חברת Chia Network גייסה 61 מיליון דולר בסבב גיוס כספים שהובל ע"י קרן ההון סיכון אנדריסן הורוביץ.
החברה, אשר הוקמה ע"י בראם כהן, ממציא פרוטוקול שיתוף הקבצים ביטורנט (Bittorent), מתכננת לצאת להנפקה ככל הנראה עוד השנה. הערכת השווי של החברה הוכפלה לאחר הגיוס ועלתה לסביבות ה-500 מיליון דולר.
מלבד אנדריסן הורוביץ, אשר השקיעה לראשונה בחברה כבר ב-2018, מספר משקיעים בולטים השקיעו בסבב הגיוס, ביניהם: Richmond Global Ventures, True Ventures, Breyer Capital, Naval Ravikant ו-DHVC.
על פי דיוויד פראזי, שותף ניהולי של Richmond Global Ventures, המטבע של צ'יה הוא קל לבדיקה, מאובטח ומותאם לחוקים והרגולציות, מה שהופך אותו לידידותי גם למשתמש הפשוט וגם לגופים פיננסים שונים.
הופמן, המשמש כנשיא החברה וסמנכ"ל התפעול שלה (COO) אמר כי כספי הגיוס יזרזו את התהליך של צ'יה להפוך למערכת מסחר ותשלומים שישמשו ממשלות, בנקים ומוסדות נוספים. "אנחנו רוצים ליצור מטבע דיגיטלי שקל יותר לשימוש ממזומן," אמר הופמן, והוסיף כי החברה בוחנת את האפשרות של הנפקה ציבורית עוד השנה, אם כי הוא לא שולל את האפשרות של מיזוג עם חברה מתאימה.
קצת על Chia Network והפן האקולוגי
החברה הוקמה בשנת 2017 ושמה על דגלה להיות "הבלוקצ'יין האקולוגי". הפלטפורמה שלה נועדה לאפשר העברות כספים בצורה בטוחה ופשוטה ובמקביל לאפשר כרייה בצורה יותר ידידותית לסביבה מרוב שאר המטבעות הדיגיטליים כיום. בנוסף, הרשת מאפשרת תכנות בשפת התכנות שלה בשם Chialisp.
בעוד הבלוקצ'יין של ביטקוין מבוסס על עיקרון הוכחת עבודה (Proof of Work), ומטבעות מסוימים אחרים עובדים לפי עיקרון הוכחת החזקה (Proof of Stake), בצ'יה מתבססים על עיקרון "הוכחת זמן ומרחב", המסתמך על שטח אחסון פנוי במחשבים של הכורים (או החוואים, במונחים שלהם) ברשת.
התהליך "הוכחת זמן ומרחב" של הרשת מאפשר למשתתפים להראות כי הם אחסנו נתונים על המחשב שלהם במשך זמן כלשהו. הרשת פותחה בכוונה שכמעט כל אחד עם גישה לאינטרנט יוכל להיות "חוואי של צ'יה", מאחר והפעולה לא דורשת הרבה חשמל או ציוד מיוחד מלבד מקום פנוי בהארד-דיסק.
גל הנפקות בתעשייה
חברות בתעשיית המטבעות הדיגיטליים שמונפקות לציבור הן מגמה חדשה יחסית, שזכתה לעלייה בשנה האחרונה. בורסת המטבעות הדיגיטליים הגדולה ביותר בארה"ב, קוינבייס (Coinbase), הובילה את המגמה כאשר מניות החברה נסחרו בבורסה באמצעות רישום ישיר והונפקו באמצע אפריל לפי שווי חברה של למעלה מ-100 מיליארד דולר.
גם פלטפורמת המסחר בביטקוין Bakkt אשר שייכת לבעלי בורסת ניו יורק, ICE, , הצהירה על תוכניות דומות. החברה התמזגה על ידי ספאק (SPAC) לאחרונה, והשווי המשוער שלה עומד על מעל 2 מיליארד דולר. זמן קצר לאחר מכן, ג'מיני (Gemini), בורסת מטבעות דיגיטליים נוספת בארה"ב – אמרה כי גם היא בוחנת אפשרות כזו.
המטבע XCH לא מגיב לחדשות
המטבע של רשת צ'יה, XCH, נשאר אדיש לחדשות. הוא נסחר כעת בשער של כ-$770, ירידה של 57% משער ה-$1,800 בו התחיל להיסחר.
ייתכן שיש קשר לבעיות החומרה שמציג הפרוטוקול, אשר עפ"י TechRadar פוגע אנושות בכוננים קשיחים SSD, שנעשה בהם שימוש לכריית המטבע. על פי הכתבה, כריית המטבע יכולה להרוס לחלוטין כונן 512GB SSD תוך 40 ימים בלבד, בעוד שכוננים של 1TB יוכלו לשרוד עד 80 ימים.