מנהל בכיר בחברת בלקרוק, חברת ההשקעות הגדולה בעולם שמנהלת נכסים בהיקף של כ-10 טריליון דולר, מדווח על עלייה משמעותית בעניין ובביקוש להשקעות בקרנות הסל המחזיקות ביטקוין.
"חברות השקעה רבות – בין אם אנחנו מדברים על קרנות פנסיה, קרנות עושר ריבוניות, חברות ביטוח, מנהלי נכסים של משפחות עשירות (Family Offices) ושאר מנהלי נכסים – נמצאות מולנו בהליכי בדיקת נאותות ומחקר, ואנחנו משחקים תפקיד חשוב בחינוך ומתן פרספקטיבה", העיד רוברט מיצ'ניק, ראש מחלקת הנכסים הדיגיטליים של בלקרוק בראיון שהעניק לאתר CoinDesk.
לדבריו, כבר בחודשים הקרובים אנו צפויים לראות גופים כמו קרנות ריבוניות וקופות פנסיה נכנסים לתחום באמצעות מסחר בקרנות הסל המאפשרות התחשבנות פיזית בביטקוין (Spot BTC ETF), ובראשן IBIT של בלקרוק. בענקית ההשקעות רואים "פתיחה מחדש של הדיון סביב ביטקוין" מצד גופים אלה, אשר בוחנים ברצינות אסטרטגיות השקעה רלוונטיות במטבע הדיגיטלי המוביל.
הגידול בכמות הקרנות והגופים המוסדיים המושכים להשקיע בקריפטו מצביע על שינוי תפיסתי בקרב גורמים אלה, שבעבר נמנעו מהשקעות בשוק זה מחשש מפני התנודתיות הגבוהה והסיכונים הכרוכים בו. כעת, עם התבגרות והתמקצעות של שוק הקריפטו שבאו בין היתר בזכות מתן האישור למסחר בקרנות סל, יותר גופים מוכנים לקחת חלק במהפכה הדיגיטלית זו.
בלוק משתפת את אסטרגיית ההשקעה שלה
במקביל, חברת בלוק (לשעבר Square), המתמקדת בפיתוח פתרונות טכנולוגיים לתשלומים ובשירותים פיננסיים, ממשיכה במדיניותה של רכישות קבועות של ביטקוין לתיק ההשקעות שלה. החברה, שהוקמה על ידי מייסד טוויטר ג'ק דורסי, מבטאת אמון רב בביטקוין כנכס אסטרטגי לאורך טווח, ומציינת כי היא רואה בזה כלי להבטחת עתיד פיננסי יציב יותר לחברה.
אסטרטגיית ההשקעה המעודכנת של בלוק כוללת הקצאה חודשית של כ-10% מכלל רווחי החברה לרכישת ביטקוין, במתכונת של "מיצוע רכישות" (DCA) – השקעה מתמשכת אחת לתקופה של סכום קבוע בדולרים לרכישת מטבעות דיגיטליים, ללא התחשבות במחיר הנכס ברגע נתון, מתוך מחשבה שלאורך זמן הרכישות השונות יאזנו את התנודתיות בערך הנכס ויניבו תשואה רווחית מבלי לנסות "לתזמן את השוק".
בשבוע שעבר הגדיל דורסי לעשות כאשר שיתף ב-X קישור למסמך המפרט את אסטרטגיית ההשקעה של החברה, ואת המחשבה שמאחוריה, תחת הכותרת "תוכנית אב לביטקוין עבור מאזן נכסים של תאגידים". המסמך כולל פירוט על רכישות ביטקוין שביצעה החברה בעבר, הארנקים והאמצעים שבהם משתמשת בלוק להחזקת המטבעות הדיגיטליים, ביטוח ומנגנוני ראיית חשבון, פיקוח ומעקב על ניהול הנכסים.