טוקניזציה של נדל"ן בדרך לישראל? רמ"י מחפשת מומחי בלוקצ'יין

רשות מקרקעי ישראל, הגוף האחראי מטעם המדינה לניהול ורישום קרקעות ונדל"ן, הוציא מכרז ל"שירותי יעוץ, אפיון ופיתוח יישומי בלוקצ'יין"
רשות מקרקעי ישראל בלוקצ'יין

אחד היישומים המבטיחים של טכנולוגיית בלוקצ'יין ומאגרי מידע מבוזרים (DLT) הוא רישום נדל"ן. כעת מתברר כי הגורמים הרשמיים בישראל הממונים על התחום מבינים שזה העתיד, והם נערכים לקראת זאת. 

רשות מקרקעי ישראל ("רמ"י"), הגוף הממונה על פי חוק לניהול קרקעות המדינה וכן לרישום בטאבו ולשמירת זכויותיהם של הבעלים, פרסמה מכרז לקבלת הצעות ל"שירותי ייעוץ אפיון ופיתוח יישומים בטכנולוגית Blockchain / בלוקצ'יין", במטרה להחתים שני ספקים אשר יבצעו פרויקט פיתוח ואינטגרציה של מערכות רישום הנדל"ן בישראל על גבי הבלוקצ'יין.

בלוקצ'יין ונדל"ן: עכשיו גם במדינה?

על פי המכרז, על המציעים להוכיח הבנה מעמיקה של טכנולוגיות בלוקצ'יין ותהליכי עבודה על גביה, להכיר מגמות וחדשנות בתחום כולל פרוטוקולים ויישומים, ולהוכיח יכולת בכתיבת חוזים חכמים ויצירת אפליקציות וממשקי משתמש. 

כמו כן נדרש מהמתמודדים במכרז להבין את אתגרי הרגולציה והמשפט הקשורים ליישומי בלוקצ'יין לצד היכרות מעמיקה בתחום האימפקט העסקי והפוטנציאל של הבלוקצ'יין, במטרה לסייע לרשות לגבש ולהוביל אסטרטגיה עבור פיתוח יישומי בלוקצ'יין לתחום רישום המקרקעין אשר ישמשו, מלבד אנשי רמ"י, שמאים, עורכי דין, ואת כלל אזרחי ישראל. 

היישומים שבכוונת רמ"י לבחון עבור פעילות הרשות על גבי הבלוקצ'יין כוללים – רישום נכסים וניהול רשיונות, עסקאות והסכמים באמצעות חוזים חכמים; טוקניזציה של נכסי נדל"ן, הקמת בורסה / פלטפורמה למסחר בטוקנים וקבלת תמלוגים, יצירת מאגר מידע מבוזר שיכלול את רישום המקרקעין בישראל, ועוד.

יישומים אלה, אם וכאשר יפותחו בהצלחה, יוכלו ליצור אפשרויות חדשות לחלוטין של מסחר והשקעה בתחום הנדל"ן בישראל, תוך פתיחתם בצורה מאובטחת לשוק הגלובלי. למשל, בעלי נכס נדל"ן מניב יוכלו להנפיק טוקנים אשר מייצגים בעלות עליו, או רק השתתפות בהכנסות ממנו, וליצור שוק משני להשקעה ומסחר בטוקנים אלה. דוגמה נוספת – בעלי דירות יוכלו לשעבד טוקנים המייצגים בעלות על חלק מהנכס תמורת הלוואה, כך שאם הבנק או גוף אחר יידרש לממש את השיעבוד הוא לא יחויב למכור את הדירה כולה אלא רק את הטוקנים.

דובר רמ"י מסר: "גם מהלך זה הוא במסגרת כך שרמ״י ממשיכה ובודקת טכנולוגיות וחדשנות באפיקים שונים , לטובת שיפור ניהול נכסי המקרקעין הלאומי ושיפור רמת השירות לציבור."

הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין

המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר

הם כבר בפנים:

ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!

המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר

הם כבר בפנים:

ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!

בעולם כבר מיישמים

ההתעניינות של רשות מקרקעי ישראל וכוונתה המעשית למנף את טכנולוגיות הבלוקצ'יין מעידה על פוטנציאל גדול של חדשנות בתחום הנדל"ן אשר צפוי לשנות את התחום בשנים הקרובות.

בעולם כבר מתקיימים כמה פרויקטים ופיילוטים של רישום מקרקעין על גבי הבלוקצ'יין. כך לדוגמה הבנק הבין אמריקאי לפיתוח (IDB – Inter-American Development Bank) הפועל במדינות אמריקה הלטינית והקאריביים השלים בתחילת השנה פיילוט של רישום נכסי נדל"ן על גבי הבלוקצ'יין הפרטי שמפעיל IDB, בשיתוף עם חברת הבלוקצ'יין ChromaWay. 

הפיילוט יושם במדינת פרו, ונעשו מהלכים להרחיב את יישומו לבוליביה ופרגוואי. רישום נכסי נדל"ן על הבלוקצ'יין, למרות שמדובר על בלוקצ'יין פרטי ולא ציבורי ופתוח, איפשר לאתר ולצמצם הונאות נדל"ן הנפוצות במדינות אלה וכן לייעל תהליכי בירוקרטיה. חברת ChromaWay יישמה כבר פיילוטים דומים על גבי הבלוקצ'יין שלה Chromia בשבדיה, אוסטרליה וקנדה.

דוגמה נוספת היא חברת Emopwa הפועלת ביבשת אפריקה. החברה, שהחלה את פעילותה במוזמביק, מאפשרת למשקיעים מהעולם לממן הקמת שכונות מגורים באמצעות רכישת NFT המונפקים על הבלוקצ'יין קרדנו, ולמנף את השקיפות והנגישות של מסחר על גבי הבלוקצ'יין על מנת לפתוח הזדמנויות השקעה באזור בעולם שעד כה לא היה נגיש לרוב המשקיעים.

עניין גובר מטעם רשויות הממשלה בישראל

המכרז של רמ"י מהווה מהלך נוסף מטעם רשות ממשלתית בישראל של הבעת עניין ליישום טכנולוגיות בלוקצ'יין לשיפור וייעול השירות הציבורי.

כך למשל בסוף שנת 2021 יזמה רשות ניירות ערך יחד עם החשב הכללי במשרד האוצר וארגון Start-Up Nation Central האקתון שאליו הוזמנו יזמים וחברות מתחום הבלוקצ'יין במטרה לפתח מענה לאתגרים כמו הנפקה ומסחר באג"ח ממשלתי, מימוש זכויות הצבעה וחלוקת דיבידנדים למשקיעים בניירות ערך ובאג"ח קונצרני, וייעול ושיפור תהליכי בירוקרטיה.

כמו כן לפני כחודש פרסם אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר קול קורא לקבלת התייחסויות ועמדות הציבור בנוגע להיבטים של ניהול ארגונים אוטונומיים מבוזרים, DAOs. מהלכים אלה יצאו לפועל בעקבות דו"ח הכלכלנית הראשית במשרד האוצר בנושא נכסים דיגיטליים והחלטת ממשלה מספר 204, שעניינה "קידום האסדרה של הפעילות בנכסים דיגיטליים".

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

אהרן פורת

אהרן פורת

פעיל, יזם ומשקיע בתחום הקריפטו מאז 2013. עיתונאי לשעבר - מעריב, כלכליסט ומקור ראשון. כיום לומד לתואר שני במדיניות ציבורית באוני' ת"א. מאמין גדול ביכולת של טכנולוגיית בלוקצ'יין והקריפטו להביא את פוטנציאל שיתוף הפעולה האנושי לשיאים חדשים.
אהרן פורת

אהרן פורת

פעיל, יזם ומשקיע בתחום הקריפטו מאז 2013. עיתונאי לשעבר - מעריב, כלכליסט ומקור ראשון. כיום לומד לתואר שני במדיניות ציבורית באוני' ת"א. מאמין גדול ביכולת של טכנולוגיית בלוקצ'יין והקריפטו להביא את פוטנציאל שיתוף הפעולה האנושי לשיאים חדשים.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן