הזהב חוזר ל-$2,000 וביטקוין ל-$34,300: האם זמני המלחמה הם הסערה המושלמת לקריפטו?

החשש בקרב משקיעים ואף בנקים מרכזיים להחרמת הון בצורה גלויה או סמויה (אינפלציה) עשוי להוביל לגדילה משמעותית בביקושים לשניים
זהב ביטקוין

מתכת הזהב חזרה להיסחר במחיר של $2,000 לאונקייה לראשונה מזה כ-6 חודשים, ומחירה נמצא בסמוך לשיא כל הזמנים שנרשם באוגוסט 2020 בשער של $2,075 לאונקיה.

מחיר הביטקוין חזר ל-$35,000 לראשונה מזה כשנה וחצי, השלים עלייה של כ-115% בשנה האחרונה מאז קרסה בורסת FTX, אך עדיין נסחר במחיר הנמוך בכ-50% משיא ה-$69,000 שנרשם בנובמבר 2021.

בעוד שמדינת ישראל רגילה למלחמות וטרור, הפעם – גם בישראל וגם ברחבי העולם מבינים שעלול להיות מדובר במשהו שונה.

לצד המלחמה בין רוסיה ואוקראינה, הסלמת השיח בין ישראל, ארה"ב ואיראן, והציר שנוצר בין רוסיה, סין, איראן וצפון קוריאה – החששות הגיאופוליטיים נמצאים אולי בשיאן כאשר העיסוק בשאלה "האם אנחנו במלחמת עולם שלישית?" מצוי במשקי בית רבים, ובחדרי ישיבות סגורים ופתוחים כאחד.

מלחמה צריכה מימון ואמון

לפני מלחמת העולם הראשונה, כאשר ממשלות רצו לממן מלחמות, הן היו מוכרחות – לפחות ברוב המקרים – לצאת לגביית מסים מהציבור הרחב. לאור זאת, היה נדרש אמון בממשלה, בסיבות ליציאה למלחמה, וביכולת של הממשלה להוביל את המדינה לניצחון.

אך בנקים מרכזיים הביאו עמם אופציית מימון חדשה: הבנק המרכזי ידפיס את הכסף הנדרש כדי לקנות את החוב הממשלתי שמונפק כדי לממן את המלחמה.

כך (בהפשטה), במשך 30 שנים הבנקים המרכזיים של בריטניה, צרפת, גרמניה, ארה"ב ואחרות הדפיסו כספים ללא משמעת או מגבלות. על אף שרשמית הייתה הצמדה לזהב ברוב המדינות הללו, כלומר על כל 10 שטרות דולר שמונפקים הבנק המרכזי היה צריך (למשל) להחזיק 4 דולר שווי זהב, בפועל – ההצמדה לא נשמרה.

אם לא די בכך שהדפיסו הרבה יותר שטרות נייר מאשר זהב שישב בכספות, ממשלות לא אהבו שהציבור מחזיק את הונו בצורה עצמאית, באמצעות מתכות יקרות כמו זהב. כך, הציבור נמנע מהשתתפות במס הסמוי של האינפלציה – שחיקת כוח הקנייה של הכסף.

לכן, ב-1933 לדוגמה חתם נשיא ארה"ב רוזוולט על הצו הנשיאותי 6102. במסגרת הצו הוחלט להחרים לאזרחי ארה"ב את אחזקות הזהב שלהם "כדי למנוע אגירה שעוצרת התקדמות כלכלית". ההחרמה בוצעה באופן הבא: אזרחי ארה"ב נאלצו למכור את הזהב ומתכת הכסף שברשותם לפי שער של $20.67 לאונקיית זהב, אחרת יספגו קנסות עד $10,000, כלא עד 10 שנים ואף שלילת אזרחות. ניתן היה להשאיר אך רק אחזקות בשווי של 100$ בלבד.

כשנה לאחר מכן, כאשר רוב הציבור האמריקני מכר את הזהב לממשל תחת איומים, הועבר ה-Gold Reserve Act שבבת אחת שינה את מחיר הזהב מ-$20.67 ל-$35 לאונקייה. כלומר, אזרחי ארה"ב איבדו כמעט בין לילה 40% מהונם.

לאור זאת, למודי ההיסטוריה חוששים להונם: האם הוא בטוח מפני הרצון של ממשלות להתמודד עם משברים כלכליים ומלחמות?

הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין

המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר

הם כבר בפנים:

ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!

המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר

הם כבר בפנים:

ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!

מחיר הזהב נוסק ל-$2,000

מתכת הזהב כאמור חזרה להיסחר בסמוך לשיאי כל הזמנים. מפתיחת המלחמה בישראל, נסק מחיר המתכת כ-10% – עלייה משמעותית בהינתן התנודתיות הנמוכה המשויכת עם המתכת.

העלייה במחיר הזהב עשויה להיות מפתיעה בהינתן הירידה בהיצע הכסף (M2) שנרשמה מאז החל הפדרל ריזרב להעלות את הריביות בקצב המהיר והחד ביותר בהיסטוריה, ולצמצם את מאזנו.

אך היא לא מפתיעה כלל כאשר בוחנים את החוב הממשלתי שנלקח ע"י ארה"ב בחודש אוקטובר לבדו – למעלה מ-600 מיליארד דולר, שכולם מתווספים לגירעון השנתי העצום של המדינה, או הזרמה של טריליוני יואן ע"י הבנק המרכזי הסיני במהלך אוקטובר.

על אף שפומבית בנקים מרכזיים מדברים על זהב כמתכת "לא רלוונטית ככסף", בפועל בשנת 2022 לבדה נרכשו 1,136 טונות ע"י בנקים מרכזיים – בעיקר ממדינות מתפתחות – וזהו הביקוש הגדול ביותר שנרשם אי-פעם לפי המידע שסופק ע"י ה-World Gold Council. בעוד שהנתונים המלאים לשנת 2023 טרם התפרסמו, ההערכות הן כי הטרנד נמשך.

לבסוף, גם משקיעים, פרטיים ומוסדיים כאחד, מגדילים את אחזקותיהם במתכת היקרה.

פריצה לשיא חדש, ככל הנראה תוביל לעלייה משמעותית במחיר המתכת, בזמן קצר.

מחיר הזהב
מחיר הזהב ממרץ 2020 ועד היום

ביטקוין: הגיע הזמן לזהב הדיגיטלי?

אין זה סוד כי ביטקוין נתפס ע"י משקיעים רבים, ואף ע"י יו"ר הפדרל רזרב בעצמו שאמר זאת בעדות בסנאט האמריקני – כאמצעי ספקולטיבי לשמירה על ערך כמו זהב.

המטבע המבוזר שמוגבל בהיצעו ל-21 מיליון מטבעות, הנשען על הגלובליות שלו כבסיס אבטחתי משמעותי, עומד לקבל את האישור הסופי להיסחר גם כקרן סל בבורסה המסורתית – וע"י הגופים הפיננסיים הגדולים ביותר בעולם כגון מנהלת הנכסים בלקרוק – שמנהלת כ-10 טריליון דולר שווי נכסים.

שווי השוק של ביטקוין עומד על כ-675 מיליארד דולר נכון לכתיבת מלים אלו, ונסחר במחיר של כ-$34,560 למטבע אחד.

אך שווי שוק זה הינו רק כ-5% משווי שוק מתכת הזהב, פחות מ-1% משווי שווקי המניות האמריקניים ופחות מ-0.25% מכמות הכסף המוערכת שיש בעולם.

כלומר בעיניי, הוא נמצא רק בתחילת דרכו כאשר מדובר בתפקיד המסוים של זהב דיגיטלי.

מחיר הביטקוין
מחיר הביטקוין ממרץ 2020 ועד היום.

הסערה המושלמת לשוק הקריפטו

ביטקוין אמנם המטבע הדיגיטלי המוביל והדומיננטי ביותר, ואכן משחק את התפקיד המשמעותי ביותר כאמצעי לשמירה על ערך כמו זהב דיגיטלי, אך מאחוריו נבנית תעשייה אחת עצומה: תעשיית הבלוקצ'יין.

הבלוקצ'יין מאפשרת שימושים רבים שחוצים את ההגנה על ההון, ומאפשרים תשלומים מידיים, תכנות של כסף, אפליקציות מבוזרות שעשויות להחליף שירותים פיננסיים רבים שאנו מקבלים מהבנקים, ועוד.

התעשייה, שנמצאת בצמיחה מאחורי הקלעים על אף ירידות המחירים, מביאה עמה רוח חדשה שעשויה להיות זו שמרוויחה רבות מהמציאות הלא אופטימלית המורכבת מאי-וודאות גיאופוליטית ומאקרוכלכלית.

לאור הגלובליות שלה וההזדמנויות שמביאה עמה, קשה לעצור אותה: ניסיון החסימה של האחד, היא ההזדמנות של האחר.

לסיכום, הגדלת התקציבים הממשלתיים על בסיס חוב, לטובת מימון הוצאות ביטחון, ריביות וסיוע כלכלי למשק המקומי, עלולים להוביל בהדרגה לאיבוד האמון בכסף המסורתי, וכתוצאה ליצור את הסערה המושלמת לאימוץ תעשיית הבלוקצ'יין ושוק הקריפטו כמערכת אלטרנטיבית.

האם אתם מסכימים עם הפרשנות? שתפו את דעתכם בטלגרם.


לאור המצב הבטחוני יצאנו במבצע מיוחד: למדו את סדרת ה-VOD "השקעות בתקופת כאוס" בה אני נותן כלים להבנת התמונה הגיאופוליטית והמאקרוכלכלית כולל היכן מצויות ההזדמנויות, ואת קורס המסחר וההשקעה הדיגיטלי של CryptoJungle בו אני מסביר כיצד להשקיע ולסחור בתחום תוך ניהול סיכונים מחושב והימנעות מהונאות, ב-40% הנחה!

צרו קשר עם יועץ הלימודים לכל המידע בקישור הבא: https://www.cryptojungle.co.il/go/waarticle/

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן