (ה-SEC) בקשה לשינוי חוק אשר אם תאושר, תאפשר מסחר בקרנות סל על מחיר הביטקוין.

במשפט, ההבדל העיקרי בין קרנות סל לבין חוזים עתידיים הוא שכאשר בורסה מאפשרת מסחר בקרנות סל, היא חייבת להחזיק בנכס הבסיס (במקרה שלנו, ביטקוין) באמתחתה, בעוד שבמסחר בחוזים עתידיים אין דרישה לכך. אישור מסחר בקרנות סל היה יכול להיות חיובי במיוחד עבור שוק המטבעות הדיגיטליים, במיוחד מבחינת שערי המטבעות. ההיסטוריה מלמדת אותנו שכאשר אושרו קרנות הסל במתכות יקרות כגון זהב וכסף, מחיריהם זינק מאות אחוזים – וכך היה צפוי גם בביטקוין.

על אף השבתת הממשל האמריקני המתמשכת כבר כחודש ונרשמה כארוכה ביותר בהיסטוריה, בסוף חודש פברואר הייתה מוכרחה הרשות לני"ע להחליט האם לאשר או לדחות את הבקשה לשינוי החוק. הרשות לני"ע דוחה את קבלת ההחלטה מחודש יולי 2018, כפי שמותר לה בחוק, וכעת לאור משיכת הבקשה – השעון מתאפס במידה ותוגש שנית.

בעוד שלא סופקה סיבה רשמית למשיכת הבקשה, פרשנים בעלי ניסיון ציינו שככל הנראה שהשבתת הממשל היא הסיבה, שכן הפקידים שאמורים להתדיין בבקשה אינם יכולים לדון בה. מקרן ההשקעות VanEck נמסר שהמשיכה היא זמנית ושהם פועלים באופן מתמשך מול הרגולטורים ושחקני שוק גדולים על מנת ליצור את התשתית הראויה והנדרשת להחלת מסחר בקרנות סל על ביטקוין ונכסים דיגיטליים נוספים.

השוק עדיין סטטי

שער הביטקוין נותר יציב באזור ה-$3,550, וזאת למרות החדשות הטובות (של סמסונג) והחדשות הרעות (של קרנות הסל). כבר מעל חודשיים שביטקוין נסחר בטווח שבין $3,150 ל-$4,400, ומבחינת ניתוח טכני התרחיש הסביר ביותר הוא ששערו ימשיך לרדת ברבעון הראשון של 2019.

כך או כך, הבנייה מאחורי הקלעים ממשיכה בקצב מסחרר. הביקוש למפתחים ממשיך לעלות ועפ"י הדו"ח השנתי של הרשת החברתית לעסקים "LinkedIn" מפתח בלוקצ'יין הוא המקצוע המבוקש ביותר לשנת 2018. רשת הברק ממשיכה להתפתח עם מעל 5,500 צמתים וכ-21,000 ערוצים פתוחים בכל העולם, וחברת Coinstar האמריקנית פתחה את 20,000 מכונותיה בעולם לקנייה ומכירה של ביטקוין.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

Blockchain Expert

מסלול ההכשרה המקצועי בישראל

זה הזמן שלך להצטרף להצלחה!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן