חברת מאסטרקארד (MasterCard) הבינלאומית תפתח הקיץ בניסוי באנגליה. הניסוי יכלול את הקמת הרשת Multi-Token Network, ר"ת MTN, ובו תיבחן האפשרות לבצע טוקניזציה לפקדונות בנקים.
טוקניזציה היא יצירת יצוג דיגיטלי, לרוב על גבי רשת בלוקצ'יין, לנכסים, מכשירים פיננסיים או סוגים אחרים של אמצעים המייצגים ערך. למשל, כיום בנק ההשקעות של האיחוד האירופי כבר ביצע הנפקת אגרות חוב כטוקנים על גבי רשת הבלוקצ'יין של אתריום.
במקרה של מאסטרקארד, ראג' דמודהרן – ראש מחלקת הבלוקצ'יין והקריפטו בחברה – אמר שמספר רב של בנקים ומוסדות פיננסיים מוזמנים להשתתף ביוזמה של MTN אשר "תפעל לעבר אימוץ של מטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים וסטייבלקוינס מפוקחים."
ישנם מספר פיילוטים דומים שכבר מתקיימים בימים אלו, אך המוביל שבפרויקטים המחפשים לשמש את התפקיד הינו JPM, המטבע הדיגיטלי הפנימי של הבנק JP Morgan אשר כבר נמצא בשימוש.
הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
הם כבר בפנים:





ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
אין זה מפתיע שמאסטרקארד שואפת ליצור פתרונות מפוקחים: "מה שמניע את הכלכלה העולמית היום זהו כסף מפוקח בבנקים," אמר דמודהרן בריאיון ל-CoinDesk. "אז אנחנו מתחילים להפוך את הפקדונות הבנקאיים לטוקנים כדי שיחידות הכסף בחשבון הבנק יהיו נכס דייגטלי על הבלוקצ'יין ויתנו את אותן אפשרויות התכנות הקיימות בעולמות הקריפטו באמצעות מטבעות דיגיטליים."
ויזה לעומתה שואפת לפתח פתרונות על גבי אתריום עצמה, ולא על רשת בלוקצ'יין סגורה וריכוזית.
ויזה, המתחרה במאסטרקארד, מפתחת פתרונות Account Abstraction על גבי אתריום וכבר הטמיעה את התוכנה הראשונית – הנקראת Paymaster – ברשת הניסויית של הבלוקצ'יין.
הפתרון שמנסה ויזה ליצור יאפשר למשתמשים ומחזיקי ארנקים להאציל סמכויות לחוזה חכם באופן שיאפשר חווית משתמש נוחה יותר ופתרונות תשלומים מורכבים יותר, כולל הוצאה לפועל בצורה אוטונומית של תשלומים (כמו מנוי חודשי לתוכן), או תשלום עמלות בשם המשתמש (במיוחד בשימוש בטוקנים).