החל מה-10 לינואר, כל חברות העוסקות ונותנות שירותים בתחום המטבעות הדיגיטליים הפועלות בבריטניה, מחויבות לציית לחוקים למניעת הלבנת הון ומימון טרור. כמו כן, הן מחויבות להירשם אצל ה-FCA כדי להמשיך לפעול בצורה חוקית במדינה.
ה-FCA פרסמה רשימה של למעלה ממאה חברות שעוסקות במטבעות דיגיטליים ואינן רשומות ברשות, כך שמשקיעים ולקוחות פוטנציאלים יוכלו לבדוק אם החברות שהם מעוניינים לעבוד איתן מופיעות בה.
על החברות אשר פעלו בבריטניה קודם לכן לבקש אישור זמני להמשך פעילות עד שהרישום המלא שלהן יאושר על ידי ה-FCA. תאריך סיום ההרשמה לאישור הזמני נדחה מיולי 2021 למרץ 2022.
שיגעון הצבעונים והפחד לפספס (FOMO)
מארק סטיוארד, ראש אגף האכיפה של ה-FCA, אמר: "יש לנו מספר חברות שבאופן ברור עושות עסקים עם בריטניה מבלי שהן רשומות אצלנו כשהן בתקשורת עם: בנקים, חברות שירותי תשלומים ולקוחות. זה סיכון אמיתי מאוד ואנחנו מודאגים מכך."
על פי סטיוארד, הגדילה של תעשיית המטבעות הדיגיטליים מזכירה את שיגעון הצבעונים שהתרחשה במאה ה-17 בהולנד. ו"הסיבה שרבים משקיעים עכשיו זה בגלל שהם פוחדים לפספס את מה שעשוי להיות בום [צמיחה וגדילה מאוד מהירים]," הוסיף.
נתונים מסקר של ה-FCA
על פי סקר חדש שפורסם על ידי ה-FCA, כ-2.3 מיליון אזרחי בריטניה מחזיקים במטבעות דיגיטליים. על פי הסקר נראה שלמרות שרבים בבריטניה שמעו על מטבעות דיגיטליים ואף מחזיקים בהם, רמת ההבנה שלהם נמוכה. מה שמעלה את החשש שמשקיעים במטבעות דיגיטליים יעשו זאת ללא הבנה של התחום והסיכונים הכרוכים בכך.
עוד עולה מהסקר כי הגישה של המשקיעים השתנתה, כאשר פחות אנשים רואים את ההשקעה במטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין כהימור (38% בלבד, לעומת 47% מסקר קודם) ויותר רואים אותם כהשקעה אלטרנטיבית או משלימה להשקעות מסורתיות, כאשר כ-50% מהמשקיעים אומרים שבכוונתם להשקיע עוד.
תוצאות הסקר של ה-FCA מזכירות את הסקר שנערך על ידי בורסת קראקן באוסטרליה, שגם בו מסתמן כי גם שם גישת המשקיעים השתנתה, במיוחד אצל דור המילניאלס. אך גם באוסטרליה, על אף האימוץ ההולך וגובר, ישנה חוסר הבנה בסיסית של תעשיית המטבעות הדיגיטליים אצל רבים, דבר שיכול לפגוע במשקיעים חסרי ידע והבנה בתחום.
ה-FCA בגישה שמרנית
בינואר, ה-FCA הטילה איסור על פלטפורמות העוסקות בנגזרים פיננסיים של מטבעות דיגיטליים, כגון חוזים עתידיים ואופציות, ובמקביל הוציאה אזהרה למשקיעים בנוגע לסיכונים הכרוכים בתחום.
ביחד עם המחויבות לציית לחוקים למניעת הלבנת הון ומימון טרור וחובת רישום ב-FCA, המכשולים הארגוניים אשר מציבה ממשלת בריטניה גורמת לחברות רבות לסגת.
על פי דיווח של The Guardian, כ-50 חברות קריפטו לא עמדו בסטנדרטים של ה-FCA בנוגע לאיסור הלבנת הון, והסירו את בקשת הרישום שלהן ל-FCA. כתוצאה מכך, אם החברות האלו ימשיכו לפעול בבריטניה, הן מסתכנות בקבלת קנסות ונקיטת פעולות משפטיות כנגדן.