מתפרץ: הבית הלבן מציג מסגרת רגולטורית חדשה למטבעות דיגיטליים

הגברת האכיפה, קידום חקיקה והתקדמות בפיתוח מטבע דיגיטלי של בנק מרכזי על הפרק.
הבית הלבן מטבעות דיגיטליים

הבית הלבן משחרר היום (ו') מסגרת רגולטורית "ראשונה מסוגה" לפיתוח אחראי של נכסים ומטבעות דיגיטליים. המסמך ששוחרר היום מגיע כ-6 חודשים לאחר הצו הנשיאותי של הנשיא ביידן שנחתם בתחילת חודש מרץ.

בעקבות הצו הנשיאותי, מספר סוכנויות ממשלתיות חקרו ושיתפו פעולה בעבודה על המסמך הרגולטורי החדש, שנועד לקדם חקיקה ופיקוח ב-6 תחומים אותם ביידן הדגיש:

  1. הגנת צרכנים ומשקיעים
  2. יציבות פיננסית
  3. מאבק נגד פעילות פיננסית לא חוקית
  4. הנהגת ארה"ב במערכת הפיננסית העולמית והתחרות הכלכלית
  5. הכללה פיננסית
  6. חדשנות אחראית

עד כה הוגשו 9 מסמכים בעקבות אותו צו נשיאותי. המסגרת הרגולטורית שהוצגה היום מאגדת את המסקנות מהם, כולל קידום מטבע דיגיטלי של בנק מרכזי (CBDC) – דולר דיגיטלי – וקריאה להקמת סוכנות משותפת של משרד האוצר האמריקני ביחד עם הפדרל ריזרב לטובת הפרויקט.

שער הביטקוין בינתיים נותר אדיש להודעה ונסחר באזור ה-$19,800. שער אתריום, שירד למעלה מ-10% בימים האחרונים, עומד על כ-$1,472.

קריאה להגברת האכיפה

על פי עיקרי הדו"ח, נכסים דיגיטליים מביאים עמם סיכונים משמעותיים לצרכנים, משקיעים ועסקים, ויכולים להיות תנודתיים במיוחד. "מוכרים עדיין מטעים באופן שוטף צרכנים על מטבעות דיגיטליים, הפיצ'רים שלהם והתשואות הצפויות," נכתב בדו"ח. "חוסר ציות עם החוקים והרגולציות עדיין הינו נפוץ."

מבחינת הגנת הצרכן, הדו"ח מעודד את הרשות לני"ע (SEC) והוועדה לפיקוח על מסחר בנכסים וחוזים עתידיים (CFTC) להיות עקביים ולחקור בצורה אגרסיבית, יחד עם צעדי אכיפה נגד פרקטיקות לא חוקיות.

בנוסף, הדוח קורא להכפיל מאמצי הסוכנויות להגנה על הצרכן (CFPB) ווועדת המסחר הפדרלית (FTC) כדי לפקח על תלונות צרכנים ואכיפה נגד רמאויות.

אם לא די בכך, ישנה קריאה לשיתוף פעולה בין סוכנויות, תוך שיתוף מידע על צרכנים ותלונותיהם, כדי "להביא את אפקטיביות הפעילות למקסימום."

לבסוף, הוועדה לחינוך פיננסי (FLEC) תוביל קמפיין ציבורי במאמץ לעזור לצרכנים להבין את הסיכונים המשויכים עם מטבעות דיגיטליים.

הנשיא ביידן.
הנשיא ביידן.

קידום גישה לשירותים פיננסיים זולים ובטוחים

"כיום, התעשייה הפיננסית המסורתית משאירה יותר מדי מאחור. כ-7 מיליון אמריקנים לא מחזיקים בחשבון בנק. 24 מיליון נוספים מסתמכים על שירותים חוץ-בנקאיים כגון המרת צ'קים למזומן, עבור הצרכים היומיומיים," נכתב בדו"ח.

"עבור אלה שכן משתמשים בבנק, ביצוע תשלומים באמצעות התשתית הפיננסית המסורתית יכול להיות יקר ואיטי – במיוחד עבור תשלומים בינלאומיים."

כאן, בדוח מזכירים את תכנית הפדרל ריזרב להשיק בשנת 2023 את FedNow, מערכת תשלומים חדשה ומידית להתחשבנות בין בנקים, ומעודדים את המגזר הפרטי לאמץ מערכות תשלומים דומות ואת המגזר הציבורי לקדם ולתמוך בטכנולוגיות דומות מטעם ספקי תשלומים.

הדוח מזכיר גם את קריסתם של UST ו-LUNA, שהובילו לפשיטות רגל בשווי כ-600 מיליון דולר – בקונטקסט של יציבות פיננסית. בחודש אוקטובר הוועדה לפיקוח על יציבות פיננסית (FSOC) תנפיק דו"ח שמתאר את הסיכונים שנכסים דיגיטליים מביאים עמם, הפערים הרגולטוריים הקשורים בכך והמלצות לטיפול בהן.

"משרד האוצר יעבוד עם מוסדות פיננסיים כדי להגביר את יכולת התמודדותם ולהפחית נקודות תורפה למתקפות סייבר," נמסר בדו"ח, לצד עבודה עם סוכנויות ממשלתיות נוספות כדי לזהות, לעקוב ולנתח סיכונים נוספים שיצוצו.

איך אפשר בלי האנרגיה…

משרד האנרגיה והסוכנות להגנת הסביבה יעבדו יחד עם סוכנויות רלוונטיות נוספות לעקוב אחר ההשפעות של מטבעות דיגיטליים על הסביבה, יפתחו תקני ביצוע שיראו לנכון ויספקו לרשויות המקומיות את הכלים, המשאבים והידע כדי "להפחית פגיעה בסביבה."

זאת על אף האופן שבו כריית ביטקוין מקדמת אנרגיה ירוקה ומתחדשת.

בנוסף, סוכנויות הממשל ימנפו את פוזיציית ארה"ב בארגונים בינלאומיים כדי להעביר את ערכי הרגולציה של ארה"ב כלפי מטבעות דיגיטליים, ויחתרו לעבר תפקידי הנהגה שיקבעו סטנדרטים בתחום בארגונים בינלאומיים כגון ה-G7, G20, ה-OECD, ה-FSB, ה-FATF ועוד.

משרד המשפטים האמריקני יגביר את שיתוף הפעולה שלו – ותמיכתו – בסוכנויות מקבילות במדינות אחרות, ולשכת הסחר תסייע למוצרי ושירותי המגזר הפרטי האמריקני בתחום הקריפטו להתפזר לעולם.

מניעת פעילות פיננסית לא חוקית

על פי הדו"ח, ארה"ב רואה בנכסים דיגיטליים ככלי שניתן לניצול ע"י שחקנים רעים כדי להלבין הון, לממן טרור ופיתוח נשקים להשמדה המונית, ופשעים נוספים כגון מתקפות כופר.

בעקבות זאת, הנשיא יצטרך להחליט האם לקרוא לקונגרס האמריקני לתקן את חוק הבנקאות – Bank Secrecy Act ולהגביר את החוקים והאכיפה נגד גופים לא מורשים שמבצעים העברות פיננסיות שקשורות בקריפטו, כולל NFTs.

לבסוף, כשמדובר ב-CBDC, בארה"ב "מכירים בפוטנציאל של המטבע להציע הטבות משמעותיות" ע"י הגברת יעילות המערכת הפיננסית והחדשנות בה, אפשור תשלומים בינלאומיים מהירים, ההגנה על הסביבה, קידום ההכללה הפיננסית ועוד. אך הם מזהירים מהסכנות, כגון ריצה אל הבנקים בתהליך המעבר.

בעקבות "זיהוי האפשרות של השקת CBDC", שבשלב זה נראית בלתי נמנעת לאור התקדמות מדינות אחרות כמו סין בנושא, הממשל פיתח יעדים למדיניות עבור מערכת שכזו, אשר משקפות את סדרי העדיפויות שלו.

אך לטענת כותבי הדו"ח ישנו צורך במחקר ופיתוח מתקדם יותר לפני שמבצעים את הצעד, ומפצירים בפדרל ריזרב להמשיך לעשות זאת.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן