אחד מתרחישי השימוש המשמעותיים ביותר עבור ביטקוין בפרט ומטבעות דיגיטליים בכלל הוא הגנה מפני שחיקת ערך הכסף – אינפלציה. סקר שנערך בטורקיה, מדינה שסובלת במיוחד מאינפלציה חמורה, מעלה שהתרחיש הזה מתממש מול עינינו.
על פי הסקר שערכה בורסת KuCoin, הבורסה החמישית בגודלה בעולם, במהלך כשנה וחצי עלה היקף האימוץ של מטבעות דיגיטליים בטורקיה מ-40%, נכון לנובמבר 2021, לכ-52% במאי 2023. במהלך אותו הזמן ערך הלירה הטורקית צנח בכ-50% ביחס לערך הדולר.
עוד עולה מהסקר כי, כצפוי, עיקר המשקיעים בקריפטו הם גברים, אולם ככל שיורדים בגיל היקף ההשתתפות של נשים בשוק עולה: בקרב משקיעים מעל גיל 45 רק 37% הן נשים, בעוד שבגילאים 18 עד 30 נתון זה כבר מגיע ל-47%.
הסיבה העיקרית להשקעה בקריפטו שמסרו משתתפי הסקר היא ניסיון לצבור עושר ולהגדיל את שווי נכסיהם (58%), ואילו 37% הסבירו זאת ברצון לשמור על ערכם (37%).
ממצאים דומים התגלו בניגריה ובברזיל
מבחינת המטבעות הדיגיטליים השונים שמחזיקים הטורקים, ביטקוין כצפוי מוביל את הרשימה כאשר 71% מהנסקרים מסרו כי הם מחזיקים בו. 45% מהמשתתפים בסקר מסרו כי הם מחזיקים אתריום ומטבעות יציבים אחרים.
"לפי הממצאים שלנו בטורקיה ודו"חות קודמים אחרים, הגידול במשקיעי קריפטו בטורקיה מצביעים על התעניינות גוברת במטבעות דיגיטליים כהגנה מפני אינפלציה, במיוחד כאשר הלירה הטורקית מאבדת מעל 50% מערכה מול הדולר האמריקאי", כך נמסר מקוקוין לאתר Decrypt. על פי קוקוין, הממצאים בטורקיה דומים לנתונים שהחברה גילתה בסקרים שנערכו במדינות מוכות אינפלציה אחרות, כמו ברזיל וניגריה.
עם זאת, יש להדגיש כי הסקר נערך בקרב 500 משתתפים בלבד, ולזכור כי הוא נערך על ידי גוף בעל אינטרס להגדיל את היקף השימוש בקריפטו.
הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
הם כבר בפנים:
ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
הלירה הטורקית – המטבע היציב השלישי בגודלו בעולם
נתון נוסף המעיד על היקף האימוץ של קריפטו בטורקיה הוא נתח השוק של TRYB – טוקן ERC20 (מונפק על רשת אתריום) הצמוד לערך הלירה הטורקית. על פי נתוני אתר CoinGecko העוקב אחר שוק הקריפטו, במהלך הימים האחרונים הגיע נתח השוק של TRYB ל-135 מיליון דולר, זינוק של 325% בתוך שלושה שבועות.
הטוקן מונפק על ידי חברת הפינטק BiLira מגובה לטענת החברה ביחס של 100% ברזרבות של לירה טורקית המוחזקים בבנקים במדינה. נתונים אלה מציבים את ה-TRYB שני בגודלו במטבעות היציבים שאינם דולר, מיד אחרי ה-EURt של חברת Tether, המחזיק נתח שוק של 224 מיליון דולר.
עם זאת, התנודתיות החריפה בערך הלירה הטורקית באה לידי ביטוי גם בנתח השוק של המטבע היציב המייצג אותה. מאז ה-1 בספטמבר צנח נתח השוק של ה-TRYB לכ-40 מיליון דולר, תנודתיות אופיינית לטוקן שכבר זינק והתרסק כמה פעמים מאז השקתו בתחילת 2020.